Xoxo,de cand ne nastem,suntem inclusi in ritualuri,cu biserica,prin botez,si tot asa; imposibil ca astea,sa nu'ti fi implantat ideea de ''existenta lui Dumnezeu''! A afla ca Cineva Exista,tine de noi toti,prin ''a afla,cauta, cerceta'', studiind.Adevarul absolut tine de Dumnezeu, noi nu-l avem...de asta uneori ne exprimam, prin ''relativitate''.Nu ne'a lasat ''simpli'', tocmai ca ne'a lasat stapanii acestei Terri.Si,prin urmare,cine nu te lasa sa cunosti? Tocmai ca prin cunoastere ajungi, sa stii ca Acesta, cu adevarat exista.Asa ca,''acel raspuns'' se afla la fiecare dintre noi,individual,aparte; deci la tine, nu la noi! Cauta'L cu toata fiinta ta, si'L vei gasi!
Tit3:9,,Dar de intrebarile nebune,de insirarile de neamuri, de certuri si ciorovaieli privitoare la Lege fereste-te caci sunt nefolositoare si zadarnice.,, Dumnezeu este din vesnicie in vesnicie.
Religiile spun ca Dumnezeu este o entitate care nu are nevoie de spatiu si de timp. Nefiind conditionat de spatiu si de timp, se exclude orice ipoteza privind locul lui(el este pretutindeni) si orice ipoteza privind trecutul lui(doar este). Nu prea se leaga, dar in fine, fiecare crede ce vrea.
A doua intrebare intr-un fel este complicata, iar in altul nu-si prea are sensul. Tinand cont si de faptul ca nu avem capacitatea de a intelege altfel realitatea(nu avem cu ce sa o comparam), ne multumim si spunem ca este perfecta asa cum este ea. Daca am avea raspunsurile la intrebari ar fi prea plictisitor, curiozitatea ne scoate din monotonie si ne baga in scena.
Mentatiltatea de a impune unei persoane credinta in ceva.este una din cele mai mari greseli ale lumii noastre! pur si simplu fiecare alege daca vrea sa creada sau nu!
fiecarea are propria perceptie despre Dumnezeu! Dumnezeu este binele intruchipat, este bunatatea.speranta.etc! NU este o persoana care a creat totul si sta in cer si se uita la noi!,.nu asta e simbolic, la fel ca multe povesti exagerate din biblie.care a fost facuta de oameni pana la urma.la fel ca si religia!
Tu alegi in ceea ce crezi, si cum il vezi pe Dumnezeu!
Mesajul principal. ramane oricum la fel!
Bune intrebari Ray.
Argumentul favorit al neoateilor suna cam asa... nu e necesar sa avem o cauza ultima a lucrurilor, doar un sir infinit de cauze care nu au inceput. sau dorinta lor e sa aiba un inceput in purul nimic. Ce preferi nimicul sau dumnezeu?
Daca exista dumnezeu e necesar ca el sa fi creat tot ce nu e dumnezeu. Daca nu exista dumnezeu, nimicul (mai precis) materia a creat materie. Viata astfel e doar un sir de impulsuri pe circumvolutiunile creierului nostru si suntem animale pure. Nimic in plus. Iti place scenariul? Ateii spun ca asta e realitatea si ca ei sunt suficient de maturi sa accepte realitatea dura.
Nietsche spune ca omul l-a inventat pe dumnezeu pentru ca nu a putut indura singuratatea pe aici prin univers si atunci si-a mai creat o fantasma.
dar daca exista dumnezeu, dumnezeu trebuie sa fie perfect ca altfel nu e dumnezeu, ci doar o jucarie condusa de materia salbatica: daca e perfect, perfectiunea trebuie sa includa: constienta de sine, bunatate, iubire neconditionata si sacrificiala, adevar, creativitate, generozitate, buna dispozitie (adica un chefliu divin), prieten adevarat.
Acuma daca te uiti la toti cei care au trait pe aci pe pamant. Un singur om a intrupat aceste calitati. Ii zice Iisus Hristos. In El, Dumnezeu ne spune cum e El de fapt! Iisus zice: "cine m-a vazut pe mine, l-a vazut pe Tatal". Adica asa se poarta dumnezeu cand vine aici printre noi.
De aia cred ca e esential sa citim evangheliile. Cele 4. Oricine are un nou testament acasa. Sunt 100 de pagini. Nu poti sa zici ca ai citit ceva serios fara sa citesti viata celui mai mare om care a trait printre noi. Acolo se vede cea mai frumoasa, iubitoare, adevarata, reala, neipocrita persoana care a calcat fata acestui pamant. Ai acolo toata cunoasterea de care ai nevoie ca sa-L cunosti pe Dumnezeu!
Sper sa accepti provocarea! Spor la treaba!
@smecherasu Sunt de aceiasi parere cu tine el nea creeat si ne lasa sa ne ducem dracu
"Crede si nu cerceta ca daca cercetezi nu mai crezi"
""cum poate exista Dumnezeu dintotdeuna?"
Si stiinta a ajuns la concluzia ca timpul, materia, spatiul nu au existat dintotdeauna, ca au un inceput si s-a calculat chiar o varsta a universului, am citit si despre o greutate totala a materiei din univers. Universul e se pare finit. Daca cauza lui ar fi o entitate finita care la randul ei ar avea nevoie de o cauza si asa mai departe si daca ne imaginam o stare in care nu exista nimic si nici o realitate care sa existe in sine fara sa aiba nevoie de o cauza atunci nu ar fi inceput sa existe ceva. Pentru a putea exista realitati finite cum e universul nostru, lantul cauzal trebuie sa aiba o cauza prima, necauzata care sa sustina lantul, altfel realitatile cauzate nu ar fi inceput sa apara.
Eu personal sunt convinsa ca Dumnezeul Bibliei e cauza necauzata a universului.
""
''calugarul budist i se roaga lui Budha"
Budha nu a pretins inchinare. Budhismul e un fel de ateism. A spus ca Dumnezeu nu exista, ca nu exista un sine, ca nu exista nimeni caruia omul trebuie sa se roage.Totul exista numai in noi insine si ca necazurile umane incep din cauza ca avem doar impresia ca exista un sine individual unitar.El a spus doar ca fiecare om are o datorie morala ce izvoraste in fluxul constiintei umane.A spus ca trebuie sa ne anihilam dorintele si ca trebuie ca faptele bune sa le contrabalanseze pe cele rele. Dupa ce ne platim datoria vom inceta sa mai existam. A considerat ca oamenii trebuie sa ajunga la "iluminare'', adica sa-si dea seama de nonexistenta si a sinelui.
@doriwwe, sa stii ca intre timp, lumea a inteles de ce are oaia lana, de ce zboara fluturii si cu siguranta stie si Apache de ce cad picaturi de apa din nori. Singurul motiv pentru care nu stim cum s-a nascut Dumnezeu, este acela ca Dumnezeu nu exista.
@Apache, fara sa stii, ai deviat de la religia ta de baza (crestinismul) catre o alta religie care tolereaza toate religiile monoteiste(Baha'i). Tarfulita religioasa ce esti!
@Ioana, tu esti in aceeasi situatie ca Apache, si tind sa cred ca onanistul de @Maximax te poate ajuta in legatura cu nelamuririle religioase pe care le duci.
@Ray, raspunsul la cele doua intrebari ar fi:
1) Dumnezeu nu a aparut din senin si nici nu a fost creat, s-a autocreat.
2) Nu prea inteleg care e a doua intrebare, asa ca o sa raspund la toate trei.
2) Dumnezeu nu exista din totdeauna, deoarece timpul a fost creat dupa autocrearea Sa, de catre...(cine crezi?), exact, Dumnezeu.
3) Dumnezeu nu ne lasa simplii si necunoscatori. El va avea grija sa stim totul despre cum trebuie slavit. "Crede si nu cerceta!"
Eu cred mai departe,acste intrebari nu ma opresc si nu ma incurca sa cred in Dumnezeu,eu cred ca IL simt,si ca IL iubesc foarte mult,vei vedea ca Iisus este linga tine mereu,daca crezi in EL,si nu te indoi in El,astfel tu nu iubesti pe EL cu adevarat,poate sint intrabari,se pare ca nevinovate,dar Dumnezeu se intristeaza,El nu vrea sa te piarda.El este etern,si cu puterea sa a creat lumea,ce importa cum a venit si de unde, important este sa credem in EL, aceasta e parerea mea.
PACE!
Fiinta umana nu poate percepe " totul". Probabil multe adevarari pe care le-am afla nu le-am putea accepta sau intelege intr-adevar, de aceea cunoasterea absoluta se poate obtine doar dupa ce vei trece intr-o alta lume in care misterul va fi o notiune inexistenta.
Crezi ca daca ai putea percepe sentimentele celorlalti, gandurile ai mai putea trai cum o faci acum? Asta inseamna sa cunosti totul sa intri in gandirea celorlalti sa nu exista nici macar o intrebare, despre nimic. Iti poti imagina cum arata o astfel de lume? Iti dai seama cata mizerie, la ce ganduri au oamenii din ziua de azi? Probabil ne-am ingrozi.
@doriwwe: Deja stim din ce cauza cad stropii de ploaie, de ce zboara fluturii...trebuia sa dai niste exemple mai bune
Nu te mai gandi la asta ca mai rau te vei afunda si nu vei gasi numic concret.Chestia "atat de necunoscatori" noi nu avem cum sa stim totul e din legea firii unui om ii ramane in minte doar ce-i place lui, el retin ai auzit de vorba 'Omul cat traieste invata"?
