Nu știm mare lucru, bineînțeles, dar știm totuși destule. Noi ne folosim creierul pentru a înțelege cum funcționează...creierul. Deci, nu am avea cum să înțelegem totul despre el. Nu înțelegem totul nici despre celelalte organe ale corpului. Mai avem încă de studiat și despre funcționarea celulei vii. Dar cunoștințele noastre despre toate astea cresc continuu. Doar este scris: La vremea sfârșitului cunoștința va crește. Cât despre aparatul de care zici, cred că șansele sunt extrem de mici, poate chiar către zero.
Pai acum nu, dar in viitorul indepartat? oricum daca stiam cum functioneaza creierul vedetele si astea de bani gata reuseau sa iasa din probleme mentale usor de tot, dar am inteles ca sunt si vedete cu tulburare bipolara.Dar nu stim exact nici cum de unii sunt mai inteligenti fata de altii? sau de ce au concentrarea mai buna? uite de exemplu eu am muncit sa am concentrare buna cu exercitii de la psihologi, cu filme demult, invatat la scoala si in scoala altii care luau 5 si nu stiai nimic aveau concetrarea mai buna ca a mea, tu cum explici? si sunt unii care efectiv invata si mai usor, unii inteleg mai repede, fara sa fi depus efort, eu am intuitia buna fara sa ma fi antrenat.
Să le luăm pe rând.
În viitorul îndepărtat? Noi nu știm bine nici ce se va întâmpla mâine, dar peste o sută-două de ani. Și dacă nu știm, mai bine nu zicem.
Dacă știam cum funcționează creierul, vedetele ar fi știut cum să iasă din probleme mentale. Da, dar vezi că există un "dacă" acolo.
De ce unii sunt mai inteligenți. Aici aș zice că în afară de inteligență, mai este ceva de luat în considerare: înțelepciunea. Uite ce spune Dostoievski: "O persoană...ca să se poarte cu înțelepciune nu-i trebuie doar inteligență". S-ar părea că între cele două, înțelepciunea este mai importantă.
Dostoevski a uitat să spună că înțelepciunea este de la Dumnezeu. Și cel ce o dorește nu trebuie sa apeleze la psihologi sau psihiatri ci doar sa o ceara in rugăciune de la Dumnezeu și i se va da. ", Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii".
In cazuri grave (netratabile) de depresie, pacientii sunt operati si li se implanteaza un stimulator electric cu doi electrozi in creier. Asta da rezultate foarte bune.
Nu știm totul despre creier, dar știm mult mai multe decât știam înainte. Acum 2000 de ani nici nu știam cum funcționează circulația apei în natură și de unde vin fulgerele. Asta nu a însemnat că era imposibil să aflăm. Creierul e un mecanism biologic care poate fi reprodus artificial și chiar îmbunătățit. Cine spune că nu se poate e ignorant și se crede un nu știu ce, deși e o mașinărie biologică apărută în urma unei evoluții aleatoare.
De unde stii ca putem crea unul artifical, dar gen cu un cip oare o sa putem sa il implantam cuiva sa ii simuleze emotii pozitive? sau sa ii schimbe realitatea, sau alte n chestii?
Știu pentru că creierul e doar un sistem fizic care funcționează după anumite principii. Orice sistem de acest fel poate fi simulat. Nu este ceva fantastic. Și da, se vor putea face cele spuse de tine în viitor.
Inteligenta emotionala nu se poate crea in mod artificial. Probabil se vor simula reactii sau raspunsuri (cat maiemotionale) la anumite situatii. Mai mult de atat...nu se poate.
Bună, eu cred ca nu știm cum functioneaza creierul asa de mult, pentru ca creierul este complex.
Dar, la întrebarea ta, răspunsul este da.
Se creeaza lucruri extraordinare, și in felul acesta, se pot crea aparate de acest fel.