Ma incadrez destul de bine in ce ai zis tu.
Eu mereu mi-am vazut de treaba si in clasa de exemplu am avut neplacerea sa constat ca atunci cand nu faceam unele ore in clasa se creau vreo 4-5 grupuri unde toti discutau, iar eu aram aproape singurul marginalizat.
Niciodata nu ma baga nimeni in seama pentru a discuta cu mine dar totusi cand au nevoie imi cer ajutorul. Cam asta este tiparul multor adolescenti de azi, aproape obsedati de atentie si de o buna imagine in ochii celorlalti iar cei care sunt diferiti sunt marginalizati si bagati in seama doar cand cineva are nevoie de ajutor si le este prea lene sa-si rezolve singuri problema.
Daca cineva care este marginalizat are vreo problema, cu toate ca ajuta pe oricine ii cere ajutorul, nu-i pasa nimanui de problemele lui. Dar daca cineva care si-a castigat respectul celorlalti prin simplul fapt ca-si baga nasul prin toate discutiile si aduna popularitate pateste ceva, toti ii sar in ajutor si se ingrijoreaza de acel cineva. Observ ca oamenii astia de obicei mananca mult rahat de altii pe la spate daca se aduce vorba de ei, altii in fata carora acesti oameni vorbesc normal si cu respect.
Asta nu denota nimic altceva decat falsitate si obsesie pentru atentie, cum am zis, specific multor adolescenti din ziua de azi.
In ziua de azi, se numeste nonconformism dereglarea psihica avansata.
A fi natural = a nu avea un gram de vointa ca sa faci ce trebuie intr.un anumit moment.
Oamenii adevarati care sunt nonconformisti si naturali, nu intra in conflict cu ceilalti si nu sunt deranjati de ei. Dar daca incep sa te deranjeze, inseamna ca ti.ai creat in psihic niste minciuni pe care ti le spui tie insuti si pe care le numesti "calitati", ca sa iti aperi neputinta, lenea, lipsa de vointa si etc. Ar fi prea greu daca le.ai constientiza
D-aia trebuie să nu-ți pese de lume și să fii un egoist și să-ți pese doar de tine și să vezi doar în față nu și în stânga și în dreapta.
Daca scopul tau in viata e sa fii placut de oameni, atunci chiar esti trist.si e nonconformist, by the way
Cynthia20 întreabă: