| 6684464 a întrebat:

Incerc sa inteleg ce este "forta nucleara slaba" AKA "interactiunea slaba" si nu prea imi iese. sad
Cea mai SIMPLA explicatie pe care am gasit-o este: "Forța nucleară slabă este responsabilă pentru fenomenul de dezintegrare radioactivă şi cu transformarea neutronului în proton, care produce, de asemenea, un electron şi un antineutrino (dezintegrare beta-minus)."
Acum... (1) la ce ajuta aceasta forta in Univers?
Si (2) cum ii ajuta pe oamenii de stiinta cunoasterea acestei forte/interactiuni?

Multumesc frumos.

3 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Trecand peste partea crestinopata Stregoi ti-a explicat destul de bine fenomenul.

Raspunsul la partea a doua, e ca ajuta la intelegearea modului in care functioneaza procesul de fisiunea nucleara si de acolo ai aplicabilitatile (bombe, centrale nucleare, radiatii etc)

| Steregoi a răspuns:

Nu ajuta cu nimic pe oamenii de (ne)stiinta cunoasterea acestei forte pentru ca ei nu inteleg ca aceasta forta este de origine divina si ei mor vesnic pentru ca raman necredinciosi.

Daca forta nucleara slaba ar fi mai mare s-ar destructura si imprastia materia. Daca forta nucleara slaba ar fi putin mai mica reactiile chimice nu ar mai avea loc in organismele biologice vii. Forta nucleara slaba impiedica formarea gaurilor negre la nivel atomic.

Forta nucleara tare tine materia sa nu se dezintegreze sa nu se imprastie si este mai mare decat forta nucleara slaba. Foarte putin daca ar fi mai slaba materia s-ar dezintegra si s-ar imprastia si organismele biologice vii printre care si omul nu ar mai exista. Este un reglaj foarte fin intretinut de Dumnezeu cu Duhul Sau Sfant care este forta si puterea dinamica a lui Dumnezeu cu care Dumnezeu controleaza si intretine materia din intregul univers material.

Forta nucleara tare are sensul spre centrul atomului iar forta nucleara slaba are sensul spre exteriorul atomului.

Datorita fortei nucleare slabe materia si energia nu poate si nu putea fi oricat de densa chiar si in gaurile negre si chiar si in ipotetica si inchipuita singularitate big-bang.

Răspuns utilizator avertizat