| eduardd a întrebat:

Intr-o competitie nu pierde nimeni si toti sunt in castig! Care sunteti de-acord, sau care nu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mare parte, acest lucru sta la baza personalitati fiecaruia. Unul poate vedea o infrangere ca o renutare definitiva, altul se va resemna si va visa in continuare, muncind.

13 răspunsuri:
| karina_6315 a răspuns:

De acord! big grin

| Adelinesmile a răspuns:

De acord...castigi experienta big grin

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Păi da toţi câştigă experienţă, dar cel care chiar câştigă ala se consideră învingător, în rest nimeni nu a pierdut nimic ci a avut de câştigat experienţă, astfel încât în viitor să se descurce mai bine.

| osram a răspuns:

Nu stiu sa pierd.cred ca cel mai bun castiga

| Razvan a răspuns:

Nu.Mereu exista un invins si un invigator daca stai bine si analizezi evenimentelehappy

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Eu sunt de acord, unii castiga premii, altii experienta.

mira
| mira a răspuns:

Numai daca este vorba de competitii fara miza.Caracteristica jocului autentic este gratuitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deacord.

| Bacemi a răspuns:

Depinde de personalitatea fiecaruia. E trist dar uneori se intampla ca cineva sa piarda. Unii nu inteleg nimic dintr-un esec si persista in a gresi. Aici, pe viitor, nu mai e vorba de a pierde ci de a gresi.

| sy46 a răspuns:

"If winning isn't everything, why do they keep score?"
Este mai mult chestiune de orgoliu acest castig. Experienta o castigi participand, neavand neaparat un rezultat bun.
Insa in spatele unei infrangeri, se afla mereu un motiv pentru care tu ai pierdut si celalalt a castigat.
In concluzie, dau pe contra. Cel mai bun este cel mai bun, infrantul de pe locul 2 si 3 este egal cu ceilalti; in fond nu a castigat, deci nu se poate considera mai bun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aha, asta e scoasa din cartea ''Vorbele unui ratat catre el insusi''?
Eu stiu ca ''sa fii pe locul doi inseamna sa fii primul care pierde''. Asta a spus-o un invingator, Ayrton Senna.

| cristi202 a răspuns:

Abraham Lincoln, marele presedinte al Americii, a ajuns presedinte dupa o multime de esecuri, atit in viata personala, cit si in politica. Dar a fost omul care a stiut sa invete din esecuri. Daca cistigi competitia, te-ai ales cu cistigul, daca ai pierdut-o, ai cistigat ceva ( experientahappy ) - o modalitate de a ocoli data viitoare esecul, de a invata pentru a-l nu repeta, o sansa in plus de a ajunge mai aproape de victorie data viitoare cind ti se mai ofera prilejul. Deci sunt de acord - nimeni nu are nimic de pierdut.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu. E întotdeauna un învins (sau mai mulţi) şi doar UN învingător.
Învingătorul ia tot, învinsul scuipaţi pe mufă. E valabil întotdeauna.
Exişti sau nu. Câştigi sau nu.
Nu există "a încercat".