Probabil este vorba de ultima din cele sase partide dintre Kasparov si computerul IBM Deep Blue, din 1997.
"In partida a 6-a a ales o varianta greșită din apărarea Caro-Kann, care i-a permis lui Deep Blue sa efectueze un sacrificiu tematic și a pierdut după doar 19 mutari"
"În jurul meciului s-a produs un scandal care nu a rezultat în investigații riguroase ale cazului, adevărul din spatele învingerii lui Kasparov de către computer rămânând necunoscut. Campionul rus a acuzat o neregulă în partida cu numărul doi, când, după o pauză de 15 minute, partea calculatorului a făcut o mutare atipică, pe care Kasparov o bănuiește ca asistare a oponentului său de către un om. În cursul următoarelor partide s-au produs nereguli, precum intervenția unei echipe tehnice la momentul blocării computerului în timpul jocului. Poziția IBM nu a fost exprimată printr-o contraargumentație pe bază de dovezi, acuzele lui Kasparov fiind respinse doar ca speculații calomnioase. Jurnalele care să ateste procesarea partidelor de către Deep Blue nu au fost puse vreodată la dispoziția lui Kasparov sau a unei echipe de cercetare a cazului pe motiv ca ar putea fi publicate in reviste de specialitate. Șahistul, în schimb, a fost victima paranoiei și a stresului puternic, dovedind o fire sensibilă și naivă în fața unei adevărate campanii publicitare a IBM care trebuia să obțină un succes prin produsul promovat."
Asta e varianta oficiala
Varianta neoficiala e ca (,) computerul l-a sunat blat pe Kasparov pe telefon, si cand asta s-a intors sa raspunda, i-a mutat calul in alta parte, ceea ce, trebuie sa recunoastem, denota o inteligenta artificiala putin sub medie
Si al dracu' cal a tacut mâlci, e limpede, partida a fost aranjata.
Mai Har unde ti-e talanga frate, ai dat-o pe vodka?
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=EI4mutjhwJI&feature=endscreen
Multumesc pentru participare tuturor, chiar si celor care au risipit norii cu ironii care mi-au stirnit zimbete.O zi buna tuturor.
Doar s-a minunat de faptul că acel computer i-a anticipat mișcarea.Nu se spune despre o mașinărie că este umană, chiar dacă suntem mai involuați decât tehnologia creată de noi, care continuă să evolueze pe zi ce trece.
Suntem mai involuati decat tehnologia? pune mana si citeste si tu despre corpul uman si apoi revino si cere-ti scuze fata de intreaga omenire
Pardon.Așa am spus? Voiam să spun cu totul altceva, dar se pare că nu m-am gândit prea bine înainte de a formula răspunsul.
Oricum, mulțumesc pentru observație.
Computer-ul este inteligenta artificiala.Jocul de sah se bazeaza pe niste alegeri pe care le face computer-ul prin calcul prin care el analizeza si alege cea mai buna mutare.Cred ca are legatura cu algoritmii
. Probabil ca (virgula) computer-ul intuise miscarea pe care sahistul se pregatea sa o faca si de aceea a afirmat ca a dat dovada de inteligenta umana.
Ca de obicei, am un raspuns simplu pentru tine si la obiect.
Trebuie sa treci pe televiziune digitala unde poti derula, sari peste anumite lucruri care nu te intereseaza, sa-ti vezi emisiunile favorite atunci cand esti mahmur si mai ratezi cate un documentar.
Programatorul unui joc are datoria de implementa sistemului, toate mutarile necesare jocului.Acestea se iau in calcul in functie de actiunile jucatorului.Practic, iei bataie ca masculu' prins in sifonier, avand in vedere ca joci pe platforma lui.
Ce cauti bai in sifonierul omului sa-i furi costumul si sa-i sperii muierea?
Da, exact! data viitoare poate n-o sa ma mai balbai sub amenintarea pumnului si o sa-i impartasesc argumentul tau, asta daca ma prinde. Daca nu, astept miezul noptii si ies cu cearsaful cap si ca sa nu aibe ea probleme, dau icoanele jos de pe pereti, sparg si trei farfurii ca sa fie o scena perfecta de poltergeist.
anonim_4396 întreabă: