| StrongHeart a întrebat:

Intrebarea asta este pentru cei ce au avut cel putin o experienta spirituala sau un moment de trezire,"awakening" cum se spune mai nou, desi intrebarea este pentru oricine, nu pun niciun fel de bariera.
Suntem fiinte umane care avem experiente spirituale sau suntem fiinte spirituale care experimentam ce inseamna sa fii om?

6 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Nu suntem fiinte nici umane si nici spirituale la origine, ci energetice. Noi suntem suflarea de viata a lui Dumnezeu.

| FreddieM a răspuns:

Suntem fiinte umane cu o infinita imaginatie.
De notat ca toate pretinsele experiente spirituale sunt absolut personale, deci imposibil de demonstrat. Chiar daca trairile relatate par convingatoare, nu e de mirare, la fel simtim si,, trairile'' avute in timpul viselor. Sunt pseudosarlatanii (nu pe deplin, pentru ca subiectii, in universul lor limitat, chiar cred ca au fost reale), care se propaga ca coronvirusul din pacate, dar cu efecte mult mai devastatoare pentru umanitate.(vezi popi sau alte figuri,, sfinte'' care trimiteau enoriasii la biserica ca sa se protejeze prin rugaciune de pandemie)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Suntem fiinte spirituale daca vrem sa fim asa. Unora nu le pasa de spirit ci doar de trup. Ii intereseaza doar lucrurile lumesti. Multi nu cauta spiritualiatea decat tarziu in viata. Si eu nu am crezut in altceva decat in ceea ce se vede pana pe la 21 ani. Alegem sa fim fiinte spirituale care cauta sa inteleaga sensurile mai inalte ale lumii in care traim. Se termina totul cu noi sau nu? Pentru ca oricum pentru fiecare se termina totul cand moare, universul nu mai exista si se stinge. Poate exista o lume spirituala pentru altii daca pentru mine nu exista sau nu vreau sa cred in ea. Poate vom ajunge la acel nivel spiritual doar dupa ce vom parasi aceasta lume si ne vom transforma in stele. Va recomand filmul Winter's Tale (2014) unde spune foarte frumos cum ne transformam in stele impreuna cu perechea care ne-a fost menita.

Răspuns utilizator avertizat
| blackno1 a răspuns:

Daca e sa o luam asa, complet spirituale. Corpul e ala care sufera, face toata treaba si nu e cu nimic mai prejos decat spiritul.

| RamoM a răspuns:

Suntem fiinte umane. Ingerii sunt fiinte spirituale. Isus fiind singura fiinta spirituala care a fost pe Pamant si a luat trup omenesc, a fost ispitit ca si noi etc. Evrei 2:14