Oricum, comunismul este mult mai bun decât capitalismul. Capitalismul se bazează pe exploatarea omului de către om. În comunism, este exact invers.
Si calatoria e importanta, nu doar destinatia... Nu-i asa?
Acel "exact invers" vrea să spună că tot o exploatare a omului de către om e şi în cel de al doilea caz, numai că aici altul este cel care exploatează şi altul este cel exploatat. O ironie
Ma gandeam ca glumesti. Dar, da, daca te duci la munca si ai asteptari mult prea mari, cum tind unii sa aiba, atunci ti se pare ca esti exploatat.
"Oricum, comunismul este mult mai bun decât capitalismul." Banuiesc ca esti plecat la munca intr-o tara comunista sau ca oricum te gandesti sa o faci daca nu e asa.
A fost o glumă, evident. Cum să fie mai bun comunismul
Stiu eu in ce fel te-ai prostit intre timp. Scuze! Nu prea ii mai halesc pe pro-toti idiotii pamantului care se trezesc vorbind ca "e dreptul lor" indiferent de ce debiteaza. Se propaga toata prostia asta si cand loveste...
"comunism? Credeti ca ar putea fi aplicat intr-o societate moderna?"
ooooo da, vezi cum merge, ca "unsă" societatea n-koreea sau cuba de ex
Nu. Ce poti aplica in o societate moderna sunt cateva principii sociale, cum ar fi ajutor pentru cei fara surse de venit, alocatii, decontarea medicamentelor in anumite situatii etc.
Comunismul in sine e utopic si irealizabil.
Desigur că se poate, dar este o ideologie învechită și datorită evoluției tehnologice și umane se face tranziție la alte regimuri care satisfac nevoile oamenilor.
Dacă te referi la situația actuală din fostul spațiu sovietic - aici nu e vorba de nostalgii comuniste! E vorba de imperialismul rusesc! Mai întâi a fost cel țarist, a urmat cel sovietic și acum e cel putinist!
Imperialismul rusesc nu mai exista. E istorie.
Ucrainenii nu sunt de părerea ta! Îl simt pe pielea lor!
Și îl vom simți și noi dacă nu suntem cuminți!
Daca nu suntem cuminti. Tie-ti place cum suna?
Imperiul Rus nu mai exista. Asta este adevarul.
Vladimir Vladimirovici! Tu erai? Operațiunea din Ucraina e una de pacificare, de dezarmare și denazificare! Nu?
Mie nu-mi place cum sună ce se întâmplă acum în Ucraina! Văd că ție îți place!
Imperiul rus se reface acum! Primul pas: Ucraina! Al doilea: Rep. Moldova! Ghinion!
Vorbesti cu mine?
Stii piramida lui Maslow? Ea ierarhizeaza nevoile oamenilor - incepand de la cele fiziologice si pana la cele care tin de sisteme de valori si libertatea constiintei.
Comunismul este ok pentru unii - toata lumea are o locuinta (mica, inghesuita dar are un acoperis deadupra capului), de bine de rau ceva de mancare era, loc de munca ("noi muncim, nu gandim" ) de la care iesiai la pensie deci securitatea locului de munca si daca vroiai 2-3 copii avea statul grija sa ii poti creste. Mai adauga o saptamana de vacanta la mare pe an, o Dacie in rate si o cafea cu cicoare - cam asta era. Si pentru multi era suficient, chiar si astazi le-ar fi suficient cand stau cu foamea in gat si nu au cu ce sa plateasca chiria. Acces la informatie, dreptul de a iti exprima opiniile, dreptul de a te asocia cu altii, controlul aspura propriului destin si American dream de "pursuit of happiness" nu sunt dorite de toata lumea.
"Si pentru multi era suficient, chiar si astazi le-ar fi suficient cand stau cu foamea in gat si nu au cu ce sa plateasca chiria. " Eu vorbesc de intreaga societate nu de cativa lenesi care se simt deranjati ca trebuie sa-si faca CV pentru a aplica la joburi.
O piramida este o piramida, nu primele 2-3 trepte ale ei. Nevoile nu se opresc acolo. Cele psihice, sociale si spirituale nu sunt mai putin importante. Stagneaza doar in momentul in care primele nu sunt indeplinite sau nu sunt satisfactoare si persoana incearca neincetat sa ajunga la acel nivel.
De legea lui Pareto ai auzit? Spune ca, pentru multe evenimente, aproximativ 80% din efecte sunt produse de 20% din cauze. Se aplica la tot nu numai la performanta in munca sau la profitul unei companii (80% din profit vine de la 20% din clienti). 80% din comunismul de oriunde si ideologia lui a fost propagat de 20% din populatie. De 30 de ani incoace s-a inclinat balanta si sunt alti 20% - 30% care iau decizii sanatoase si liberale. Rezulta ca 50% - 60% sunt cei pe care i-ai pomenit tu: stau sa fie dusi de val si se multumesc doar cu acoperis si mancare. Sau nu se multumesc doar cu atat ( piramida lui Maslow spune altceva), eu nu cred asta, dar cred ca nu-si dau seama.
Doar ca noua politie, nu este nimic altceva decat noua politie.
Rusia deja nu mai este ce a fost...Ha, uite, doar asta s-a schimbat nu? E pe cale de disparitie. Putin, mai ales, e pe cale de disparitie. Mai ales cu aceasta noua decizie pe care a luat-o.
Iti plac conspiratiile prea mult.
"Rusia va face parte din noua ordine mondiala, chiar daca putin ultimul tar se opune, n-ai cum sa scuipi la infinit impotriva vantului, mai ramane 10% sanse ca Putin sa mai reziste, vom vedea, e si dupa ce rusia v-a intra si ea in libertate, bla, bla, bla, gazele resursele naturale ale rusiei nu vor mai apartine firmelor rusesti ci lui Rockefeller-exxon mobile corporation.
atat am avut de spus." Ce bine ca ai terminat cu "spus-ul"!
"Inteleg ca nostalgia egalitatii si a ideologiei comuniste mai da tarcoale unora."
Ai observat totusi cererile tinerilor de azi? Nu ti se pare izbitoare asemanarea cu ceea ce dadeau comunistii?
Cum se numeste asta?
Se numeste pubertate.
Glumesc. Tinerii sunt foarte influentabili, iar conspiratiile (teoriile, oricare dintre ele - tinerii pun botul imediat) sunt foarte atractive pentru ei. Ei abia acum vad cu ce se mananca.
Pe mine ma uimesc cei care sunt pro-comunism, pro-Rusia, chiar si pro-Sosoaca. Este un fenomen foarte interesant care trebuie studiat in profunzime. Nu zic ca este interesant in sensul bun, zic ca este un fenomen care se intampla cu mintea anumitor persoane si trebuie studiat.
A, de la 18 ani esti mosneag?
Eu nu vorbesc de cei de 13-14 ani. Ci de cei care sunt casatoriti, au deja un serviciu. Si totusi, cam toti cer ceea ce era in comunism. Facilitati de trai.
Je m'en fiche de Sosoaca si auditorii sai.
Fenomenul de care zici se datoreaza dezinformarilor intentionate. Asa sunt educati.
"Si totusi, cam toti cer ceea ce era in comunism. Facilitati de trai."
Mie nu mi se pare. Sunt unii, niste nostalgici NF care se apuca sa emita pretentii si pareri. Nu prea poti sa-i pui pe toti in aceeasi oala. Sa fim seriosi, daca vine careva cu pretentii anti-corporatist (si astia incep sa ia avant) si alte aberatii de genul, nu trebuie decat sa se spele putin pe cap cu sapun de rufe, de-ala facut cu Soda Caustica. Este treaba lui.
Dar cei care-mi afecteaza mie viata direct gen pro-rusi, pro-Sosoaca (tu te'n fiche, dar pe mine m-a afectat direct cretina prin adeptii dupa care a stat societatea). Este un lucru real, care se intampla in Romania.
Hahaha,adică zici ca in România (tara fost comunista) e mai multa egalitate decât in Franța (de exemplu)?
Hai ca ma faci sa rad.
anonim_4396 întreabă: