Viata traita din plin, dar cu inteligenta! "Inteligenta nu inseamna sa nu faci greseli, ci sa vezi repede cum poti sa le indrepti" (Bertold Brecht)
In al doilea rand, nu se exclud.
Si in primul rand, nu poti face o alegere de genul asta, in viata. Poti incerca, daca-ti propui, sa traiesti din plin... sa zicem. Dar nu poti alege sa ai inteligenta poti alege sa dedici timp educatiei si instructiei si asta sa iti afecteze "traitul din plin" al vietii, eventual.
Si depinde ce intelegi prin viata traita din plin. Pentru fiecare poate insemna altceva!
Eu cred că in viaţă este bine să fim inteligenţi, dar şi să ne trăim viaţa, să ne distrăm puţin. Prin inteligenţă, ne formăm o carieră, precum un sens în viaţă, chiar să ne întemeiem o familie. După părerea mea, avem nevoie şi de puţină distracţie, să nu avem tot timpul o viaţă monotonă. Distracţie, dar cu măsură.
Pa, pa .
O replica inteleapta.
Inteligenţă pentru că dacă eşti inteligent ştii ce să vrei de la viaţă şi sti cum să o trăieşti şi cu cine. Dar... eu nu ţi-am înţeles întrebarea "Inteligență sau Viata traita din plin?" Adică? Ca să trăieşti viaţa din plin nu trebuie neapărat sa nu fi inteligent sau să fi prost. pentru mine întrebarea ta suna gen: " Vrei să bei apa sau vrei să o înghiţi?". Mă depăşeşte dar oricum. aleg inteligenţa.
Întrebarea suna asa:„Geniu(care a renuntat la viata sociala) sau om simplu(care traieste bucurandu-se de viata la maximum)?"
Oricum, ai facut alegerea corecta.
Esti inteligent daca iti traiesti viata din plin. Dupa parerea mea acestea au o legatura.Viata nu e vesnica si trebuie traita si asta inseamna inteligenta.
Inteligenta.Intotdeauna e loc de mai bine, mereu afli lucruri noi. Cat traiesti inveti.
Problema este ca aduni inteligenta, dar experienta nu se traieste prin felul de a gandi, doar in teorie.
Aici e nevoie de viata traita din plin pentru a pune in practica experienta adunata din teorii.
What the f☆☆k! Adică wow, cum " viață trăită din plin? "
Păi ce, este vreo carte care să ne învețe cum să ne trăim viața...din plin? Viața ți-o trăiești în funcție de oportunitățile pe care le ai și în special aspirând la ceea ce crezi că te face fericit. Nu cred că împingând orice sentiment la limită înseamnă că ți-ai trăit viața la maxim.
Viața o trăiești și gata, indiferent dacă toată perioada dintre momentul nașterii tale și moarte o străbați ca prost cu originalitate sau geniu.
Poate dacă voi avea inteligență, îmi voi clădi o viață mai bună și voi lăsa ceva în urmă.
Prefer p'aia traita din plin.Consider ca m-am nascut ca sa traiesc, nu sa-mi bat capul pentru fiecare idiot in parte si sa stau pentru fiecare, ca sa-i inteleg tipul de comportament.Lipsa inteligentei frate e la moda, de asta stim sa ne si distram de asta am adoptat toate ritmurile orientale, pentru ca la ei trebuia sa fii beat ca sa te sui pe masa, iar aici clorul din apa de la robinet isi face efectul imediat...
Depinde de ce intelegi prin astea doua.
Eu personal prin viata traita din plin, spre ex., inteleg asa: sa-ti traiesti viata dupa bunul plac.
Cum mi-as trai eu viata dupa bunul plac? Pai daca as avea posibilitatile necesare as calatori mai tot timpul aproape peste tot in lume, nu cred ca, de as putea, as sta mai multe de cateva sapt. intr-un singur loc (dat fiind si faptul ca din fire sunt genul pers. care imed. se plictiseste rep.; de oameni, locuri etc...tot timpul doreste ceva nou). Stiu, e o viziune fantastica dar ai nevoie si de o suma considerabila de bani sa poti intreprinde o asemenea `calatorie`-n viata.
