| DakotaRoyse a întrebat:

Într-o zi cu soare, ce culoare are umbra?
Ştiu că e o întrebare ciudată şi aţi zice că "depinde pe ce cade". Să zicem că ar cădea pe pământ, pe un drum oarecare prăfuit, nu asfaltat. Ce culoare ar avea?

Răspuns Câştigător
| Pomar a răspuns:

Are culoarea materialului pe care cade dar mai inchisa.Cand vezi un obiect il vezi deoarece el reflecta lumina care cade pe el, sau mai bine zis o parte din lumina care cade pe el, atunci cand apare o umbra inseamna ca pe o anumita suprafata lumina a fost blocata si nu mai poate ajunge pana acolo iar acea suprafata primeste lumina doar de la obiectele din jurul ei care reflecta lumina, astfel vedem mai inchisa la culoarea o umbra deoarece acea parte nu primeste lumina direct ci doar de la celelalte corpuri.
Ma rog am explicat am prost dar sper ca o sa intelegi big grin

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As putea spune ca are aceeasi culoare ca si o zi fara soare. Gri transparent?

| sixtythree a răspuns:

As putea spune ca are aceeasi culoare ca si o zi fara soare. Gri transparent?

| RomanMandruPanaMor a răspuns:

Sincer nu stiam ca umbra poate avea mai mult culori...thinking
Eu zic ca negru daca este vorba de un obiect opac ii negru, daca este ceva transparent aia ii refractie si nu umbrawinking

| thealchemist a răspuns:

Umbra nu are culoare.

| alecs871 a răspuns:

Da, trebuia sa mai intrebi care este viteza intunericului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sininen? eu mergeam pe strada odata, si aveam trei umbre. trei umbre iti dai seama? si eu eram singur.bai tu stii ma ce m-am speriat? am fugit si acasa iar era numai una. mi-a venit inima la loc.

| Hombre a răspuns:

Rosu in dungi cu picatele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aceeasi culoare care o are intr-o noapte cu luna plina

| Pomar a răspuns:

Mersi pentru funda big grin

| eugeniu_6685 a răspuns:

Conturul interior decupat de umbra estompeaza putin culoarea obiectului pe care cade.Aerul face ca portiunea umbrita sa fie totusi luminata. Cand lipseste atmosfera umbra este neagra.