| Kosuchin a întrebat:

Intrebare: Daca renunt la orele de religie, am mai multe sanse sa fiu supranumit "ateu" sau "satanistu' scolii" laughing?
Scoala in care invat nu e foarte mare, are maxim 1000 de elevi.

~astept pareri

Răspuns Câştigător
| bye a răspuns:

Chiar daca vei ostracizat, gandeste-te ca multi oameni sunt atei sau agnostici dar le este teama sa se exprime. Eu in locul tau nu mi-as face griji. A fi religios e mult mai ridicol decat a fi numit ateu sau satanist. Doar fiindca 1 miliard de oameni cred in unicorni, asta nu-i face sa fie adevarati. Faptul ca vrei sa renunti la orele de religie e un semn ca ai o minte independenta si critica, ceea ce e foarte bine. In locul tau, as face-o.

21 răspunsuri:
| Bondgirl_7645 a răspuns:

De ce sa vrei sa te numeasca cineva ateu sau satanist? Dar daca e atat de important pentru. tine sa stii ca orele de religie ridica media generala cu ceva sutimi, asa ca nu renunta pentru o chestia pe care oricum nimeni nu o baga in seama si pe care o vei regreta. Bafta in alegerile pe care le faciwinking

| JUSTERINIandBROOKS a răspuns:

Tu asta urmaresti?

| ioana1704 a răspuns:

De ce sa renunti la ora de religie? nu apartii nici unui cult, ortodox, catolic, reformat, etc?

| perfusion a răspuns:

Pai eu zic sa nu faci prostia asta. adica mie mi se pare o tampenie chestia asta.
Si nu. vei fi mai degraba respins din colectiv, dar daca ai prieteni satanisti.

| baiatulxboyx a răspuns:

De ce ai vrea sa renunti la orele de religie? Sunt interesante si in mare parte te distrezi la ele, nu prea faceti nimic, pentru ca tot ce preda profa de religie sunt lucruri elementare, de cultura generala.

| Kosuchin explică:

Nu urmaresc sa fiu supranumit "ateu" /"satanist"/ what everr...
e adevarat ca sunt interesante orele de religie iar profesorul e de treaba, cateodata ne mai lasa sa ne facem temele pentru ora urmatoare.iar pe mine ma intereseaza istoria si cultul religiei crestine, la fel de mult cum ma intereseaza si celelalte religii. ce-i drept, eu is singurul din clasa care da atentie profului cand preda, restul is ori plictisiti, ori vorbesc sau se joaca.

dar e treaba ca, orele in care pot studia la biblioteca in loc sa fac religie, mi-ar fi de mare folos. mai ales daca ma duc la olimpiade/ sau pur si simplu sa invat pentru ora urmatoare. despre istorie si cult, pot cauta pe internet.

ca sa raspund @ioana1704, m-am nascut intr-o comunitate crestin-ortodoxa, cand eram mic credeam [dar destul de superficial] in dumnezeu.acum m-am schimbat, privesc viata altfel, nu mai sunt la fel ca atunci cand aveam 6 ani tongue

plus, ca atunci cand ma asculta pentru nota si trebuie sa spun simbolul credintei.nu stiu, mi se pare ciudat... sa rostesc "cred intr-unul dumnezeu." cand de fapt eu nu cred :/

iar colegii mei nu m-ar ostraciza/marginaliza daca as face lucrul acesta, sunt deschis cu ei de cand suntem impreuna in clasa si de asemena imi cunosc firea.
restul' din scoala, probabil vor crede ca sunt nu-stiu-ce pacatos si voi merge in iad laughing si sunt sigur ca ar vorbi despre mine la orele lor de religie x]]

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai si cel mai mic dintre copii branconeanului, a zis; tata eu ma fac turc daca-mi cruta viata.fiule mori in legea ta pentru tara ta. acum sunt sfintii brancoveni, morti pentru dreapta credinta prin decapitare, capatand astfel cununa muceniciei.pentru tine au murit degeaba.tu ai un tel mult mai coborator.satanistu scolii.ce sa spun, nici eu nu-s credinciosul pamantului.dar nici satanist nu mi-ar place.

Răspuns utilizator avertizat
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Vezi-ţi mă de treabă.
De-aia nu mai poţi tu că nişte îndoctrinaţi or să zică nu-ştiu-ce.
Eu abia în clasa a XII-a m-am putut bucura de dreptul democratic de a nu "servi" ora de religie (care era totuşi de la 7:00 dimineaţa!).
Deşi de mic mi s-a spus că trăiesc într-o ţară liberă, a trebuit să aştept 11 ani de şcoală ca să ajung într-al 12-lea să am libertatea de a alege să nu am nicio religie!
Dacă ora de religie te încurcă, ca timp, ia şi retrage-te.
Eu de pildă, în 11 ani cât am făcut religie la şcoală, doar în clasa a 7-a am avut un profesor cu adevărat în regulă la acest obiect. Omul era doxă despre toate cultele, am studiat predominant istorie, atât a mahomedanismului cât şi a creştinismului... ce mai! Era superb la ora lui!
Ca să nu mai vorbim că o dată la două săptămâni, nu se preda ci se discutau probleme controversate şi chiar insista să discute cu scepticii şi ateii.
Eu eram singurul ateu declarat în clasa mea însă prin semestrul doi au mai prins curaj încă vreo 3 care "ţineau pentru ei" observând că proful vrea să facă treabă nu prozelitism.
Problema e că-s prea puţini dintr-ăştia iar atâta vreme cât tu la ora de religie faci cruci, te rogi şi simbolizezi "credinţa", practic eşti nesincer cu tine însuţi şi nu e corect faţă de tine.
crinule, nu mai suntem în secolul lui Brâncoveanu. În prezent generaţiile nu le mai "tragem la xerox". Nu e vina nimănui că părinţii săi au avut o religie anume şi e aberant să sfătuieşti pe cineva să fie dispus să moară pentru ideile părinţilor lui!
Numai bine.

| ramona30 a răspuns:

Daca ai de castigat renuntand la religie, fa-o, oricum inveti numai prostii acolo. Nu cred ca te-ar mai privi nimeni ciudat, suntem in anul 2011 totusi.

| mihaibrasov a răspuns:

O scoala cu 1000 de elevi este destul de mare. Daca renunti la orele de religie nu prea o sa ii pese nimanui, dar tot trebuie sa stai la ora, atata ca nu iei note. Atat.

| Kosuchin explică:

@crinu brancovenii au murit pentru ceva in care au crezut.desi eu nu impart aceleasi idei, nu inseamna ca,,, consider ca ei au murit degeaba.eu stiu ce rol a jucat religia in istoria romanilor, si ce inseamna in folclorul romanesc.nu desconsider nici pe stefan cel mare, nici pe mihai viteazu, nici pe eminescu, nici pe creanga, la fel cum n-o fac nici pentru prietenii mei si familia mea.

| NoChanceForUs a răspuns:

@costi,iti sustin cauza! Am de gand sa fac acelasi lucru luna viitoare.(iar de medie,in loc s-o creasca,o scade,pentru ca il innebunesc pe profesor cu intrebari.laughing) Si in plus,gandeste-te bine,chiar iti pasa ca o sa zica cineva ceva? Pentru ca daca iti pasa asa mult, atunci te sfatuiesc sa faci ce face si lumea, ca sa nu fi barfit.(cam asta ar fi motto-ul babelor de merg la biserica si nu stiu nici macar cine este Lucifer.)

| Kosuchin explică:

Nu imi pasa de ce zice lumea, si nici daca o sa fiu barfit...totusi imi pasa de ce vor zice prietenii mei.desi sunt deschis, ei cred ca e doar un moft...va fi ciudat sa intru la sfarsitul orei cand profu pleaca si toti isi strang caietele de religie.ora de ora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca ar fi bine sa nu renunti la religie pentru ca iti ridica media dar daca esti un elev de nota 10 atunci dai drumubig grin si eu de asemenea consider ca religia nu e prea folositare e mai mult facut sa indobitoceasca omulaughingDar totusi unele mesaje din religia crestina ar trebui ascultate! si in plus mai bine sa recunosti ca nu crezi decat sa te dai mare credincios si in realitate sa fi un "pacatos". PACEhappy

| DorelSudoru a răspuns:

Nu inteleglaughingesti crestin sau ateu?
Nu renunta oreele de religie sunt o bucurie ridica media, e caterinca deci de ce sa faci asta...+ca unui prof de religie nu-i poti spune ca nu crezi in d-zeu ca iti da 3(am auzit cazuri).

| DanielJackson a răspuns:

Santem in 2011, Dumnezeu nu este proprietatea vreunei religii,e al tuturor! Prin urmare,cred ca lui Dumnezeu nu prea ai pasa de parerile celorlalti despre tine ca mergi la ora de religie sau nu. prin urmare eu zic sa faci ce crezi tu,ca Dumnezeu tine cont de gandurile fiecaruia,cum ziceam, nu baga in seama parerea cuiva despre tine ci are o parere personala despre tine. iar daca nu mergi la ora de religie dar esti un om bun, eu zic ca pentru. Dumnezeu valorezi mai mult decat unu care e o pacoste dar care marge la ora aia.

| Kosuchin explică:

@light eu nu cred in dumnezeul biblic, si nu ma consider fiu al Bisericii.

Răspuns utilizator avertizat
| ileanaadrianastan a răspuns:

Doctorul Chaim Weitzmann a fost intrebat odata de un rautacios daca trebuie sa fii nebun ca sa fii sionist. Ce a raspuns Chaim:
_ Poate ca nu trebuie, dar ajuta teribil!
Era o ironie pe deplin meritata de zeflemitorul acela. Eu iti recomand sa nu iti pese de detractori. Sa-i sfidezi, deoarece soarta crestin ortodocsilor si a catolicilor este sa isi modifice radical religia sau sa dispara. Peste nu foarte mult timp vom trai intr-un stat global cu o moneda si o religie unica. Aceasta religie va avea la baza credinta perfect stiintifica intr-un Creator al Universului unic si incorporal, care nu poate avea fii humanoizi in genul lui Iisus. Nici Iisus nu a pretins blasfemia asta. I s-a atribuit la Niceea de catre idolatrul acela de imparat Constantin. Iisus nu a zis decat ca este Mesia. Dar Mesia nu a venit inca. Desi... poate fi gasit in fiecare evreu. Al Treilea Templu, Templul mesianic, a fost reconstruit in anul 1948. Mesia e-n noi!