| Wulf a întrebat:

Incep incet-incet sa imi pierd credinta in existena unei fiinte divine undeva in ceruri care are grija de noi ( DUMNEZEU ), incep sa vad si sa cred ca stiinta progreseaza, TOTUL are o explicatie stiintifica si nimic nu e intamplator. NIMENI nu l-a vazut pe Dumnezeu, dar multi credem in el, nu avem ABSOLUT nici o dovada ca Dumnezeu exista, dar totusi avem o speranta a unei vieti optime dupa aceasta viata.
In lume exista peste 10.000 de religii. de ce tocmai acestea sunt cele corecte, cele care le promoveaza pe Dumnezeu...

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Încet-încet te trezeşti la realitate, ceea ce nu e rău.

Văd că problema ta este dorinţa nemuririi. E ok, poţi să speri la un ceva după moarte, dacă te face să te simţi mai bine, dar asta nu implică neapărat şi o credinţă (iraţională) în zei. Suflet (în sens religios), sau cum vrei să-i zici, dacă chiar există, poate să existe foarte bine şi fără zei - o invenţie tipic umană.

Filosofic vorbind, putem fi suflete libere, fără stăpâni, fără dictatură. Nu văd de ce până şi în fantezia ta, că până la urmă asta e, te-ai încătuşa.

După cum vezi, nici explicaţiile/dovezile ştiinţifice - realitatea - nu implică necesitatea unor zei şi nici plăcerea de a visa la o viaţă după moarte, nu are nevoie de vreunul.
Te poţi elibera liniştit. : )

17 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Încă ceva în temă, Boxs:
http://www.tpu.ro/......ut-pentru/

| sublime89 a răspuns:

Incet incet revii la realitate. Esti pe calea cea buna, tine-o tot asa. Stiinta e singura care ne poate dezvalui ceva apropiat de realitate. E singura care poate desfiinta toate religiile si toti zeii depasiti.

| Wulf explică (pentru sublime89):

Intr-un fel mi-e frica sa ajung asa, ma gandesc ca ar trebui sa se intample ceva dupa ce murim, nu? Doar de asta ne nastem...

| sublime89 a răspuns (pentru Wulf):

Ti-e frica, si nu-i de mirare. Trebuie sa tii cont ca religia s-a nascut tot din frica. Am inventat zeii ca sa ne simtim mai bine.

| Radu284 a răspuns:

Nu trebuie sa-l vezi pe dumnezeu pentru a te convinge ca exista. Nu vezi nici atomii, dar stii ca exista, nu? La fel cum nu vezi nici fotonii individuali.

| RadikalGamer a răspuns (pentru Radu284):

Cum vezi atomii prin microscop, pe Dumnezeu nu cred ca-l vezi prin telescop laughing

| Wulf explică (pentru RadikalGamer):

laughing)

| Radu284 a răspuns (pentru RadikalGamer):

Nu poti vedea atomii prin microscop. Exista un microscop special cu care poti vizualiza atomi individuali, dar nu e ceva optic, e ceva electromagnetic. Deci nu vezi atomii, ce efectele lor.

In mod similar, pe dumnezeu nu poti sa-l vezi direct, dar daca esti atent la lumea inconjuratoare, la lectiile pe care le inveti din/de la viata, vei vedea ca exista niste indicii ca nimic nu este intamplator. Ca exista un motiv pentru care se intampla lucrurile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nicio religie nu e corecta in totalitate. Religia a fost creata de oameni, nu e de Dumnezeu.
Religia e un mijloc de manipulare a maselor. De ex musulmanii sunt indemnati la djihad, care de fapt e um pretext pentru nevoia de expansiune. Aceeasi situatie si la catolicism.
Aceeasi situatie si la ortodoxism - de exemplu cei care stau in apropierea Iasului, pot vedea usor ce profit scot "preafericitii parinti" laughing

| RadikalGamer a răspuns:

Ne pierdem încrederea în Dumnezeu deoarece mintea umană a fost concepută să gândească rațional, adică nu credem în ce nu vedem.
Deși oamenii susțin că l-au văzut pe Dumnezeu, poate că nu există. Dar dacă el există și nu credem în el? E mult mai bine să crezi în Dumnezeu. Dacă el există și crezi în el e perfect, dar dacă el nu există și crezi în el nu e nicio problemă.
Se spune că Dumnezeu și Biblia, Tablele Legii și alte chestii au fost create deoarece oamenii o luaseră razna, se omorau unii pe alții.
În Biblie scrie că Fecioara Maria a născut pe Iisus Hristos într-un mod supranatural, fără nevoia unui bărbat, ceea ce este aproape imposibil. Chestia asta a fost posibila prin secolele XIX, XX când oamenii au descoperit că dacă spermatozoizii ating aerul, mor. Deci, ce scrie în Biblie a fost cam fals, ceea ce rezultă ajutorul unei rase extraterestre mult mai avansată ca noi.
Am ajuns de la Dumnezeu la extratereștrii, dar sper că ai înțeles big grin

| Wulf explică (pentru RadikalGamer):

Cel mai complet raspuns, multumesc, dar totusi, nu ar prezenta o reala problema daca Dumnezeu exista si nu credem in el, eu sunt de parere ca daca Dumnezeu nu ne-ar ierta pe toti, ce pretentie ar putea avea sa iertam noi alti oameni?

| PisicaDragutza3 a răspuns:

Totusi nu sunt scrise atatea manuscriese?thinking Nu sunt sfantele moaste a lui ex tonguearaschiva, Dimitrie etc? Nici eu la o perioada, nu credeam cand eram mai mica, dar am citi mai mult si mam conivins.Da sunt multe religi dar nu de Dumnezeu facute. Si in plus nu totul are o explicatie, nu totul e exact, de ex : Se zice ca avem cateva sanse sa murim in anul 2032, dar sunt sanse si de viata, nu e exact. Nu totul are explicatie! Sau mai am un ex.: Nu are explicatie tot e fac eu doar eu stiu ce-am facut si nu vara asta.big grin

| PisicaDragutza3 a răspuns (pentru PisicaDragutza3):

Paraschiva, scuze nu m-am uitat dua ce am scris.

| anonim_4396 a răspuns (pentru PisicaDragutza3):

Ema nu fi bleguta laughing :*

| PisicaDragutza3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Incerc, da nu da roade laughing

| daniel18 a răspuns:

Pai credinta in dumnezeu trebuie sa o ai ca si cand ai zice: cred ca marul acesta este provenit dintr-un copac.
Iar in legatura cu religia, e ca iti alegi care iti place! "Religia" inseamna "invatatura" adica fiecare religie te invata de cum e si religia.

| NicoletaElisa a răspuns:

Eu mi-am pus de multe ori intrebarea : " Oare din atatea religii chiar cea pe care o practic "eu" sa fie corecta?" Din pacate credinta a devenit o foarte mare afacere, poate chiar cea mai mare. Multa lume nu crede in existesnta lui Dumnezeu, Allah, etc, pentru ca majoritatea dintre ei cred ca orice are o explicatie rationala, dar noi nu vom stii decat dupa moarte care este adevarul. Eu am ales sa cred in Dumnezeu chiar daca de multe ori port discutii si cu prietenii si de si mai multe ori ma bazez pe explicatiile logice m-am gandit ca nu e bine sa ma indoiesc nici macar o clipa ca Dumnezeu ar exista, dar mi-am dat seama ca in sufletul meu nu ma indoiesc de asta. Si ca eu cred in Dumnezeu cu sufletul, nu cu vorba