Acum, ce inteleg multi altii prin viata traita din plin? Iti rasp., tot eu, si la asta daca-mi permiti: pai gratarel, cluburi, house'ul (ori manelele, dupa caz) date la maxim, alcoolul, iarba ori prafurile (si aici, dupa caz), multa experienta sexuala (aici intra si multe dintre anomaliile acestei categorii), masini scumpe (marci de origine germana, de preferinta), haine de fita, sa se stie etc.
Cat despre inteligenta, de aceasta nu consider ca as avea mare nevoie ori poate ma insel (incerc sa nu fiu subiectiva) dar asta-i parerea mea.
Sa aduc def. din Dex pentru acest cuv?
„INTELIGÉNȚĂ: Capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior; deșteptăciune."
Daca stam sa obs. mai bine putem realiza faptul ca nu putini sunt aceia ce nu ti-au inteles ideea pe deplin.
Ei cand s-au gandit la acest cuv., la „inteligenta", au crezut intr-un mod eronat ca acesta se refera la multimea/complexul de informatii generale ce intra in categoria culturii generala.Revenind la mine, trebuie sa recunosc cultura mea generala este destul de subreda avand in vedere si varsta la care ma aflu deci ce mi-ar trebui mie ar fi experienta de viata.
Ca teorie mai stiu cum stiu dar practica nada si atunci cum fac ca una fara alta nu se poate.Adica degeaba ai una daca n-o ai nici pe cealalta.Deci de ce as avea eu de fapt nevoie in afara de bani pentru a-mi putea trai viata din plin astfel formandu-mi si o experienta de viata din care, ceva mai tarziu, sa pot trage foloase?
P.s.: Ma amuza rau cei ce adesea confunda pers. cu adev. inteligente cu pers. ce dispun de dif. averi considerabile.
Ce leg. are una cu cealalta? In fine.
-Numai bine.
Am sacrificat viața socială pentru inteligența.A fost o decizie făcută cu mult timp în urmă, o decizie care în cazul meu e permanentă.
Inteligenta.
Daca esti prost treci prin viata ca prin apa, daca esti destept iti si traiesti vita din plin(pentru ca faci bani)!
La tine, traitul vietii din plin, se rezuma doar la bani? Ce trist trebuie sa fii...
Pai prima data ce inseamna "inteligenta"? Eu cred ca e capacitatea de a lua cea mai buna decizie, intr-o anumita situatie. Odata ce esti inteligent, si iei cele mai bune decizii pentru tine, clar o sa iti traiesti viata din plin. Cred ca intrebarea ta era "Savant sau o viata normala?" Aici, alegerea mea nu are relevanta. Depinde ce te satisface pe tine. Exista unii oameni pe care ii satisfac misterele, dezlegarea lor, obtinerea unor raspunsuri, setea de a afla cat mai mult. Astia sunt savantii. Pe altii ii plictisesc astfel de lucruri. Altii isi traiesc viata din plin prin arta, cantand, pictand, sau mai stiu eu ce. Altii gasesc satisfactie in viata doar banii si puterea care o aduc ei. Eu personal, sunt mai atras de partea cu dezlegarea de puzzle-uri, pur si simplu asta ma atrage pe mine, dar asta nu inseamna ca si ceilalti trebuie sa aleaga la fel. Daca esti inteligent, poti sa intelegi la timp ce te face fericit si sa alergi pe drumul ala. Deci, inteligenta si viata traita din plin merg mana in mana. Daca nu am inteles intrebarea te rog lamureste-ma
Si inca ceva inteligent nu inseamna sa ai doctorat in nu stiu ce sau sa ai citite 3 biblioteci de carti de fizica cuantica. Inteligent sunt, de exemplu, hackerii care reusesc sa patrunda in bazele de date ale marilor companii fara stiu eu ce pregatire, sau inca un exemplu de inteligenta sunt marii hoti, care reusesc sa fure in tot felul de moduri fara sa fie prinsi. Tot inteligenta e, doar ca e folosita altfel.
Hackerii au „scoala vietii"(inteligenta lor nu se datoreaza scolii).
Intr-o oarecare masura la asta ma refeream si eu.
Un pic din fiecare, imi place sa stiu multe despre univers, pamant etc si am uit foarte des pe discovery / history insa cu scoala nu am inpac prea bine. Parerea mea este ca poti face din fiecare.
EU nu vad cum poti sa traiesti viata din plin daca esti prost...astea doua nu sunt opuse...
Viata traita din plin dar gandita. Deci in concluzie imbinarea celor doua.
ukukuku întreabă: