| sabin89 a întrebat:

Întrebat ce este arta, Picasso a răspuns printr-o întrebare: "Ce nu este artă?". Ce credeţi că a vrut să spună? Că se regăseşte arta în tot ceea ce facem? Adică în toate activităţile omeneşti?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Nu stiu daca Picasso a primit aceasta intrebare si a dat acest raspuns, dar asta se contrazice cu tot ceea ce inseamna Picasso, pentru ca el nu credea, si operele sale nu au aratat ca arta se regaseste in natura si in toate activitatile omenesti, unul din citatele ce i se atribuie si care ii caracterizeaza perfect cubismul si dezintegrarile fiind: "Prin artă ne exprimăm concepția despre ceea ce nu este natura." In speta, ca sa intelegi de exemplu "Guernica", care nu este un apus pe o panza, iti trebuie un minim de cunostinte istorice care sa amplifice emotia, (ce s-a intamplat, si de ce s-a intamplat acolo), si un curs de Estetica, unica disciplina de facultate care poate sa iti spuna ce este arta, cum este arta, si ce nu este arta.
Poti sa experimentezi ce spun, lipind aici o Guernica din vastitatea netului...si 99% dintre privitori se vor uita ca curca in lemne.
Cum nu toata lumea intelege Estetica, cea mai apropiata si condensata definitie pentru arta ar fi: Arta este emotie, nu inseamna natural, nu inseamna divin, nu inseamna nici macar Frumos, frumosul fiind si el o simpla idealizare umana a unor fenomene fizice, spiritul uman facand dese decupaje ale realitatii pe langa natural/divin/frumos, dictate de emotii.
Ti-am dat candva un raspuns aici:
https://www.tpu.ro/......afinament/
Parafrazandu-te, daca arta s-ar regasi "in tot ceea ce facem, in toate activitatile omenesti",... nu ar mai exista arta.
Un concept identic se aplica si starii de fericire, inconstient la ea, daca esti tot timpul fericit.

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

Uneori mă întreb în ce excelezi tu? În fizică? În artă? În literatură? În istorie? Răspunsul tău e de departe cel mai bun.

| Darkmagic a răspuns (pentru sabin89):

Multumesc.
"Excelez" e mult spus, in fine, poate ca e ok pentru TPU, dar mereu e loc de mai bine.

11 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

"The Italian artist last month sold one of his works, an "immaterial sculpture" entitled 'Io Sono', for 15, 000 euros".
Arta inseamna si nimic. Un artist italian a vandut nimic si i-a zis arta. Incep sa cred ca arta inseamna ideologie sau ca este similara cu ea.

| sabin89 explică (pentru Apokales):

"Un artist italian a vandut nimic si i-a zis arta" - cum aşa?

| Apokales a răspuns (pentru sabin89):

Nu stiu. A scos la licitatie o sculptura invizibila, adica nimic, si un bou a cumparat-o. Pe ce lume traim?! Cand am auzit de fantana lui Duchamp m-am gandit la ceva grandios, nu la un pisoar. Si acum am auzit de faza asta cu artistul italian. Ce fraier! Ma intreb daca face si un duplicat, nu ca m-ar interesa laughing.

| Apokales a răspuns:

P.S.: O carte, o pictura nu devine arta pana nu este impartasita cu ceilalti. Deci, arta nu poate fi un lucru care nu este impartasit cu ceilalti.

| wildthing a răspuns:

Ceea ce a spus Picasso, mi se pare similar conceptului "To know life in every breath".

| sabin89 explică (pentru wildthing):

Interesant ce vast este terenul pe care se poate vorbi despre artă. Sunt o dată obiectele materiale, cum ar fi o sculptură, un tablou sau ceea ce produc diferiţi meşteşugari. Dar, se poate vorbi şi despre arta de a comumica, de exemplu (e şi titlul unei cărţi de Alex Muccielli). Un scriitor român - nu-mi vinr în minte acum numele - şi-a propus să ne înveţe arta de a te iubi, iar Schopenhauer a spus ceva despre arta de a avea întotdeauna dreptate ş.a.m.d.

| wildthing a răspuns (pentru sabin89):

Totul e arta. Tot ceea ce e creatie, e arta. Natura e un artist atunci cand creaza. Tu esti o opera de arta, eu sunt o opera de arta, universul e o opera de arta. Cam asa interpretez eu ceea ce a spus Picasso.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Păi nu din viața reală e inspirată toată arta?

| Monst a răspuns:

Arta inseamna un lucru frumos pe care il poti impartasi cu altii sa poti sa daruiesti ce este mai frumos sau mai bun in tine.Sa poti lasa mostenire nu neaparat ceva bunuri dar ceva intelectual ce va dainui peste veacuri de acum nu sa ramai un nimeni dupa ce mori. Orice faci isi pune amprenta asupra vietii tale sau a altuia de exemplu construiesti o cladire ea va ramane si peste 20 -50 de ani deci tu lasi mostenire ceva dar daca esti un manelist sau un cersetor nu lasi nimic.