| Vizitiul a întrebat:

Incercarea de-a recupera ceea ce odata s-a pierdut, nu e o pierdere de timp?

43 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Intotdeauna exista o a doua sansa. Abia atunci cand pierzi ceva realizezi cat de mult iti lipseste.Eu zic ca merita sa platesti pretul pentru ca mai tarziu sa te bucuri de rezultatul mult dorit. Daca este vorba de o relatie rupta eu te incurajez sa lupti pentru ea.Iti spun din propie experienta ca se merita.La ce bun sa fii madru si orgolios cand poti sa spui:Imi pare rau, iarta-ma.Bafta!

| Vizitiul explică:

IngerulSiDraculTau -Nu ma refer la relatii neaparat.

| NoChanceForUs a răspuns:

În cutia Pandorei rămăsese Speranța, nu?

| Rayyy a răspuns:

Bună,
Unii reuşesc ceea ce îşi propun, alţii eşuează în regăsirea lucrurilor trecute. În ceea ce mă priveşte, nu am fost niciodată în stare să recuperez lucrurile sau oamenii care aparţin trecutului, deci da, a fost o pierdere de timp.

Răspuns utilizator avertizat
| bamse a răspuns:

Depinde de caracterul omului. Pesimistul nu incearca pentru ca asa e firea lui si nu crede ca are rost si nici nu crede ca are sanse. Optimistul intotdeauna va incerca pana in ultima clipa.

Acuma din punctul meu de vedere, in viata sunt lucruri pe care rebuie sa le lasi asa cum sunt si lucruri pe care merita sa le schimbi.

Am sa va spun o poveste. Un barbat era insurat. Sotia lui era fata mare cand s-a maritat, el fusese primul prieten. Dupa un timp insa, ca in orice relatie, au mai aparut probleme. El trebuia sa mai plece cu serviciul si femeia a inceput sa iasa cu o prietena de-a ei, mai usuratica de fel. A cunoscut un arab care a fermecat-o si la un moment dat a plecat cu el. Sotul a fost distrus, dar nu invins. El a inceput sa intrebe ca sa afle unde este femeia. Cand a aflat a mai primit un pumnal in inima. Femeia ajunsa in una din tarile arabe cu noul iubit, a constatat ca este sotia a 12-a, a fost tratata ca o sclava si nici pe arab nu il vedea pea des. Dupa 2 ani abia, a reusit sa puna mana pe un telefon si si-asunat sotul. I-a povestit totul si plangand l-a rugat sa o scape. Omu i-a trimis bani, femeia a plecat a venit in tara, si...i-a batut sotului la usa. Mult timp nu a bagat-o in seama, nu ii putea vorbi omu. Insa vazand ca femeii chiar ii pare rau, a iertat-o. S-au mutat din oras ca toata lumea stia povestea, si de atunci inainte femeia a fost o sotie model.

A 2-a poveste e cu mine. Mi-am pierdut intr-o zi de august, la mare, primul si ultimul meu 'goldan' de neam prost pe care mi l-am luat in ultimul an de liceu. Dupa ce am facut scufundari toata ziua dupa el, ratiunea mi-a dictat sa renunt, caci marea era foarte agitata in acea zi si tulbure, si chiar nu avea nici un rost.Insa de incercat am incercat!

Parerea mea este ca tot timpul trebuie sa incerci. Asa ajungi un veteran al vietii, incercand, gresind si invatand.

| fabiola a răspuns:

Depinde de valoare! Daca ceea ce ai pierdut este mai valoros ca timpul cautarii...merita incercarea!

| Dreamer a răspuns:

,,Mai bine mai tarziu decat niciodata'', insa de cele mai multe ori este insa o pierdere de timp pentru ca multi nu stiu sa treaca peste si incearca sa repare trecutul pentru a schimba prezentul.

| Radioactive a răspuns:

Intr-o relatie, daca s-a incheiat din motive serioase, atunci e pierdut sa mai incerci s-o iei de la capat. Dar sunt si situatii in care, o perioada de timp singuri e necesara pentru a le dovedi ca inca se iubesc. Pentru a face iarasi primul pas, ai nevoie de rabdare, avand in vedere ca fostul poate fi in alta relatie sau inca suparat...eh, depinde. La fel este si increderea in cineva, daca ai pierdut-o, e greu sa ti-o recastige.Dar uneori chiar merita, oamenii se schimba(cel mai placut e in bine, desigur). Atunci cand pierzi un prieten, locuiti prea departe unul de altul, iar dupa o vreme va revedeti si simti ca s-a pierdut conexiunea ce leaga o prietenie...lipsa de comunicare a afectat si totusi, daca discutati, povestiti ce-ati mai facut, va gasiti lucruri noi in comun(presupunem ca vi s-au schimbat si preferintele, odata cu timpul) si pastrati cat de cat legatura, ati reinnoit prietenia. Dar dureaza. Suna cam sobru, dar doar moartea hotaraste cand ceva e pierdut. Si timpul tot nu s-a scurs fara rost, caci macar ai incercat. Cat despre bunurile materiale, pana nu il vezi distrus in fata ochilor tai, nu poti spune ca e pierdut. ma pasioneaza subiectele iesite din comun si m-am mai interesat si am mai citit cateva articole si carti. Am auzit de situatii cand oamenii si-au regasit lucrurile si dupa 40 de ani. Si m-au impesionat. In concluzie, nimic nu e pierdut. Daca speranta nu s-a pierdut, atunci nici timpul, in cautarea lucrului vrut, nu va deveni risipa.

| EfraimAshdothabediahKochBar a răspuns:

E doar o incercare de impacare cu sine.Deci nu, nu e inutila!

| Whiff a răspuns:

Pentru mine nu va fi niciodata o pierdere de timp, ci o noua incercare happy

| Azm a răspuns:

Depinde ce anume s-a pierdut. Daca e un lucru neimportant, este pierdere de vreme. Daca nu, nu. De exemplu, tezaurul nostru merita sa incercam sa-l recuperam, nu ar fi pierdere de timp.

| StillAlive a răspuns:

Ba da. Dar, asa functioneaza omul, prin speranta. Inca speri ca acel ceva poate fi recuperat(chiar daca nu e asa). Uneori speranta e doar o prelungire a suferintei. In anumite situatii trebuie sa lasam totul sa se duca.

,, Cateodata a renunta nu inseamna ca esti slab, ci suficient de puternic s-o lasi sa se duca''

| IngerulSiDraculTau a răspuns:

Te referi a o relatie nu? daca da sa stii ca da este o pierdere de timp pentru ca daca ai pierdut o persoana inseamna ca ai pierdut-o pentru ca acea persoana nu te mai iubestesi eu cred ca este mult prea dificil si obositor sa incerci sa faci acea persoana sa se indragosteasca din nou de tine.si sa spunem ca intr-un final ai reusi dar iti spun mai mult ca sigur ca nu va mai fi nimic ca inainte...nu stii vrb ca in lumea sunt 3 lucruri care nu se mai pot recupera? 1. o vorba spusa 2.o sageata aruncata.3 o sansa pierduta. funda?

| WhiteWolf7 a răspuns:

De ce ar fi? Daca se poate, fa-o si chiar daca crezi ca nu poti, macar incearca, ce-ai de pierdut?

| Teo a răspuns:

De ce sa fie o pierdere de timp?
Niciodata nu e prea tarziu pentru a incerca ceva sau pentru a recupera ceva.

| Enzo2011 a răspuns:

Nici o data nu este tarziu sa recuperezi ce ai pierdut sau sa retraiesti acele momente ca un batran care-si aduce aminte de copilarie uitandu-se la nepotii lui, sa-i spui unei fete ce simti, sa incerci ceva de care te-ai speriat toata viata sau sa le spui parintilor ca-i iubesti numai acest timp crud ne opreste sa fim mai buni si mai fericiti

| kanajambe a răspuns:

Nici gand.multe in lume se schimba, nu raman la fel nici parerile, relatiile, iubirile si tot ce vrei tu happy
Deci merita incercat si a2a oara daca s-a schimbat ceva

| Andreeaツ a răspuns:

Nici decum. Sti cum se spune : Nu risti nu castigi. Consider ca atunci cand nu incerci sa recuperezi acel lucru inapoi, nici macar nu ai vrut sa il ai.

| RainUmbrella a răspuns:

Ca sa fiu sincera uneori chiar e o pierdere de timp. Dar in acelasi timp trebuie sa incerci ca altfel nu poti castiga sau pierde! Daca nu incerci nu poti sa castigi doar sa pierzi!

| JustMeBăi a răspuns:

Niciodata nu e prea tarziu pentru a recupera ce ai pierdut. Poate mai incolo iti vei da seama ca acel ceva este important pentru tine.

| ViseInCulori a răspuns:

Daca ceea ce am avut si imi doresc foarte mult sa il mai am, atunci as incerca sa recuperez.

| armand3004 a răspuns:

Depinde. Daca e vorba de o suma de bani foarte mare pe care ai pierdut-o (pierdut-o in sensul de furat) nu este o pierdere de timp sa faci tot posibilul sa o recuperezi. Daca e vorba de cu totul altceva, care nu este atat de important, intr-adevar, este o pierdere de timp.

| Uilula a răspuns:

De ce sa fie o pierdere de timp?
Niciodata nu e prea tarziu pentru a incerca ceva sau pentru a recupera ceva.

| elleme a răspuns:

Da, este o pierdere de timp. Odata ce s-a pierdut nu poti da timpul inapoi sa repari ceea ce a fost in trecut.

| lulu_8735 a răspuns:

Uneori e o pierdere de timp dar cand iti doresti lucrul asta faci absolut orice.Desi stii ca aproape e in zadar dar macar incerci, insa tot dezamagit vei fi!

| Sky_6013 a răspuns:

Nu cred ca este o pierdere de timp, incercand sa il recuperezi te maturizezi si iti seama ca nu mai poate fi recuperat.Cu fiecare incercare capeti intelepciune si experienta, nu cred ca este o pierdere de timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De cele mai multe ori da...

| iuddavali a răspuns:

Depinde ce este acel ceva. daca ceva-ul sunt niste fisiere cu niste informatii secrete sau niste situatii administrative, nu va fi un timp pierdut recuperarea lor.

si cred ca nu e o pierdere de timp sa-l revedem pe Bogdan Alin Ota, romanul care i-a uimit pe norvegieni http://www.semneletimpului.ro/......-3213.html

| pufosheniaaa a răspuns:

Nu dispera nu e o pierdere de timp deoarece timp ne da dumnezeu dar trebuie sa ai vointa si incredere

Întrebări similare