Este un fapt stiut ca biblia este inspirata din alte mituri si scrieri mai vechi. Tot asa si viata lui Isus si multe intamplari care stau la temelia bibliei.
Pai, da, stiam. Vezi epopeea lui ghilgames, care e mai veche decat biblia (sec 3 i H) si in care vorbeste despre potopul care avusese loc, despre coborarea in infern si intoarcerea la oameni etc. Iti recomand, pentru alte paralele intre religii, 'mitul crestin' de paul bala. Cat despre citatul asta, as prefera ca, pe viitor, sa citesc o idee care sa iti apartina, nu un extras de pe net si aruncat, vorba olianei, aici. Sau nu ai idei personale?
Nu am spus ca e de pe vreun site, asa ca nu e nevoie sa stau sa bat google-ul ca sa demonstrez asta. Stii cum se observa diferenta intre ce copiezi de undeva si ce 'compui' singura in intrebari? La ce copiezi ai diacritice puse.
Ooo... ce rost mai avea sa scriu" ce parere aveti"? se subintelege! d; oh! du-te si scarpina-te in nas si lasa-ma in pace daca nu ai ceva interesant de zis!
Hai na.si daca zici ca am luat de pe "net". da-mi link unde se gaseste asta!
Siigur...Viseaza cai varzi pe pereti si fa-te ca nu vezi postul asta...Nu ai nimic bun de zis cu adresa la post! pa!
Ei nah...eu sunt pro limbii Romane asa ca incerc sa scriu cat de cat corect ..nu ca altii
In religia noastra este valabil... ceea ce in alte religii poate nu este valabil, trebuie sa fim modesti(sa ii salvam pe toti ) si sa fim ultimii care credem ca stim multe despre viata /moarte/natura/Dzeu...
In Om se Implineste Cartea Vietii Divine si Omul va trebui sa "scrie" si el o "Noua carte ", ca o "Scriere" a Lumii in Dzeu.
Pana la Om inclusiv toata Creatia este Scrierea Lui Dzeu in Chipurile Lumii.
Omul va trebui sa fie "Scrierea Lumii in Dzeu". Pana la Om este Dzeu care se Revarsa in Creatie si de la Om este Creatie care se Revarsa in Dzeu.
O taina a Lui Dzeu - Creatie, Fiul Prehristic si totodata o Taina a Creatiei - Dzeu, Fiul - Omul -Hristic.
Si ce este astfel Lumea Cer si Pamant?
Este destinul Omului. si ce este Omul?
Este Destinul Divinului. Cartea Vietii Divine si Cartea Omului - Lumii se vor face Acelasi Trup si Acelasi Altar al Treimii Dumnezeiesti, Dzeu Facator si Creator...cred ca ar fi bine sa vorbesti cu un preot sau sa te uiti pe site-ul www.crestinortodox.ro...filozofic antic, lumea nu are nici o "Inrudire" cu Divinul Creator, pe cand in Revelatia Crestina, Chipul de /fiu face "inrudirea".
"Hotarul -prapastia transcedentala " dintre Divin si Creatie este "trecuta de Puntea Chipului de Fiu "...
Mda... Tipic tie, un subiect controversat, fara nici un sens clar de dezbatut, doar ca sa te bagi tu in seama cu sotu' tau care a si castigat "surprinzator" de data asta. Iti dorim o la revedere placuta, lasa-ne cu dezbaterile ateiste pentru ca majoritatea de aici e crestina, nu cretina ca voi 2 .
Fata draga, temele acestea sunt pentru cei care au studiat fenomenul si au sute, mii de pagini citite. Nu luam din net o fraza si o aruncam pe TPU fara nici un inteles, fara intrebare, fara o idee clara. Ce vrei sa ne spui? Ce vrei sa intrebi sau ce raspunsuri astepti? Iarta-ma dar nu vad rostul unei idei confuze, enuntate asa la plesneala.
anonim_4396 întreabă:
deutza_5635 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: