| Dara a întrebat:

In ziua de azi, cinstea si omenia mai au vreo valoare, sau cine "sufera" de asa ceva e doar un mare naiv?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.au o valoare inestimabila, pentru mine personal. ceilalti probabil ma percep diferit, conteaza ce vad in propria oglinda a sufletului meu cand ma uit in ea.ma uit des.si-mi place ce vad.

11 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Bineinteles ca au valoare.Mereu au avut, doar ca singura diferenta e ca in ziua de azi nu mai sunt apreciate.Nu stiu daca sufera sunt neaparat naivi ci mai degraba oamenii care au principiiwinking

| xibalba a răspuns:

Depinde de om, de valorile lui morale, de principii. Nu pot sa spun ca e un adevar general valabil pentru toti oamenii faptul ca cinstea are valoare, sau omenia. Eu sunt de parere ca astea 2, alaturi de altele precum onestitatea, sinceritatea, si altele, fac dintr`un om, o persoana de calitate. Cine nu le are, e mai mult decat naiv. Dar oricum... e plina lumea de lepre.

leonardk
| leonardk a răspuns:

Cinstea si omenia dau valoare unui OM. Naiv e cine nu le are. Daca nu esti impacat cu tine insuti, nici o pace din lumea asta nu are valoare.

| remus a răspuns:

Cinstea si omenia, caracterizeaza verticalitatea persoanei, este pe cale de disparitie, totul depinde de noi, trebuie sa fim demni si oamenii, fiecare sa ne cunoastem pozitia sociala, lungimea nasului, cand eram copil Bunica m-a dus in gradina si mi-a aratat o planta, floare, era asemanatoare cu floarea margareta, numai ca in mijloc avea un punct negru, maro inchis la culoare, in exterior erau petalele albe, spunandu-mi; cand toata floarea va fi neagra, cinstea si omenia vor diparea de pe pamant, dintre oamenii, am cautat floarea respectiva in gradina
anul trecut, erau petalele aproape negre doar spre varf in exterior erau 1-2mm culoare alba.

| Leea1234 a răspuns:

Naiv... poate... dar eu una nu ma simt naiva...asa am fost educata, parintii mei m-au crescut invatandu-ma sa-l iubesc pe DUMNEZEU, sa fiu cinstita si sa-mi iubesc aproapele...chiar daca in ziua de azi sunt mai putin oameni cu respect fata de ceilalti...eu ma mandresc ca sunt printre cei "putini"!

| lora_9285 a răspuns:

Au valoare si vor avea. Ori cat de rai am fi, cand dam de cineva care este cinstit si omenos ne place! Si chiar daca nu-i adresam cuvinte de apreciere, suntem constienti ca, el are calitatile respective.

| izh56 a răspuns:

In ziua de azi bun=prost din pacate. Cu cat esti mai bun cu ceilalti, cu atat profita mai mult. Toti suntem asa cum ne-a format viata pana in acest moment si daca reusim sa fim omenosi si cinstiti, avem o inima mai curata decat altii. Fiti buni si iubitori si o sa simtiti viata din plin.
Cu drag
George

| Pustii a răspuns:

Depinde de om de personalitate...etc nu ma pricep asa binebig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Recunosc, sint un mare naiv laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe cand ziceam tot mai raspicat ca-s "desuete" ...hop apare cineva care face ceva si-mi redeschide ochii ca e mai placut sa fii ...naiv.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contacteaza-l pe Flav. E plecat rau de tot in directia asta...