Bună!
Eu nu mă rezum doar la a presupune. Din contră, cred şi sunt perfect convinsă că există fiinţe superioare (sau de ce nu, inferioare) nouă. Să luăm însă în calcul doar fiinţele superioare. Ca să îţi răspund la întrebare, voi fi nevoită să amestec ştiinţa cu religia. Conform conceptelor religioase, Dumnezeu a creat Universul şi tot ce ţine de el. Deci, implicit, a creat şi aceste fiinţe superioare nouă care, luând în considerare Biblia, sunt realizate după chipul şi asemănarea Sa. În plus, ca şi noi, sunt înzestrate cu sentimente, gânduri, idei. Nu văd de ce nu ar avea şi atribuţiile noastre. Bine, poate nu chiar aceleaşi, însă sunt sigură că şi ei fac cercetări, şi ei iubesc, şi ei au sentimente complicate.
Cu toate acestea, mi-aş imagina civilizaţia lor ca o comunitate ce trece cu mult de limitele fantasticului. Ca şi tine, consider că ei pot călători în timp şi spaţiu şi că posedă o serie întreagă de cunoştinţe supraavansate, care în mod imediat înlătură orice tip de conflict. Cu toate acestea, sunt de părere că au aceleaşi preocupări şi obiceiuri ca şi noi.
Vreau să spun, de ce nu? Dacă au ajuns până aici, de ce s-ar opri? Sunt sigură că şi ei continuă cercetările ştiinţifico-fantastice (aşa le-am considera, dacă am avea chiar şi cel mai mic indiciu despre ele), creează materie, viaţă, poate încearcă chiar să ia contactul cu alte civilizaţii...cine ştie!
Acum, am să mă opresc. Un filozof a spus odată că dacă vrei să vorbeşti pentru totdeauna, discută despre infinit. Eu îl contrazic: este necesar şi suficient să discuţi doar despre viată superioară şi existenţă, în general.
Orice ai face si in orice mediu de viata ai trai, frustrari tot ai. Cred ca s-ar teleporta toata ziua, numai de dragul operatiunii. Nu crezi ca ei ar putea numi paranormal ceea ce numin noi normal?
Nu trebuie sa ne dam cu presupusul, acest loc chiar exista si este foarte vast, el se numeste imparatia Lui Dumnezeu.Biblia ne invata cum sa ajungem in acel loc, doar prin Domnul Isus Hristos.Ioan 14:6.Alta cale nu exista.
Dar egocenrism-ul este o piedica pentru multi,acesti oameni prefera sa traiasca cu fel si fel de iluzii,decat sa-L recunoasca pe Dumnezeu ca si Creator,in viziunea lor orice exista,extraterestri,om evoluat din maimuta,teorii si teorii, dar Dumnezeu nu, adevarat ca omul este in conflict cu Dumnezeu.
Extraterestri aia din ce a evoluat? din maimutele lor sau ale noastre?
Presupunând că există și sunt avansați, ar însemna că au creierul diferit de al nostru, întrucât noi ne folosim doar 10% din el din motive „economice".Din moment ce și-ar folosi mai mult creierul,nu cred că s-ar limita la supărări gen : „Ah,ploo afară,mă duc să mă spânzur în cimitir" sau „Băi am stat doo ore la coada aia la oo!"
Știi, e interesant Stargate, ideea e asemănătoare.Probabil că le-ar trozni in capetele lor(probabil verzi cum era moda prin `90) să împraștie acid nucleic prin univers...sau nu.Eh,imaginația mă duce departe cu gândul, dar nu prea am dormit și mă doare rău capul.
In primul rand este imposibil ce spui tu, in al 2-lea normal ca ar avea frustrari; si, de ce nu, probabil ca s-ar exploata intre ei...cum facem si noi
Bun exercitiu de imaginatie. Aceasta civilizatie ar fi adevarul. Ea ar detine toate informatiile existente in univers. Dupa parerea mea aceasta civilizatie exista, si deja a luat contactul cu noi. E haios pentru ca aceasta civilizatie ne a creeat pe noi de fapt. Da ma refer la Dumnezeu pentru ca el indeplineste toate cele ce ai zis, doar ca nu a evoluat, pur si simplu el exista. Puterea lui e infinita, deci poate accesa orice parte de materie / antimaterie /unde / timp. O astfel de fiinta e peste ratiunea noastra. Probabil daca am stii macar 0, 00000000001% creierul nostru limitat ar fi suprasaturat.
Explicatii si intelegeri ale paranormalului... hmm... deja le avem dar nu le acceptam! Fiinte cu vibratie ridicata asta ii pseudostiinta. Viteza lumii e "depasita" cu teleporatarea, calatoria in timp este partiala (doar in viitor).
Civilizatia lor? Nu stiu cum o sa fie organizata o asemenea civilizatie sau daca are nevoie de organizare. Lucrurile pe care or sa le faca toata ziua is determinate de propria lor societate si propriile lor nevoi. Sigur ca si noi au problemele lor asta daca nu functioneaza pe post de stup cu o singura regina o singura ratiune.
Oricat de evoluat esti, chiar daca esti zeu tu joci jocul fizicii. Inafara fizicii poti fi doar in simulari (digitale sau imaginare)
Extraterestrii, o forma de viata asemanatoare omului dar care sa nu fie asa avansata totusi daca luam in considerare teoria big bang. Orice este posibil atat timp cat avem imaginatia.
Ar fi in razboaie deoare ce daca intelegi calatoria in timp si poti atinge viteza luminii ai incerca sa cuceresti planete locuibile cu o asemenea tehnologie nu?
AvalohAlyn întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
Crasmarianu_Vasy_1998 întreabă: