In functie de "dezvoltarea" inteligentei apar noi nevoi, noi cereri, un nou comportament, tehnologii noi, si tot asa. In stadiul acela, violenta si rautatea nu vor fi iesite din comun, ci "adaptate" acelui mediu.
;)) nu pot sa rezist;)) probabil toata lumea o cunoaște, dar cred ca dă cel mai complet raspuns;) http://www.youtube.com/watch?v=V_0sYffMxlM
@Aschiuta violenta și răutatea nu au fost niciodată ieșite din comun ci mereu adaptate mediului care le-a creat este o trăsătură umana de baza, aceea de a ne însoți cu cei care ne seamănă
Violenţa şi răutatea de cele mai multe ori sunt asociate cu prostia, ignoranţa şi lipsa înţelepciunii.
Poate o fi evoluând în paralel, dar la persoane diferite.
Unii cu inteligenţa, alţii cu violenţa...
Orice om are inteligenta, violenta si rautate date de natura, pentru a fi adaptat la mediu.Bineinteles,fiecare intr-o masura mai mare sau mai mica.Eu cred ca un om inteligent nu are cum sa fie rau sau violent peste masura deoarece inteligenta nu il lasa.Persoana respectiva avand creier superior, se gandeste ca ce face nu este bine, dar om bun sau neviolent nu exista.
Se confunda inteligenta cu deprinderile si cu experientele vietii sociale ale unora si altora.Inteligenta este deasupra astora si le guverneaza.Un om inteligent isi va folosi mereu inteligenta in cadrul grupurilor in care s-a format si-si continua viata,indiferent ca este student la Oxford, indiferent ca este traficant, indiferent ca este criminal.
Cred că toţi avem unele gene violente, ne naştem cu ele, dar majoritatea dintre noi invatam cum sa controlam comportamentele noastre violente şi reuşim să păstram aceste tendinţe ascunse, dar există oameni pentru care violenta este o cale, şi există de asemenea, mulţi oameni inteligenţi care, din păcate, sunt, de asemenea, rai, astfel, cu siguranta inteligenta, violenţa şi răul au evoluat în paralel şi mă tem că această evoluţie va continua şi va aduce multă durere şi suferinţă pentru omenire. Din păcate, există si oameni care sunt extrem de inteligenti, si aleg sa-si foloseasca inteligenţa lor în scopuri distructive, cum ar fi crearea de tot felul de noi arme de distrugere în masă şi manipularea de alte persoane în a face lucruri rele, ca atacurile teroriste. Acei oameni, care sunt inteligenti, dar în acelaşi timp, gata pentru a comite acte de violenta cu sânge rece şi fără nici o remuşcare sunt, în opinia mea cei mai periculosi de pe Pamant, si reprezinta cea mai bună dovadă că, din păcate, inteligenţa şi violenţa au evoluat în paralel.
anonim_4396 întreabă: