| AndreiAntiTot12 a întrebat:

Intrebarea e,desi am incredere in oamenii de stiinta,cum pot eu sa stiu sigur ca exista miliarde de galaxii si toate cele? adica cum pot sa fiu sigur,ca spun oamenii de stiinta? daca ei zic ca exista un unicorn eu ii cred? Repet si eu am incredere in ei, dar de unde sa stiu eu cu siguranta daca e asa cum zic ei?

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fiindca la scoala ai invatat toate informatiile necesare ca sa le verifici afirmatiile. Sigur, daca ai si inteligenta necesara, nu e chiar la indemana oricui. Dar daca ai o minte sclipitoare, vei putea verifica folosindu-ti inteligenta si stiinta. Daca nu poti verifica, atunci esti obligat sa crezi, intotdeauna ne supunem celor mai destepti si mai informati ca noi.

| RAY a răspuns:

Omule nu savanti spun asta si asta au aflat asta, tu inca nu ai inteles ce e stiinta, ti-am explicat in limba romana de atata ori, eu as fi inteles si in chineza daca cineva imi spunea

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru AndreiAntiTot12):

Omule la tine noaptea nu exista? nu vezi cate stele sunt pe cerul nopti si asta la tine in alta parte apar alte stele, poti merge la un observator astronomic si sa vezi cu ochii tai, te pomeni ca nici ca luna exista nu crezi

Https://www.youtube.com/watch?v=dzBhB1h9B8I
https://www.quora.com/Is-there-proof-of-billions-of-galaxies
Din cele mai bune cunoștințe ale lui Livio, Hubble este cel mai bun instrument disponibil pentru numărarea și estimarea galaxiilor. Telescopul, lansat în 1990, inițial a avut o distorsiune asupra oglinzii principale, care a fost verificată în timpul unei vizite de navetă în 1993. Hubble a făcut astfel câteva upgrade-uri și vizite de serviciu la misiunea finală de transfer în mai 2009.

În 1995, astronomii au arătat telescopul către Ursa Major și au adunat observații în valoare de 10 zile. Rezultatul a fost estimat la 3.000 de galaxii slabite într-un singur cadru, diminuându-se până la magnitudinea a 30-a. (Pentru comparatie, Steaua de Nord sau Polaris are aproximativ magnitudinea a doua.) Acest compozit de imagine numit Field Deep Field Hubble si ceea ce cel mai mult a vazut cineva in universul de atunci.

Pe măsură ce telescopul Hubble a primit upgrade la instrumentele sale, astronomii au repetat experimentul de două ori. În 2003 și 2004, Hubble a creat Ultra Deep Field, care a lansat 10.000 de galaxii într-o expunere de un milion de secunde în constelația Fornax.

În 2012, oamenii de știință folosesc din nou telescopul pentru a privi o parte din câmpul Ultra Deep. Chiar și în acest câmp îngust, astronomii au putut detecta aproximativ 5500 de galaxii. Cercetătorii au numit acest câmp eXtreme Deep.

În general, Hubble dezvăluie aproximativ 100 de miliarde de galaxii în univers sau așa, dar acest număr este probabil să crească la aproximativ 200 de miliarde ca tehnologie de telescop în spațiu, a spus Livio.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

E-ai uitat vreodată noaptea? Cei mai mulți dintre noi privesc cu ochii noștri, căutând niște țepi de lumină în noaptea neagră. Chiar dacă aveți nevoie de un telescop pe sol, claritatea lui depinde de modul în care este vorba de nori și de vreme, tot nu oferă copilului luciditatea.

În 1946, la astrofizicianul numit dr. Lyman Spitzer Jr. a propus ca un telescop în spațiu să dezvăluie imagini mult mai clare ale obiectelor îndepărtate decât orice telescop pe sol. Sună logic, nu? Dar aceasta a fost o idee scandaloasă, având în vedere că nimeni nu a lansat încă o rachetă în spațiul cosmic încă.

PĂSTRAȚI CITIȚI mai jos

Ca și în S.U.A. program spațial maturat în anii 1960 și 1970, Spitzer a făcut lobby la NASA și la Congres pentru a dezvolta un telescop spațial. În 1975, Agenția Spațială Europeană (ESA) și NASA au început elaborarea planului inițial pentru aceasta, iar în 1977, Congresul a aprobat fondurile necesare. NASA a numit Lockheed Proiectile (acum Lockheed Martin), în calitate de contractant a făcut-ar construi sistemele sale de susținere telescopului, precum și asambla și testați-l.

Celebrul telescop a fost numit după U. S. Astronomul Edwin Hubble, a cărui observație a stelelor variabile în galaxiile îndepărtate a confirmat faptul că universul se extindea și a susținut teoria Big Bang.

După o întârziere prelungită din cauza dezastrului Challenger în 1986, telescopul Hubble pe orbită împușcat la 24 aprilie 1990, Cǎlǎrind la bordul navetei spațiale Discovery. De la lansarea sa, Hubble și-a reluat punctul de vedere al spațiului, acesta fiind publicat în Thesaurus pentru mult timp.

În acest articol, vom vorbi despre modul în care Hubble și-a făcut drumul spre lumea exterioară. Vom vorbi despre câteva dintre problemele pe care venerabilul telescop / nava spatială le-a luat de-a lungul drumului.

https://science.howstuffworks.com/hubble.htm

Nu stiu mann, daca exista de ce nimeni nu s-a intors la noi in prezent? eu unu sunt sceptic de fel nu cred in multe, sunt mai paranoic de fel

As fi ipocrit sa spun ca nu, dar degeaba sper daca nu exista dovezii

Man vb de after life, nu mi as dori sa existe dumnezeul din vt

| Mclaren12 a răspuns:

N-a zis nimeni ca oamenii de stiinta spun adevarul dar de vreme de Big-Bangul este fals atunci Universul ar trebui sa fie mult mai imens (poate infinit) decat spun oamenii de stiinta.

| ALGator a răspuns:

Încearcă totuși cu un tratat modern sau carte serioasă de popularizare.
Acolo vei găsi explicații și demonstrații care te vor pune pe gânduri chiar și pe tine care te îndoiești.
Dacă citești numai enunțurile și nu si demonstrațiile nu îi pasa nimănui de îndoielile tale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Părerea mea este că universul este infinit (nu îmi pot imagina o limita ca un zid).Şi dacă este infinit se pot forma foarte multe galaxii.

| BububucatorulBubycus a răspuns:

Studiaza carti si uitate pe cer cu ceva scule..sa te convingi