| Inferno a întrebat:

Intre 0 si 1 sunt mai multe numere reale decat atomi in intreg Universul (NU doar Universul Observabil!)?

11 răspunsuri:
| JicaContra a răspuns:

Da, sunt o infinitate de numere, care e mai mare decat orice, in afara de alta infinitate, ori numarul de atomi din univers nu e infinit... in teorie, in practica nu avem cum sa stim, cel putin nu deocamdata

| Meme10Memu a răspuns (pentru JicaContra):

Cum mai e cu 1+1?

| Inferno explică (pentru JicaContra):

Daca Universul ar fi infinit (presupunem), cum ai raspunde la intrebarea mea?

| JicaContra a răspuns (pentru Inferno):

Atunci ai compara doua infinituri...

| Meme10Memu a răspuns:

Da. Prin conventie orice numar oricat de mare poate fi transpus in intervalul (0, 1).

| Inferno explică (pentru Meme10Memu):

"Prin conventie orice numar oricat de mare poate fi transpus in intervalul (0, 1)."

Adica?

| Meme10Memu a răspuns (pentru Inferno):

In matematica sunt simple conventii de notatii. Orice operatie matematica se poate face doar in intervalul (0, 1). In loc de 1 am putea nota 0, (infinit-1zerouri)1. Singurul numar intreg ar fi doar 1 care poate fi aproximat cu infinitul iar zero aproximat cu nimicul. Toate numerele mai mari de 1 au fost convenite de om pentru ca ii vine mai usor sa calculeze si in extrema cealalta ii vine foarte greu sa opereze cu numere prea mari spre infinit. Iar partea negativa e convenita de om cand a observat antonime sau caracteristici opuse ca sens ca de exemplu trecut-viitor cu zero fiind prezentul, sus-jos, stanga-dreapta, etc.

| CASTRAVETE112 a răspuns:

Ceea ce știm cu siguranță este că între 0 și 1 exista o infinitate de numere reale. Exemple:
0.1;
0.01;
0.001;
Lista continuă la infinit. Întotdeauna putem stem adaugă alt număr. In schimb, infinitatea universului e discutabilă. Nu știe nimeni daca e infinito sau nu. Știm doar că e mate, extrem de mare. Răspuns final: Sunt doua variante:
1) Între 0 și 1 sunt mai multe numere reale decât atomi in Univers.( In cazul in care acesta este finit, respectiv are o mărime finită)
2)Ambele sunt infinite

| CASTRAVETE112 a răspuns (pentru CASTRAVETE112):

Adăuga*
Mare*
Îmi cer scuze!

| Inferno explică (pentru CASTRAVETE112):

Interesant ce spui.
Pentru ca si daca raspunsul este cel de al doilea: "2)Ambele sunt infinite", tot cred ca exista mai multe numere reale intre 0 si 1 decat atomi in intregul Univers...

| Meme10Memu a răspuns (pentru Inferno):

Intrebarea mea anterioara te-a pus pe ganduri.