Dreptatea si adevarul sint sinonime cu ce simt eu ca e drept, si e drept numai si numai cind sint in avantaj atit material cit si pe plan sentimental.Deci e dreptate si adevar numai cind imi merge bine.Cind nu e ceva logic ca am parte de nedreptate si de minciuna crasa.Ce ti-e si cu perceptiile astea.Fac din lume un haos.
Nici vorba.Asa-zisa dreptate e sinoma cu mita, spaga.De ce? Simplu, lumea s-a schimbat, iar noi traim in Romania.
Pentru ca oamenii nu stiu sa diferentieze dreptatea de adevar.Pentru ca era digitala a adus odata cu pc-ul din dormitor si foarte multa dobitocenie si lipsa de cunoastere, pentru ca in locul jocurilor copilariei adolescentii dau Ctrl alt del, pentru ca evolutia a adus cu ea lipsa de judecata, lipsa de idei, lipsa de principii si valori ale propriei existente.
Mai mult minciuna e cea care scoate omul din belea si se foloseste in toata lumea.
In zilele noastre nu mai gasesti nici adevar nici dreptate. Oamenii mint asa de bine incat isi cred propriile minciuni, iar dreptate isi face fiecare dupa bunul plac, si mai ales dupa posibilitate.
Nu numai in zilele noastre; din totdeauna.Sau,intrucat sunt notiuni abstracte, de cand in univers s-a ivit omul cu mintea sa capabila de abstractizare.In rest nici dreptatea nici adevarul nu exista,sau, mai bine zis, domneste legea junglei iar cel mai puternic e unicul detinator al amandurora.
Pentru ca numai Dumnezeu e drept pe deplin, iar el e adevarul suprem, deci dreptatea inseamna intr o oarecare masura adevar.
queeny întreabă: