Erorile vin din slăbiciune emoțională. Cum îi spuneam unuia care folosea AI în răspunsurile dumnealui, nu suntem doar rațiune, suntem și emoții, instincte. Poți crede orice dacă simți să crezi. Omul tinde să justifice după ce a adoptat o idee. Eu cred că facem asta mai mult decât realizăm. Poate facem asta chiar în majoritatea cazurilor. Întâi credem, iar după creierul nostru încearcă să dea sens pentru ceea ce credem. Un impuls care este justificat ulterior. Nu justificarea duce la credință, ci credința la justificare. Suntem niște ființe, cică, raționale. Să ajungi la un obiectivism de nivel înalt e muncă grea. E o muncă împotriva naturii tale. Oricât de inteligent ai fi, poți avea foarte puțină tărie emoțională ca să înfrunți realitatea, ca să îți înfrunți natura impulsivă, emoțională și instinctuală. Deci, lucrurile astea nu le vei vedea doar la religioși. E o chestiune umană. Lașitate, dorință de a îți justifica alegerile care vin din dorințe interioare; de fapt dorința de a te valida. Iar temperamentul nostru este diferit. Nu toți putem face față acestor lucruri în același mod.
Frecatul mentei sau mina de buzunar, pentru multi ar parea la prima vedere ceva superstitios, dar are la baza tot legi fizice
Atunci cand freci mina de buzunarul respectiv sau de oricare buzunar, acolo se intampla ceva, apar ceva curenti electrici, care ar putea influenta directia acelei bile, este cit se poate de real si adevarat.
Eroarea de gindire se datoreaza :
-Lipsei de informatii
- Absenta unei demonstratii
-Efectele rezultate in urma frecarii nu ar influenta cu mai nimic traseul acelei bile.