Tehnic vorbind oamenii nu sunt monogami, avem mai multi parteneri pe parcursul vietii si adulterul e relativ comun.
Din punctul meu de vedere poligamia nu cred ca poate deveni practica standard la oameni din 2 motive.
Primul motiv ca plozii nostri au nevoie de foarte mult timp ca sa devina autonomi, un creier foarte dezvoltat si complex implica multe resurse si are nevoie de timp sa ajnga la 100% capacitate. Treaba asta ne-a impins catre formarea cuplurilor pentru ca e mai usor sa cresti un copil in doi.
Al doilea motiv deriva oarecum din primul, Daca te chinui 15-20 de ani sa cresti un plod (cu exceptia cazurilor in care il adopti) cam vrei sa fie al tau. Altfel te-ai chinuit 20 de ani si nu ti-ai trimis mai departe materialul genetic.
Ba da, mai toate societățile arhaice tindeau spre poligamie, creștinismul a impus monogamia în principiu.
Nu a fost impusa de crestinism, ci de paganism. Crestinismul s-a dedat la paganism, desi Biblia prevede foarte clar ca poligamia este permisa.
Biblia nu este de acord cu tine, prietene.
Esti pretentios, vrei public specializat/documentat.
Din cate stiu, musulmanii pot avea mai multe sotii, pentru ca religia le permite.
Casatoriile gay, divorturile tot mai numeroase, copii coceputi cu parteneri necasatoriti (concubini sau amanti ) incep sa ma convinga ca familia traditionala va pierde statutul de "normalitate ", ci va fi considerata o alegere.
"de ce ne maturizam atat de tarziu?" -Nu stiu daca o putem "maturitate".
RAY întreabă: