Poi, cami, e o intrebare buna dar(mereu exista un dar), crezi ca ei ca copii vor fi lasati sa alega ce religie vor? Ei vor fi obligat de parinti sa aiba ce religie au ei(in cazul ateleior, nici una), asa ca va trebuie singuri sa il descopere pe d-zeu. Le va fi greu... sa lupte intr-o lume, care nu ii intelege . Eu mereu cred in d-zeu! De ce? pentru. ca simpla mea prezenta pe TPU.ro e o minune de a lui
Da, @supersx am o nelamurire: Care dintre cei 2 esti ?
@Amar: nu te casatoresti in Biserica, nu-ti botezi copilul, dar tu esti botezat?
Eu le voi arata documentare despre evolutia a tot ce exista, documentare stiintifice, le voi vorbi despre Dumnezeu si, de acolo e alegere lor in ce sa creada. Insa sa-mi vad copilul preot, maicuta, nu as fi de acord. Este singurul lucru caruia m-as opune categoric si fara discutie. Sa creada in Dumnezeu da, dar fara sa-l urmeze. Recunosc ca as fi mandru sa-mi vad copilul impartind cu mine pasiunea pentru. spatiu, sa-l vad devenind un om de stiinta si sa participe la intelegerea, descoperirea celor ce exista si as muri sa vad ca se inchide intr-o lume a religiei. Fara sa jignesc pe nimeni spun, stiinta inseamna progresul iar religia stagnare. Nu spun ca nu exista oameni crestini inteligenti, oameni de stiinta inteligenti crestini... n-am de unde sa stiu ce convingeri au si nici nu-mi pasa. Suntem toti la fel de inteligenti, doar credem in lucruri diferite. Nu accept copilul meu sa urmeze calea Domnului. Nu ma insor in biserica, nu-mi botez copilul, cand voi muri voi fi incinerat fara slusbe si nimic ce implica biserica, religia, pe Dumnezeu. ASTA SUNT EU si nu ma justific in fata NIMANUI.
E clar ca trebuie sa faca ce vrea el. Dar pe langa asta... eu il las liber, dar el cunoaste copii la scoala, care sunt imbolnaviti acasa cu Dumnezeu. Deci nu e bine nici asa, nu? Pe langa asta, eu nu sunt de acord cu botezul. Parca esti prea mic sa iei decizia asta, nu? Pe tine nu te intreaba nimeni atunci!
Personal mi.as lasa copilul sa creada in ce vrea el atata timp cat stie bine ce face
Pai...Eu cred in D-zeu... Voi avea copii si ii voi indruma sa creada in El...eu nu prea as vrea sa se faca preot maicuta Etc dar daca asta vor ei... Le voi asculta dorinta///
A, si inca un lucru.
Sper sa aleaga calea Domnului, numai dupa ce sunt ferm convinsi ca asa trebuie sa faca, pe baza discernamantului lor si pe baza unei gandiri sanatoase.
Sper sa nu aleaga dumnezeul, mai ales pentru libertatea de a se forma ca oameni puternici, nu inlantuiti.
Da l-as educa sa creada in dumnezeu dar nu as fi de acord cu aceste meseriisi as incerca sa il conving sa creada in dumnezeu dar sa nu exagereze