| sabin89 a întrebat:

Într-o scrisoare adresară doamnei de Maintenon, Ludovic al XIV-lea îi spune: "Iubește-mă! Sau măcar poartă-te ca și cum m-ai iubi." Nu este un lucru neobișnuit pentru mai-marii lumii să nu aibă parte de dragoste. Și, vă puteți închipui cum e să trăiești o viață întreagă într-o singurătate sentimentală... Puterea, oricât de multă ar fi nu poate compensa lipsa iubirii. Ecaterina a II-a a avut mulți amanți, dar niciunul nu a iubit-o – poate cu excepția lui Alexander Lanskoy, pentru puțin timp. Prin patul lui Kenedy s-au perindat multe femei; niciuna nu l-a iubit.
Ce se poate spune despre noi, oamenii obișnuiți? Avem noi parte de iubire autentică, sinceră și reciprocă? Ecaterina folosea des cuvântul "comedie". Pentru ea totul era comedie – diplomația, politica, istoria și chiar iubirea. Teatru? S-a jucat mult teatru de-a lungul istoriei? Se joacă și astăzi? Jucăm și noi? Octavian Augustus, după o domnie de câteva zeci de ani, pe patul de moarte și-a chemat apropiații și le-a zis: "Dacă piesa v-a plăcut, aplaudați!".
Cum vedeți voi mersul în continuare al lumii? Ce vă spune intuiția cu privire la viitor? Se îndreaptă lumea spre o eliminare a acelui "teatru"? Spre eliminarea acelui "ca și când"? Spre mai multă cinste? Spre relații mai sincere? Spre iubiri autentice?

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Hmm... de obicei începe printr-o dragoste sinceră (iar cei puternici și bogați sunt ușor de căzut îndrăgostită de ei, chiar pentru femei sincere, deoarece atât instinctul cat și educația le îndeamnă la asta). Pe urmă bărbatul îi face o mare măgărie iar femeia nu-l mai iubește. Iar pe urmă bărbatul e convins că nu l-a iubit niciodată.

| dullcat a răspuns:

Eu cred ca e destul de simplu.Nu le poti avea pe toate: si avere si iubire si putere politica si/sau militara si familie fericita etc.Nici nu ar fi corect altfel.laughing

| Crescent a răspuns:

E o intrebare foarte buna. Mie personal nu mi s-a imprimat un raspuns in minte. Sunt foarte multi oameni care nu cred in iubire, pentru ca nu au fost iubiti niciodata cum ar fi vrut sau cum ar fi trebuit. De asemenea, sunt destul de multi care considera ca iubirea nu e importanta si ca nu te ajuta cu nimic. Ei bine, sigur o sa regrete putin in viitor gandurile astea. Singuratatea e unul din cele mai urate lucruri si nu devii constient de ea decat in momentul in care se intampla.
Cred ca lumea devine din ce in ce mai trista si iubirea nu e prezenta in toata lumea.

| Florian80 a răspuns:

Personal cred ca "iubirea" nu exista si ca este o plasmuire a scriitorilor.Una frumoasa dar... utopica.

| EliLeli a răspuns:

Din punctul meu de vedere nu exista iubire adevarata intre doua persoane daca acestea nu sunt mama/tata si copil. Exista atractie sexuala foarte puternica si apoi din asta se nasc sentimente sau ceea ce numim noi iubire, dragoste.
Cred ca la un anumit moment in evolutia noastra vom reusi sa intelegem si sa acceptam asta si sper ca o vom "folosi" asa cum trebuie, intr-un mod inteligent. Nu stiu exact ce implica asta, dar aici este vorba despre supravietuire si propagarea speciei pana la urma. Poate nu ar fi chiar asa rau daca am aborda-o ca atare. Cert e ca nu ne-am mai confrunta cu suprapopularea planetei.

| relian a răspuns (pentru EliLeli):

Ai spus bine, dar numa o parte.Atractie sexuala, eu nu cred ca e cuvintul potrivit.
Atractuie fizica e mai potrivit.Sexual se refera mai, mult la sex, asa ca initial nu esti atras de sexul cuiva zic eu.
Te atrage o persoana cum arata, te poate atrage si parul lui, ei, cum arata la fata in special pentru femeie, si cum arata la corp pentru barbati.

Dar asa este, restul de sentimehte se nasc din aceste atractii, si din dorinta de a face sex laughing
Daca nu-i atractei si sex, nu apare nici un sentiment, doar ala de usurare laughing gata mam descarcatr, cam facuyt un sex ca fierbeau chimicalele in mine.
Dragostea nu apare fara atractie si sex, aici ai mare dreptate, cine spune altceva, is povesti.
Bine ne referim aici la dragostea asta intre parteneri, nu aia de frate, sora, parinti.

| EliLeli a răspuns (pentru relian):

Tu spune-i cum vrei tu, eu ii spun atractie sexuala.
Eu ma refer la exact ce-ai vazut tu acolo, si anume la singura situatie in care cred eu ca exista iubire adevarata. Tu poti sa te referi la ce vrea cucul tau. Nu prea inghit interventiile astea de la necunoscuti. Pare a fi mai degraba un comportament "invaziv" din partea ta.

Iauzi, comportamernt invaziv laughing a fost doara observatie, nu crezi? Ori nu iti e pe plac arunci cand cineva iti atrage atentia, sau iti face ceva observatii?
Deci oricine poate face o observatia la un comentariu pe aici si in alta parte.
Atractie sexual nu stiu exact cei aia, daca tu asa spui ca ar fi, o fi, nu te contrazic.
Eu m, a refer nu la ce vreau eu, am spus cum ar fi corect. Dasr daca tot ai raspuns pe aici de cucu din padure laughing si ca nu inghiti nu stiu ce, ia lumineaza-ma si pe mine, ce este aia atractie sexuala, asa mai simplu, mai pe intelesul meu.
Atractie sexuala laughing sunma cam aiurea, parerea mea.Deci ce este atractia asta sexuala, la ce anume se refera, mai exact?

Daca vrei sa faci observatii si sa-ti spui parerea raspunzi la intrebare. Nu ma intereseaza observatiile tale, ma intereseaza doar daca cel caruia i-am raspuns la intrebare are ceva de zis vis-a-vis de parerea mea. Bagatorii in seama nu ma intereseaza deloc.
Spune-ti parerea, nu am nimic impotriva, dar as prefera sa nu primesc notificari cand iti spui tu parerea daca nu eu sunt cea care am pus intrebarea.
Nu o mai lua personal, asa sunt eu. Nu trebuie sa-ti placa felul meu de-a fi. Pa!

Atit timp cit vorbesc civilizat, pot raspunde oricui, atiot celui care intreaba, cit si celor care raspund ok?
Daca ai priceput ceva, e de bine. Daca era sa nu se poata, atunci nu iti mai faceam nici o observatie, pentru ca nu se putea.

Bgator de seama esti tu, pentru ca raspunzi gresit, de aia am facut observatie.
Nu o lua personal dar eu asa cred, ca pe aici raspunsurile,. mai ales cele cistigatoare, trebuie sa fie corecte, asa ca atunci cand vad ceva gresit spun, indiferrent ca e cel care a intrebat, ori cei care au dat raspunsuri.

Daca as fi venit si te-as fi injurat, te-as fi insultata etc, aia da e magarie, atunci poti sa iei la rost pe respectivu.
Invata sa te porti, traiesti intr-o comunitate de oameni, invata sa accepti observatiile facute de altii, ori sa treci mai departe daca nu-ti place sa fii atentionata.
Asa e frumos si vivilizat sa faci.Dar banui ca ai tras chiulua depe la scoala de la orele genul asta, ori stiu si eu acasa c ine teo fi invata bunele maniere.

Daca asa esti tu, eu nu am spus nimic, nu m-am suparat, ce vad e ca tu esti aia caruia nu-i convine.
Asa cum eu acc ept ce spui, la fel si tu trebuie sa accepti pe ceilanti laughing terb sa acdepti felul meu dea face observatii laughing
Nu iti place, cum am spus treci mai departe, nu raspunde, ori ai un buton pe aici ce poti folosi sa blochezi pe cei care nu-ti sunt pe plac.

Obserbatii, nu am cum sa fac celui care intreaba, omu ala a pus o intrebare doar, ce observatie sa-i fac lui laughing fac observatii celor care raspund si spun gresit, ori poate ca observatia este buna, sau poate sa nu fie, caz in care tu poti replica cu ceva explicatii sa imi arati, caz la fel in care eu recunosc ca am facut o observatie eronata si imi cer scuze daca este asa.

In sf stai linistita ca o sa caut sa te ocolesc, deci tipa cu o pisica cei aia la poza acolo, sa tiu minte mai bine laughing

Mie nu mi te mai bagi in seama...