| MariusDumitru92 a întrebat:

Întrebare pentru atei:

Cum ar putea mutațiile - greșeli accidentale de copiere („literele" ADN schimbate, șterse sau adăugate, genele duplicate, inversii cromozomiale, etc.) – să creeze volum imens de informații în ADN-ul viețuitoarelor? Cum ar putea astfel de erori să creeze 3 miliarde de litere de informație ADN pentru a schimba un microb într-un microbiolog? Există informații despre modul în care se pot obține proteine, dar și despre controlul utilizării acestora - la fel cum o carte de bucate conține împreună ingrediente, cât și instrucțiuni despre cum și când se folosește. Unul fără altul este inutil. Mutațiile sunt cunoscute pentru efectele lor distructive, incluzând peste 1000 de boli umane, cum ar fi hemofilia. Rareori sunt utile. Dar cum poate amestecarea informației ADN existente să creeze o nouă cale biochimică sau nano-mașini cu multe componente, pentru a face posibilă evoluția „minunată" (de la supa primordială la oameni)? De exemplu, cum a luat naștere un motor rotativ cu 32 de componente, cum ar fi sinteza ATP (care produce moneda energetică, ATP, pentru întreaga viață) sau roboți precum chinezina (un „poștaș" care livrează coletele în interiorul celulelor)?

10 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

"Cum ar putea mutațiile [...] să creeze volum imens de informații în ADN-ul viețuitoarelor?"
Adica? Mutatiile apar pe cod genetic deja existent, ce volum sa genereze in ce ADN, in ce vietuitoare? Concret cu specie si nume in latina daca se poate.

"Cum ar putea astfel de erori să creeze 3 miliarde de litere de informație ADN pentru a schimba un microb într-un microbiolog? "
Vorbim totusi de perioade 3.5 miliarde de ani; omul, spre comparatie, a evoluat din primitivitate in societate in mai putin de 300 de mii de ani, adica 0. 0085% din acei 3.5 miliarde de ani.


Problema ta nu este "cum", caci in hazard pe o suprafata atat de mare poti obtine absolut toate permutarile codului genetic cautat. Problema ta este cu timpul si localizarea temporala. Pamantul s-a format acum 4.5 miliarde de ani, deci ramai cu un spatiu temporal de un miliard de ani ca sa obtii conditii prielnice formarii pana si ATP sintetazei; uite ca exista si niste cercetare in spate care merge pe lantul evolutiv [din pacate nu avem stranepoti dacici care sa traduca pentru romanime, nici care sa conduca astfel de cercetari] https://www.life.illinois.edu/crofts/bioph354/Evol_F1.html

Oricum, nu iti vad punctul de vedere. Nimeni nu stie concret cum am ajuns aici pentru ca nimeni n-a fost acolo sa documenteze, tot ce avem sunt ipoteze si un mecanism de-a le verifica: avem dovezi datand pana-ntrun punct al istoriei, insa clar toate sunt mai indepartate decat cei 6000 de ani pe care vi-i implica dogma.

| MariusDumitru92 explică (pentru LPCTSTR):

Dumnezeu a creat totul! Fie că vă place sau nu?

| LPCTSTR a răspuns (pentru MariusDumitru92):

Si argumentele unde-ti sunt?
Afirmatiile fara argumente in spate sunt la fel de valabile precum fictiunile: exista numai in capul oamenilor.

| MariusDumitru92 explică (pentru LPCTSTR):

La început … ce? Facerea 1:1 spune: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.", dar de ce să credem că este adevărat? În primul rând, nimic nu apare fără o cauză, acesta este un principiu de bază al științei și al raționalitătii. Tot ceea ce vedem că a început să existe are o cauză. Dar știm, de asemenea, că universul însuși are un început. Legile termodinamicii implică acest lucru cu tărie. O regresie infinită de cauze secundare nici măcar nu poate exista pentru că se poate arăta matematic că acest lucru ar duce la absurdități! Dar asta inseamnă că universul în sine a avut o cauză. Dar care ar putea fi „cauza" universului? Universul este o realitate de spațiu, timp și materie, astfel încât cauza nu poate fi legată de aceste lucruri. În plus trebuie să fie ceva puternic pentru a provoca universul! Soluția cea mai simplă este o cauză veșnică, nematerială, neprevăzută. Dar cum să obții un efect temporal dintr-o cauză veșnică? Această cauză trebuie să fi ales liber să creeze, deci trebuie să fie o cauză personală. Deci, cea mai simplă cauză a universului este o cauză unică, puternică, personală, veșnică, imaterială, neschimbată – seamănă mult cu Dumnezeu! Putem formula argumentul astfel:
1. Tot ce are un început are o cauză.
2. Universul a avut un început.
3. Prin urmare, universul a avut o cauză.

