| harciog a întrebat:

Incerc de o buna bucata de vreme sa ajung la un anumit raspuns in legatura cu regnul animal din care nu putem sa facem exceptie.In momentul in care un animal si mai ales femelele, cind isi pierde "iremediabil"un pui, intra imediat in calduri."Banuiesc "ca si la oameni se manifesta la fel, sau poate nu la toti.Care sint mecanismele instinctuale care actioneaza in cazurile astea? Sa fie oare existenta care vrea sa smulga iar acel suflet neantului?

8 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

De ce la toate animalele? De ce si nu la toti oamenii? Cred ca aici e cheia. "Daca existenta mea este poleita cu aurul existentei tale, atunci, inseamna ca, creste valoarea existentei mele. Odata cu pierderea ta, pierd si existenta ta si, automat, valoarea existentei mele. Banuiesc c-o fi un instinct venit din abisul oricarei fiinte." Deja ma depaseste intrebarea, o sa urmaresc in continuare raspunsurile.

| harciog explică:

Sfintia ta Cazutura, nu poate trece cu vederea ca am uitat sa trasez o virgula? Ce mesaj multumitor spre iertare transmiti preasfinte...

| harciog explică:

Cazatura,ai desfacut sigur promotia 2008 si nu mi-ai facut nici o invitatie.Invita-l macar pe domnu'Flav ca ai ramas dator...

| petruclaudiu78 a răspuns:

Mecanismele instinctuale care actioneaza in astfel de cazuri sunt mult mai putin filosofice decat ai putea crede (oricum, animalele nici nu ar putea filosofa). Nu e vorba de incercarea de a smulge un suflet neantului, ci de instinctul de perpetuare a speciei.
Vorbesc despre regnul animal, desigur.
Spre deosebire de parerea altora, eu nu consider ca ar exista vreo legatura intre om si regnul animal, prin urmare paralela pe care o faci mi se pare neinspirata (e parerea mea, posibil sa fie gresita).
In plus, dupa pierderea unui copil, femeile au, de multe ori, dificultati in ceea ce priveste acceptarea ideii unei noi sarcini (de teama unui nou esec), deci banuiala ta mi se pare ca nu are acoperire in realitate (din nou, parerea mea, s-ar putea sa gresesc).

| Zenithf a răspuns:

Hmm, acum doua zile am citit despre un cuplu care si-au pierdut toti trei copii intr-un accident. Sotia a ramas din nou gravida, ca sa umple golul acela. Raspunsul este, deci, concluzia cea mai evidenta din istoria asta.

| _pink a răspuns:

In regnul animal posibil ca pierderea unui pui sa duca femela in calduri, dar la oamenii sincer am dubii, cate femei care si-au pierdut un copil, le vezi in calduri? Parerea mea e ca se duc in depresie nu in calduri. Mecanismele sunt diferite, una e la animal doar instinctul de propagare a speciei si alta e omul cu toata complexitatea lui, inteligenta, emotii samd.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma? caldurile astea sant tot trairi? bai neantul asta, mare javra.tot ce scapa ia inapoi tata, nu lasa nimic. vreo 70-80 de ani de cand pierde meciul cu mecanismele instinctuale,umbla cu tot felul de tertipuri necinstite, pe care noi nu le putem evita, sa ia inapoi ma ce a pierdut.asta imi repunga,si revemulta ma.da nu ne poate lasa in pace? bai harciog,ma noi am facut romana cu o profa buna, da tu cu cine ai facut-o ma de; femelele isi pierde? esti iremediabil, si concomitet irefutabil.sa vina vulpea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domnule rozator dintos, in acest caz nu actioneaza vreun "mecanism instinctual", actioneaza (de la caz la caz) dorinta de suplinire, dorinta care o poti regasi chiar in sufletul tau/al meu/ al vreunei femei mai petrecarete, atunci cand gasim beciul gol/sec cu toate butoaiele uscate. Restul este dust in the windwinking