anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intotdeauna am considerat ca in sine cunoasterea ne deschide noi drumuri in viata, ne ofera puterea, putem manipula cu sau fara ea si mi se pare ca este ca marijuana: ajuta, dar distruge alte parti ale corpului si daca abuzezi de ea ramai dependent si te omoara incet-incet.
Voi ce parere aveti despre cunoastere? Si intrebarea la care vreau de fapt sa imi raspundeti: in ce situatii e bine sa fie cunoasterea limitata si interzisa?

16 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Cunoasterea se manifesta prin impulsul de a merge mereu inainte iar cu distrugerea unor parti a organismului nu-ti pot spune decit ca incepi sa confunzi cunoasterea cu folosirea modernismului in mod sedentar.Cunoasterea trebuie sa ramina cunoastere si asta ar trebui sa cuprinda si cunoasterea biologica a organismului si despre tot ceea ce-i trebuie pentru o functionare excelenta.Si in nici un caz cunoasterea nu trebuie interzisa.Sint de acord sa fie interzisa doar punerea ei in aplicare in anumite domenii distructive sau imorale.

| Flav a răspuns:

Iar alta intrebare de-a ne arata ca tu vrei sa pari pe cea matura, pe cea filosoafa. Jellico, nu te-ai plictisit?
Comparatie cu marijuana? Dar ai consumat asa ceva? Sau vorbesti din povesti si basme?

| anonim_4396 explică (pentru Flav):

Am facut un eseu la romana pe aceasta tema. Vreau sa aflu si parerile altora despre tema abordata, daca am scris bine ce am scris in lucrare, nicidecum sa par matura sau sa zica altii despre mine 'vai, ce filosoafa e asta, pune intrebari inteligente''. Nu.
Nu am consumat niciodata marijuana si nu am de gand sa o fac, si da, vorbesc din ce m-am informat despre droguri. Fac ceva rau? Ce treaba are daca am consumat sau nu?

| Dumnezău a răspuns:

Marijuana nu da dependenta si nu omoara.Ma seaca cei ce-o ard:

-Coaeee, nu lua marijuana!
-Motiv?
-Pentru ca heroina si canabisul ucid! Si pentru c-ai sa-ti pierzi prietenii! Si pentru ca ai sa gasesti altii, drogati ca tine, care se vor speria de clanta si vor crede ca mestecenii-s gabori si trupe anti-drog!

Cunoasterea nu trebuie interzisa, in nicio situatie. Vreau sa vad cascade si gloante de.50(adica printre cele mai dure) de adevar,iluminare,cunoastere si informatie picand si suierand asupra tuturor, fie ca vor sau nu asta.

Cred ca stii dictonul "Knowledge is Power", niciuna nu trebuie interzise, daca vin in stare naturala, nu alienata.Cunoasterea este adevar,adevarul e cel mai bun remediu,pentru un om ce neaga realul,merita o cura de cunoastere dura,e singurul drum ce poate fi urmat,pentru ca individul sa nu se adanceasca in fantezii irealizabile, paranoi si interpretari.

Desigur, ar fi plictisitor daca toti ar cunoaste orice, dar si un nou sistem s-ar naste, din orice pdv.Cunoasterea schimba ierarhiile al dracu de repede, daca e folosita chibzuit si spre desavarsire.

| HeiligKreuzAchtAcht a răspuns:

Nu trebuie sa cunoastem ce-i bine pentru a realiza daca ce urmeaza sa facem este rau?

| anonim_4396 explică (pentru HeiligKreuzAchtAcht):

Ba da, dar nu putem cunoaste tot timpul tot ce e bine si mai mult de atat, nu vom sti niciodata totul despre lume. De exemplu, daca spun un secret cuiva in dorinta de a-i face un bine persoanei respective si cealalta nu imi zice ca era secret, atunci, de unde sa fi stiut eu?

| Wøodenpints a răspuns:

Uneori,şi asta o spun din proprie experienţă,preferi să nu ştii unele chestii. Şi aici nu mă refer la oameni şi situaţii, ăstea sunt trecătoare. Dar cu cât cunoşti mai multe, cu atât mai mult omori şi "copilul di ntine", expresie care mie personal nu-mi place deloc cum sună, dar vreau să mă fac înţeles..adică pe înţelesul tuturor.

| WhatheWow a răspuns:

Cunoasterea trebuie sa ramina la indemina fiecaruia precum Liberul Arbitru pentru ca numai asa se nasc ideile, din diversitatea gindirilor noastre. Fiecare poate aduce un aport cit de mic la progresul umanitatii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si cum anume "cunoasterea", distruge parti ale corpului?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu ma refeream ca distruge parti ale corpului, desi pot da un exemplu: daca aud de masochism mi se poate parea ceva fascinant si misterior si ajung sa descopar ca imi place durerea, dar ma automutilez, ceea ce imi poate crea dificultati de adaptare, de exemplu daca imi tai o mana din masochism... Mai bine nu stiam de el.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ai un mod ciudat de a interpreta termenul "cunoastere". Eu credeam ca termenul asta (la modul general, asa cum suna in intrebare) se refera la ce a reusit sa acumuleze omenirea, nu la ceva de genul ca o femneie poate descoperi ca-i place sa faca sex cu un cal pina se face ferfenita.

| shadovv a răspuns (pentru anonim_4396):

Rationament total gresit! Mai bine realizai ca e un lucru rau si continuai studiul. Punct! Ca sa raspund la intrebare:

Cunoasterea e un principiul fundamental pentru fiinta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Invata si cunoaste atit cit este suficient sa poti merge mai departe si nu te lasa afectat de cei din jur.Asculta-i pe toti dar aduna in cunostiintele tale, doar ce este bun si stii ca te ajuta.Numai bine.

| Limpede a răspuns:

Depinde la ce cunoastere te referi: la cea pozitiva sau negativa.CEa pozitiva trebuie lasata sa creasca, iar cea negativa distrusa. happy

| Limpede a răspuns:

Depinde la ce cunoastere te referi: la cea pozitiva sau negativa.Cea pozitiva trebuie lasata sa creasca, iar cea negativa distrusa. happy

| Brainn a răspuns:

Daca este negatica, trebuie distrusahappy.