Si daca te gandesti daca dumnezeu a existat? : exista acea marama cu fata lui Iisus imprimata pe ea la Moscova in Rusia si in ierusalim sunt o multime de dovezi. Omul a vrut sa afle tot asa concret (Stiinta). Religia si stiinta se bat cap in cap. { Intreaba si preotul de la biserica} iti poate explica si mai bine ca noi.
Ai aflat de partea a creierului care nimeni nu stie ce poseda?
Unele lucruri/persoane/entitati sunt mai bine sa ramana fara intrebari.
Asa ai fost educata,asta trebuie sa crezi pana la moarte. Nu ar trebui sa te intereseze cum a aparut, ar trebui sa te intereseze ca o planeta intreaga il cinsteste. Ar trebui sa stii lucrurile astea. Du-te la un preot, El iti poate explica mai bine. Nu te lasa influentata de rau, sau de alte secte care si-au creat propriul D-Zeu.
Tu esti crestina, deci crezi in: Tatal, Fiul, si Sfantul Duh.
Nu contesta, doar crede! Asa scrie in Biblie, asa este.
Sper ca te-am ajutat cu nelamurirea ta.
Eu cred ca Ceva ne-a creeat. Nu stiu cine, nu stiu cum. Desi imi doresc sa aflu, nu stiu unde sa caut.
Eu ma rog Cuiva, stiu ca acel Cineva exista, dar cum?
Discutand despre religii cu profesorul de religie am aflat ca doar religia Crestina poate aduce mantuire. Mi se pare anormal! De exemplu, un calugar budist care traieste o viata modesta sau chiar saracacioasa, care este un om bun si drept, de ce sa nu se mantuiasca? Pentru ca i se roaga lui Budha nu lui Dumnezeu?
Eu o sa continui sa ma rog acelui Ceva, Creeatorului, desi nu stiu cine este si cum a aparut...
Raspunsurile nu le cauta aici.pe tpu.viata ta e reala.cautarea ta e reala.si daca dumnezeu va voi,va iesi in intampinarea ta,asa cum a promis; daca cineva ma va cauta cu tot dinadinsul, voi iesi in intampinarea lui, voi intra la el voi cina cu el.deci cauta si vei gasi.dar nu aici.aici iti vor spune doar ca Dumnezeu nu exista, sau iti vor spune ce a gasit fiecare in parte si cum intelege fiecare.
~>Draga Ray, si eu sunt confuza cu acest lucru dar domnul meu de religie mi-a spus astfel:
=''Dumnezeu nu a avut, nu are si nici nu va avea un inceput si un sfarsit! Dumnezeu a creat acesta tainica intrebare: Cum s-a nascut Dumnezeu? El a lasat oamenii atotnestiutori, crezand ca intr-o zi unul dintre ei il va iubi asa cum este, fara sa stie totul despre El. Asa cum nu stim de ce are oaia lana?, de ce zboara fluturii?, de ce din nori cad picaturi de ploaie?, asa nu vom sti nici cum s-a nascut Dumnezeu!
Ray si eu m-am intrebat daca Dumnezeu chiar exista, nu cred ca are rost sa mai argumentez si eu de ce exista, e foarte evident ca da, trebuie sa fii ori prost ori ignorant sa nu iti dai seama de Realitatea Lui.(nu vreau sa jignesc pe nimeni) E adevarat ca stim putine lucruri si cunoastem putine, suntem limitati. Dar cand o sa pelcam de pe pamantul asta blestemat, nu o sa mai avem toate barierele, nu o sa mai cunoastem in parte! Asta ma fascineaza la Dumnezeu, ca desi ne-a facut asa cum suntem pe pamant, ne promite mult mai mult! Si de fapt existenta noastra de aici, care e doar pentru 70-80 de ani pentru cei mai "norocosi", e incomparabila cu cea viitoare! Ma rog sa ajungi sa Il cunosti pe Mantuitorul Iisus asa cum e El! Crede-ma ca o sa ramai fascinata de ceea ce e Hristos sa te umple de pace si de bucurie!
El ne lasa deoarece noi trebuie sa evoluam singuri, El ne ajuta sa ii pedepsesca pe cei rai
Nu mi-am pus niciodata intrebarea cu chestia asta ca El a aparut dintr-o data. Dumnezeu exista, dar sunt foarte foarte multe lucruri care nu le stim.Noi nu l-am vazut pe Dumnezeu(va spun parerea mea) deoarece lumea a devenit foarte foarte rea si nu mai poti avea incredere in nimeni.Ne lasa simli deoarece noi trebuie sa evoluam.Dar nu ii lasa pe toti, ci si ii mai ajuta.
AnnaCCC întreabă: