anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Într-o zi aveam bilet la cinema de la ora 17. Când m-am uitat la ceas, am constatat că, mergând pe jos, aş întârzia 5 minute (la viteza mea ca pieton de 4 km pe oră), dar dacă aş merge cu bicicleta ( cu o viteză dublă), aş ajunge cu 10 minute înaintea începerii filmului. Fireşte, m-am dus cu bicicleta. Dar acum, privind în urmă, mi-am pus întebarea dacă pe baza acestor date aş putea şti ce distanţă era de la locuinţa mea până la cinematograf. Voi ce spuneţi?

7 răspunsuri:
| bullstrike37 a răspuns:

M-ai derutatlaughing

| Itanul a răspuns:

Ce spun? Ca este tema!
Stii ca nu ai voie aici.

| Darius_Darius_1959 a răspuns:

Da, siguuuur

| ziftode a răspuns:

Sigur ca poti, e fizica simpla, citeste materia si o sa afli singur tongue

insa, buna incercarea de a masca o problema de fizica cu altceva, la asta vad ca te duce mintea cat cuprinde

| Lioana a răspuns:

Probleme de genul asta se pun pe brainly.ro. Aici nu sunt admise temele scolare.
Dar daca chiar vrei sa afli distanta de la tine pana la cinematograf te poti uita pe google maps. Ar avea mai multa precizie pentru ca in realitate nu poti merge cu viteza constanta asa ca in probleme si nu ti-ar rezulta din calcul distanta corecta.

| Razvan681 a răspuns:

Distanța este egală cu viteza ori timpul. Dacă nici pe formula asta nu o știi... Ești vai de capul tău. E evident că ai scris un exercițiu sub forma unui monolog. Cu plăcere și baftă la învățat și la Evaluarea Națională, că sigur ești a șasea.

| Inferno a răspuns:

Cunosti timpul la care incepe filmul: ora 15
1.)Stii ca atunci cand mergi pe jos cu viteza "v1" ajungi cu 5 minute intarziere deci la 15:05, ceea ce inseamna ca intervalul de timp parcurs e "15:05-ti",unde "ti" este timpul initial la care ai plecat.
2.)Stii ca atunci cand mergi cu bicicleta cu viteza "v2" ajungi cu 10 minute inainte ca filmul sa inceapa, deci la 14:50, ceea ce inseamna ca intervalul parcurs de timp e "14:50-ti".

1.) d=v1*(15:05-ti)
2.) d=v2*(14:50-ti)

Unde "d" e distanta parcursa, "v1" si "v2" sunt vitezele, iar "ti" timpul initial.
E un sistem de doua ecuatii cu doua necunoscute. Deci poti afla distanta.