Copiii oricum pun adesea intrebari complicate chiar si pentru adulti. unele poate sunt inteligente dar majoritatea se complica de la sine pentru ca sunt puse de un copil si lui trebuie sa-i explici altfel. bineinteles tu stii deja asta, am dat detaliile astea pentru ceilalti.
Genială! : ))
De ce nu simţim atunci când creştem?
E ca şi cu evoluţia: raportul modificări-timp este unul favorabil.
Însă să vezi ce simt mămicile când le explodează în doar câteva luni barta şi le umple de vergeturi şi dureri de spate. De-ar fi un proces mai lent, le-ar fi mult mai uşor şi n-ar simţi nici ele...cum cresc. Dar cum suntem în secolul vitezei şi copiii sunt mult mai grăbiţi, nu-şi pierd timpul prin burţi. : ))
Probabil ca de frica vergeturilor nu ai mai multi copii...
Un copil inainte sa se nasca nu are acelasi ritm de crestere ca un copil de 10 ani, totusi. Este o perioada speciala.
@mihaela33: intrebarea unui tanar de 25 de ani: De ce nu simtim atunci cand crestem?
Answer me please!
"Copiii cresc mai mult atunci cand dorm, arata studii recente: se pare ca somnul joaca un rol esential in dezvoltarea lor, deoarece dupa ce se odihnesc reusesc sa creasca mai mult." http://www.ziare.com/......mn-1091779
Probabil, pentru ca nu crestem brusc si mai ales, crestem si cand dormim, deci nu suntem constienti non-stop de aceasta.
Pentru ca procesul de crestere este foarte lent, fratele meu a avut un moment in care a crescut brusc si il dureau oasele foarte rau.
Este o senzatie cu care creierul este obisnuit si considera ca este inutil sa te atentioneze constant de ea.
o bomboana e mai gustoasa la inceput, pe masura ce o tii in gura creierul se obisnuieste si nu-ti mai da aceeasi senzatie desi are aceeasi concentratie bomboana.
Raspunsul unui tata (de mai multi ani): "Pentru ca noi crestem numai atunci cand dormim, asa ca fugi in pat si lasa vrajeala!"
Deoarece cresterea nu e ca o rana care se face zmulgerii a unor celule, celulele cresc odata cu corpul si cand crestem noi cresc si celulele. sper sa ii poti explica totul copilului.