| MariusDumitru92 explică (pentru LPCTSTR):

Argumentul contingentului:
De ce există ceva mai degrabă decât nimic? La baza intrebării este un principiu: totul există cu un motiv. Ce fel de motive ar putea fi? Se pare că există doar două tipuri de bază. Un lucru ar putea fi cauzat de un alt lucru sau ar putea să existe prin natura sa.
Dar ar putea universul să fie scutit de a avea nevoie de un motiv pentru care există? Dacă da, de ce ar trebui să fie scutit? Dimensiunea nu contează. Dacă am înlocui universul cu o carte de mărimea universului, cartea tot ar avea nevoie de un motiv pentru care este acolo. Prin urmare, și universul. Și dacă exceptăm universul, nu există nici un motiv să nu excludem și alte lucruri, cum ar fi lucrurile din univers. Dar nici o persoană sănătoasă nu crede că rațele, stelele și scaunele ar putea exista fără niciun motiv. Și imaginați-vă ce s-ar întâmpla cu știința dacă am adopta acest principiu. Știință inseamnă a găsi explicații pentru lucruri. Deci, dacă unele lucruri nu au nici o explicație, cum putem ști dacă știința li se aplică și lor sau nu? Nu am putea face știință deloc! Până aici a fost ateismul prietenul științei.
Deci, de ce există universul? Este evident că nu trebuie să existe. Este făcut din lucruri care nu trebuie să existe! În schimb ar putea să existe oricâte universuri, sau niciunul. Și totuși există. Deci, dacă există un motiv pentru care universul există, care ar fi acesta? Dumnezeu l-a făcut. Dar observați că am spus: „dacă universul are un motiv pentru care există, acest motiv este Dumnezeu". Ateii pot răspunde: „Dar dacă ateismul este adevărat, universul nu are nici un motiv pentru care există." Aceasta este ideea! Dacă ei spun „dacă ateismul este adevărat, nu există niciun motiv pentru care universul există", este, de asemenea, adevărat că „dacă universul are un motiv pentru care există, ateismul este fals". Și de ce ar fi ateismul fals dacă există un motiv pentru care universul există? Simplu: dacă există un motiv, Dumnezeu este acela.
Dar dacă totul are un motiv pentru care există și motivul pentru care universul există este că Dumnezeu l-a făcut, atunci Dumnezeu există. Răspunsul final la motivul pentru care cauza este Ceva mai degrabă decât Nimic este Dumnezeu. Putem rezuma acest lucru după cum urmează:
1. Totul are un motiv pentru care există – fie prin necesitatea propriei sale naturi, fie datorită faptului că a fost cauzat de altceva.
2. Dacă universul are un motiv pentru care există, acesta este că Dumnezeu l-a făcut să existe.
3. Universul există.
4. Prin urmare, Dumnezeu a făcut ca universul să existe.
5. Așadar, Dumnezeu există.

| LPCTSTR a răspuns (pentru MariusDumitru92):

Bine.
Sa mergem pe logica, daca tot insisti:
1. Dumnezeu există.
2. Dumnezeu este omnipotent, omniscient și perfect bun.
3.O ființă perfect de bună dorește să prevină toate relele.
4.O ființă omniscientă cunoaște toate felurile în care relele pot căpăta existență reală.
5.O ființă omnipotentă, care cunoaște toate felurile în care relele pot căpăta existență reală are puterea de a preveni faptul ca ele să capete existență reală.
6.O ființă care cunoaște toate felurile în care relele pot căpăta existență reală, care este capabilă de a preveni faptul ca aceste rele să existe în mod real și care dorește acest lucru ar face ca relele să nu existe.
7. Dacă există o ființă omnipotentă, omniscientă și perfect de bună, atunci răul nu poate exista.
8.Dar răul există (ajungem la o contradicție)
9. Deci dumnezeu nu exista.

| gabicoo a răspuns:

Mergi urgent la medic!
Îți va explica el cum stă treaba cu adeneu și supa primordială după care îți va prescrie un tratament ca să stai cuminte!

Le plâng de milă viitoarelor tale victime!

| MariusDumitru92 explică (pentru gabicoo):

Rog analfabeții să stea departe de postările mele!
Îți conduc mintea aia de amfibie în fundătură și asta te frustrează teribil.

| gabicoo a răspuns (pentru MariusDumitru92):

Chiar nu înțelegi că ai nevoie de tratament?

| gabicoo a răspuns:

Un sfat pentru neuronul tău! Singurul - ala care îți țin urechile să nu-ți cadă!
Renunță la TPU și treci pe Facebook cu nume prenume și orașul în care stai!
Poate se sesizează autoritățile și vin să te interneze undeva!