Foarte greu de spus,copii lui einstein nu i-au mostenit inteligenta, apoi sa descoperit ca se mosteneste pe cale materna, nu se stie exact, inclusiv inteligenta intre copii difera desi, parerea mea este ca fiecare om are un loc pe acest pamant trebuie doar sa isi gasesti pasiunea si sa ai vointa si ambitie, inteligenta e relativa cei care sunt bogati au si scoala vieti, in fapt conteaza mai mult inteligenta emotionala, sociala, degeaba esti inteligent dar esti antisocial si nimeni nu stie de tine
Totul se mosteneste, dar depinde apoi si ce iese la suprafata.Nu tot ce mostenesti si se vede, adica este activ, multe stau inactive, deci poti mosteni ceva dar sa nufie activat, dar il dai mai departe si cine stie cand si unde acea mostenire poate sa fie activata.
Omenirea inca e departe dea deslusi cum functioneaa organismul uman.Pe zi ce trece descoperim ca de fapt nu stiam nimic pana mai ieri.
Orice vedem, orice simtim, orice auzim si etc se inregistreaza si se transmite mai departe.Din acest amalgam de informatii sunt selectate sau habar n-avem cum sau cine, ori unde activeaza doara ce este necesar supravietuirii.Cum? Poate candva o sa aflam, deocamdata habar nu avem.
Se dobândește. Cu capacitatea de a dobândi cunostinte te naști. Inteligenta este oricum împărțită în subtipuri.
Se mosteneste, dar daca nu o folosesti, o mostenesti degeaba.
Omul se naste cu o capacitate intelectuala sau cu un potential intelectual pe care nu si-l va depasi pana moare. Omul are un ADN diferit de parintii lui. Daca nu-si foloseste acest potential il pierde. De exemplu daca mediul in care se dezvolta e antrenant si permisiv si educativ atunci potentialul este folosit la nivelul sau maxim. Daca mediul in care se dezvolta este restrictiv si slab educativ atunci acel potential nu este folosit la nivelul sau maxim si chiar se diminueaza in timp. Ideea de "autodepasire" este gresita si irationala.
O fata de pe TPU spunea ca inteligenta nu este o trasatura ci un proces de invatare continua si are dreptate.
Parerea mea e ca raspunsul la intrebare e un pic din amandoua. Exista calitati care sunt inascute dar acestea trebuie cultivate inca din copilarie, educatia si modul de crestere avand un rol foarte important.
De exemplu, daca vorbesti zilnic cu bebelusii inca din primele luni, chiar daca nu inteleg, la maturitate isi vor dezvolta niste abilitati cognitive mai ridicate.
Cei care sunt lasati sa planga sau cresc in certuri si scandaluri de cele mai multe ori vor avea niste performante mai scazute.
Da. Din pacate, inteligenta nu inseamna inclinare spre benefic. Mai conteaza si cine/cum te educa.
EcaterinaIna întreabă: