Esti penibil! Nu ai absolut nici o "dovada concreta" pentru afirmatiile tale si mai aduci si injurii persoanelor care nu cred orbeste in credinta ta.
Daca nu esti reprezentantul nimanui,asa vad ca afirmi,atunci de ce incerci cum spui sa salvezi pe altii de nu stiu unde?
Ai fost pus cumva de cineva sa scoti pe careva,ori tea rugat cineva sa faci asta?
Daca veneai si spuneai ca esti reprezentantul lui Dzeu,atunci da,uite frate m-a trimis Dzeu,el este sefu meu si vrea sa va ajut,ori se ofera prin mine sa va ajutam.
Deci tu cu de la tine putere,treci peste Dzeu si incerci tu sa faci ce?
Daca Dzeu este seful,asa cum spui,daca el are reprezentantii lui,exact cum afirmi,asa ai spus sfiintii is reprezentantii lui,tu ce mama dracu cauti pe aici sau ce incerci sa faci?
Deci tu,fara sa te puna Dzeu,fara sa fii reprezentantul lui,apari asa de nicaeri,ca ciuperca dupa ploaie sa salvezi tu pe altii,cu ce ocazie,cine tea insarcinat cu jobul asta,odata ce afirmi ca nu esti reprezntantul lui Dzeu?
Este exact ca si cum ma duc eu nu stiu unde,la un magazin si ma apuc pe acolo sa pun marfa pe raft,sa le fac alora curatenie,stiu si eu sa le duc marfa,asa frara ca aia sa fi cerut Esti tare de tot,sa nu zic ca esti prost cu spume.
Nu cumva tu esti diavolul eu mai degraba asta cred,ca esti trimis de Satana,odata ce nu reprezinti pe Dzeu e clara,nu faci parte din echipa lui,nu tea trimis el,chiar tu spui ca esti un gunoi,Dzeu nu are gunoaie in echipa, are oamenii lui destepti, puternici care is trimisi de el sa faca ce le spune.
Vii tu un rahat cu ochi sa ce? Sa salvezi pe cine ba agarici? Cum iti permiti tu un rahat in ploaie sa vorbesti de salvarea altora, daca tu nu reprezinti pe nimeni? Cum iti permiti tu sa vorbesti in numele lui Dzeu daca nu il reprezinti?
Fugi de aici ba Satano, tu de fapt il reprezinti pe satana, orice vine din alta parte decat de la Dzeu este reprezentantul Satanei.
Deci cine tea trimis si pe cine reprezinti? Il iubesti pe Dzeu zici tu,asa, vad te amesteci ca un rahat la care vin mustele in treaba lui,fara sa te fi invitat ala,ori sa iti ceara tie sa faci ceva.
Cum am spus,atunci cand o sa vina la tine si sa iti dea ceva sarcini,atunci poti sa incerci sa faci ceva, pana atunci ramai in vagauna ta si nu mai incerca tu sa salvezi pe altii, are Dzeu grija si are oamenii lui sa-i trimita sa salveze, daca e ceva de salvat.
Uite cine venea sa salveze pe altii, un gunoi, un nimeni, care cu de la sine putere se numeste salvatorul de oameni, care trece peste puterea lui Dzeu, care isi insuseste el rolul de mare salvator.Nu cumva vrei sa-i iei locu? Din cate se vede si din felul cum gindesti esti ca si ala ce a vrut locul lui Dzeu, stii cum se spune, cei care se aseamna se aduna, tare mie ca tu esti de fapt din echipa aluilant ba esti de plins, nu iti mai pierde timpul aiurea, nu mai iti asuma sarcini de la tine putere, o sa ajungi in iad, acolo o sa te trimita Dzeu ala ce spui tu ca il iubesti la nebunie
Deci dacă tu ești un gunoi înseamnă că religia nu a făcut nimic bun din tine. Mega proasta reclama îi faci. Ha ha ha
Evolutionism: a existat o supa primordiala, plina de materiale necesare vietii, in apa, cu lumina, activitate (cum dracu' se cheama chestiile alea din care iese apa calda de sub pamant) si caldura, si in cateva milioane de ani, au inceput sa se formeze proteinele si primele organisme unicelulare
chestie dovedita de alea cum dracu' se cheama care sunt si in ziua de azi (gheizere, parca) si unde exista forme de viata UNICE, pe pamant
creationism: viata a creeat-o D-zeu... BA NU, STAI, NU, nu pot da raspunsul asta, ca nu am nici o dovada, iar tu vrei "dovezi"
conspirationism: au venit extraterestrii, BA NU, IAR, nu am nici o dovada
Nu stiu daca tu gandesti cand ceri asa ceva, dar NU exista DOVEZI CONCRETE, fiindca nu poate aduce nimeni dovezi de acum mii si milioane de ani lumina.
"Sunt un ticălos plin de patimi..." - A, ești un ticălos? Bine că știm, ca să ne freim!
Evoluționismul nu are nicio legătură cu Știința autentică.
Eu vă cer vouă dovezi pentru că voi vă considerați 100% raționali. Voi credeți orbește tot ce vă învață pseudoștiința, dar cu toate astea vă considerați super inteligenți.
Să crezi că toată Creația asta minunată a apărut din NIMIC și NIMICUL a explodat, iar apoi a rezultat tot ce vedem noi azi înseamnă să fii nebun.
Dacă Îl admiți pe Dumnezeu, atunci totul se schimbă.
De ce crezi că Dumnezeu nu există?
Da. Sunt un ticălos. Până una, alta poate răspunzi la întrebările mele...
Ce zici? Totuși, nu eu sunt subiectul acestui topic.
"Dovezi concrete" dar voi ce dovezi aveti in legatura cu existenta barbosului din nori sau a caprei care traieste sub pamant cu alte capre care isi schimba forma in ce vor ele si asteapta oamenii dupa moarte intr-un cazan incandescent?
Religia mi se pare o mare psihoza, aia care au scris biblia sunt convins ca bagau niste joint-uri sanatoase, ce zic eu joint-uri....blunt direct.
Nu am spus ca nu exista, dar parametrii intrebarii nu permit creationism, pentru ca (citez)
"Răspunsurile să fie însoțite de dovezi concrete!"
iar din ce inteleg din raspunsul tau, te astepti ori la flama, ori ca cineva sa foloseasca "D-zeu exista" ca dovada
ei bine, asta e o alegere, si e o alegere proprie, intrebarea mea pentru tine nu e nici macar "de ce crezi ca exista"
ci
ce te face sa crezi ca e UN SINGUR D-zeu?!?
a ba nu, stai, asta spune biblia, care isi declara religia ca fiind monoteism
adica "exista un singur D-zeu"
dar, biblie pentru care nu ai nici o dovada
si aceeasi biblie care de fapt are vreo 4-5 zeitati supreme in varf: in numele tatalui, al fiului, al sfantului duh... apoi vine maica domnului, apoi vin noushpe zeci de mii de zeitati mai mititele numite sfinti, ingeri, arhangeli, samd... toata gasca' lu' Papuc
Există un Singur Dumnezeu cu certitudine! De ce spun asta? Dacă existau mai mulți dumnezei, niciunul nu era Dumnezeu. Dumnezeu Cel Atotputernic este Unul Singur.
Studiază cu onestitate Istoria Religiilor, roagă-te, smerește-te și Dumnezeu îți va descoperi că Ortodoxia este Singura Credință autentică. Restul sunt înșelări diavolești. Ortodoxia este însăși firea lui Dumnezeu, nu este o religie. Este modul de trăire originar al omului creat inițial. Doar în ortodoxie scapi de suferință prin intermediul suferinței.
Simplu. Viata pe pamant a aparut acum miliarde de ani prin diverse reactii chimice, cele mai primitive forme de viata au fost niste microorganisme in ocean. Dovezile le poti cauta si singur. Esti doar un frustrat care a venit pe TPU sa se certe cu oamenii
https://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis
https://en.wikipedia.org/wiki/Earliest_known_life_forms
Miliarde de ani de evolutie. Vrei dovada, Defiseaza o bucate de munte si pune cateva pietricele la microscop.
Cum cred ca aparu viata pe Pamint? Aparu asa ca a fost adusa dupa ce Pamintul s-a format,in univers exista materie vie si materia moarta,adica organica si anorganica,asa ca ambele au ajus pe aici.
Vrei sa iti arat dovada concreta la ce am spus? Priveste in jurul tau, sintem materie organica, inconjurati de materie anorganica
Ai spus cum cred eu, deci am raspuns, am adus si dovada concreta, mai concreta de atit altceva nu mai e.
Dupa ce planeta s-a racit/linistit, a fost nevoie de descompunere la cel mai mic nivel, aici au inceput ciupercile sa-si faca treaba, fara ele azi planeta asta ar fi seaca ca multe din spatiu sau ca Marte acum. Totul se transforma, nimic nu tine vesnic.
Ca mai avem multe de invatat asta nu-i nimic nou, poate in cateva miliarde de ani o sa stim destule sa stam pe "mess" cu GOD pentru o lume mai buna, nu nebuna.
Radacinile de ciuperci active ca microorganism colectiv in continua dezvoltare descoperite in 2017 sunt mai vechi de 2 miliarde de ani, deci in mare cam jumatete din istoria pamantului.
https://www.youtube.com/results?search_query=Fungus+start+life+on+earth
What Was The First Fungus?
https://www.youtube.com/watch?v=KH9JVy-u5DQ
How Fungi Made All Life on Land Possible
https://www.youtube.com/watch?v=SsJSzABM-K0
cuib întreabă: