Cu cat cunosc omul mai bine, cu atat iubesc cainele mai mult cu asta ti-am raspuns la intreba cred.
Intamplator, chiar azi ma gandeam la asta si am (re)constatat acest lucru. In mod bizar, simt mult mai multa compasiune pentru animale decat pentru oameni. Probabil se datoreaza faptului ca am o personalitate mai dificila, sunt introvertita si nesociabila si gasesc apropierea de animale a fi mult mai usoara fata de cea de alte persoane.
Da! Mereu... cu cât cunosc mai mult oamenii cu atat iubesc mai mult câinii. Mi-e milă de un câine care îl văd pe stradă că cere mâncare. nu e vina lui că a ajuns acolo. e tot vina oamenilor. Spre deosebire de om, care şi-o face cu mâna lui. asta-i mentalitatea mea. Aş renunţa la ultima mea bucată de pâine pentru un câine chiar dacă ar fi şi un om lângă el. Urăsc oamenii!
Da
animalu isi face rau daca tu i faci rau
omul isi face rau si daca nu-i faci rau ba din contra se bucura cand dai de un rau
un animal nu e constinent de cea ce face, omul da si nu ar face ceva sa se scimbe
Da, dar dupa ce trece momentul de nemila, imi pare rau ca m-am purtat cum m-am purtat, cu tiganii patesc asa, bine, sunt si cazuri cand cred ca nu mi-ar fi deloc.
Citeam azi asta http://stirileprotv.ro/......atilo.html si desi pare sa nu merite mila, totusi, nu e vina lui ca a ajuns asa. Cum facem aici? Uneori e greu sa ai "suflet".
Da ..nu suport, pur si simplu, sa vad animale in suferinta, nu au nici o vina pentru care ar trebui sa sufere vreodata.
Simt la fel si pentru oameni dar, din pacate, nu in toate situatiile si momentele vietii mele.
Dar un animal suferind va lasa mereu o urma de sange in sufletul meu.
Sincer sa fiu, iubesc foarte mult animalele, dar niciodata nu am acordat mila acestora. Sa nu ma itnelegi ca sunt un narcisist sau egoist! NU. CUm am mai spus iubesc animalele, dar nu le acord mila, ci iubire si compatimire. Este tare ciudat, dar asa este. In schimb, imi este mila de om.
Da,animalele saracele sunt nevinovate, pe cand noi oamenii nu meritam un scuipat.
Da. Și animalele merită mai multă milă decât oamenii. Atâta timp cât te atașezi de ele, și ele se atașează de tine, sunt cele mai sincere viețuitoare.
Ar trebui să băgăm de seamă cum se ajută animalele între ele și să o facem și noi. Ele nici măcar rațiune nu au, fac totul din instinct, deci vă dați seama cum e?
Omul mereu va avea un interes al lui.
Da, animale nu se pot apara, si chiar daca te ranesc o fac din instict nu din dorinta, nu sunt constiente de ce fac pe cand unii oameni faca asta cu cel mai mare drag.
Mila nu as putea sa simt decat pentru propria-mi specie.Pe cat de dezvoltati pe atat de ignoranti.
Mai mult distrugem decat sa cream.
Ce e sigur e ca Viitorul este vazut cu ochi sumbri, si pe buna dreptate.
Suntem (deja) condamnati sa ne petrecem viitorul in propria mizerie.
In aceasta mocirla plina de tipete, dispret, ura, invidie, ipocrizie, perversiune s.a.m.d.
Imi e groaza sa ma gandesc cum vor trai nepotii si stranepotii nostri, in ce fel de societate (posibil mai bizara ca asta din zilele noastre) bolnava se vor naste si vor creste.
Ar trebui sa fii batut cu...(ma abtin)...in cap sa crezi ca se va mai putea schimba ceva in mai bine in viitor.
Dar ce e mai rau e ca a trebuit sa taram si alte specii, impreuna cu noi, in aceasta mocirla sangerie.
Nemaipunand la socoteala si mediul inconjurator, desigur.
-Numai bine.
Pentru mine, comparativ cu oamenii, animalele sunt de doua categorii:
1. Animale comestibile. Astea nu imi fac mila prea mult, mai degraba ma apuca foamea...
2. Animale necomestibile. Nici astea nu imi fac mila mai mult decat oamenii. Mai putina da, uneori, depinde de animal si de context. De exemplu animalele alea de le tot gasesti agatate de newsfeed pe facebook ma dispera, imi vine sa le injur cu tot cu proprietarul postarii de-a shareuit-o la tot neamul. la fel n-am mila pentru animalele de n-au mila de alte animale la randul lor (de exemplu n-am mila de caini care n-au mila de pisici care n-au mila de soareci, etc).
In rest ramane cum am stabilit... oamenii sunt mai vrednici de mila decat furnicile!
Asta am simtit de multe ori.Si mai degraba, as avea mila de animale decat de oameni.Pentru ca stiu ca animalele nu gresesc fata de noi si daca o fac,stiu cum sa isi ceara iertare. Poate ca pe animalute le iertam de cele mai multe ori, nu le pedepsim, nu ne suparam rau pe ele, in schimb pe oameni ii putem ierta de,, n,, ori si ei tot repeta aceiasi greseala.
BiancaFairy întreabă: