| VasileRapidistu13 a întrebat:

Inteligenta emotionala inseamna sa iti controlezi emotiile dar nu si gandurile? Si cum vine asta? Ca de exemplu de la ganduri vin toate starile ciudate sau nu?

16 răspunsuri:
| Lioana a răspuns:

Controlul gandurilor tine tot de inteligenta emotionala. Nu poti controla o emotie daca nu-ti controlezi gandurile. Gandurile si emotiile sunt strans legate intre ele.

| VasileRapidistu13 explică (pentru Lioana):

Pai asta zic si eu, n-are sens, pai si care e diferenta dintre autocontrol simplu adica exercitii de la terapeut pentru autocontrol si inteligenta emotionala? care-i diferenta?

| Lioana a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Autocontrolul se refera in general la ceea ce faci si ceea ce spui, mai putin la ceea ce gandesti.
Si nu spune nimeni ca poti avea autocontrol fara a avea inteligenta emotionala.

| VasileRapidistu13 explică (pentru Lioana):

Deci mai concret care e diferenta dintre ele? autocontrol prin tranining autogen, din care rezulta daca practici autocontrol emotional, care e diferenta dintre autocontrol emotional si inteligenta emotionala?

| Lioana a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

De ce cauti diferente? E acelasi lucru spus altfel.

| VasileRapidistu13 explică (pentru Lioana):

Pai si cunoasteti exercitii de dezvoltare a eq-ului?

| Lioana a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Nu sunt coacher in dezvoltarea inteligentei emotionale. Stiu unul dar acela cere bani pentru asa ceva.

| VasileRapidistu13 explică (pentru Lioana):

Baietii astia de la coach, se ocupa cu antrenarea oamenilor in functie de ce nevoi au? cat costa sa-mi iau si eu unul?

Răspuns utilizator avertizat
| EliLeli a răspuns:

"Inteligența emoțională (EQ) este definită prin abilitatea de a percepe, evalua și controla propriile emoții. În vreme ce această conștiință de sine este importantă, la fel de valoroase se dovedesc și abilitățile de a înțelege, interpreta și răspunde la nevoile emoționale ale celor din jur. "

| VasileRapidistu13 explică (pentru EliLeli):

Pai si deci cum poti sa iti controlezi emotiile dar gandurile nu?

| EliLeli a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Poti sa iti controlezi gandurile, cum sa nu poti. Tine de IQ. Vrei sa stii cum poti controla emotiile fara a modifica gandurile? Sau ce doresti mai exact?

| VasileRapidistu13 explică (pentru EliLeli):

Pai exista si asa ceva? deci inteligenta tine de controlul gandurilor? si eq de controlul emotiilor, explica ami detaliat, desi eu cunosc oameni inteligenti care nu isi pot controla.

| EliLeli a răspuns (pentru VasileRapidistu13):

Pai inteligenta este complexa, nu o confuza cu cultura, studiul etc. Inteligenta emotionala este parte integranta din cea cognitiva (dat fiind ca cea din urma se dezvolta de cele mai multe ori cu ajutorul experientelor).

| VasileRapidistu13 explică (pentru EliLeli):

Bun deci inteligenta la nivel ridicat duce la nivel ridicat de control al gandurilor dar nu iti poti controla emotiile? si la emotional e invers? ce e asa greu de spuneti mai simplu nu parte integranta ca nici nu stiu ce inseamna.

| IMaster a răspuns:

Inteligenta emotionala se refera la abilitatea de a intelege si a gestiona propriile emotii si ale altora. Aceasta include capacitatea de a recunoaste si de a exprima emotiile in mod sanatos, de a-ti controla emotiile in mod adecvat, de a-ti intelege emotiile si de a le utiliza pentru a lua decizii mai bune si a relationa mai bine cu ceilalti.

Gandurile si emotiile sunt legate intr-un mod complex, deoarece emotiile pot avea un impact puternic asupra gandurilor noastre si invers. De exemplu, atunci cand suntem tristi, putem avea tendinta de a gandi in mod negativ si de a vedea lucrurile intr-un mod mai pesimist. La fel, atunci cand ne concentram pe ganduri pozitive, ne putem simti mai bine emotional.

Prin urmare, inteligenta emotionala poate include controlul si gestionarea gandurilor, dar nu se limiteaza la acest lucru. Ea implica o intelegere mai profunda a modului in care emotiile si gandurile sunt legate si a modului in care putem utiliza aceste informatii pentru a ne intelege mai bine pe noi insine si pentru a ne relationa mai bine cu ceilalti.