Nu stiu daca sunt inteligenta sau nu, dar eu folosesc ironia ca pe un fel de "bate saua sa priceapa iapa".
Daca omul se prinde e ok, daca nu...ma las la mana mea
...si ca sa dau un exemplu practic de ironie a la Cocochannel, vezi link-ul:) :
http://www.tpu.ro/......facem-din/
De multe ori ironia este lipsa inteligentei. A-l pune pe celalat intr-o lumina nefavorabila, este si un mod de a te ridica deasupra lui.
Ironia e singura "rautate" pe care si-o permite un om inteligent.
Si unul din scuturile lui in fata prostiei.
Dimpotriva. O persoana lipsita de inteligenta nu e capabila de ironie, eventual de bascalie, de "facut misto".
Ironia este o forma sau o lipsa de inteligenta?
"Ea: O relatie, ca si o planta, nu trebuie lasata sa se usuce. Cu o/sau fara IRONIE, nu mai inverzeste. Timpul inapoi nu se intoarce. Degeaba incerci sa animezi o relatie cand ea este moarta."
E fix invers. Ironia denota inteligenta. Cei lipsiti de inteligenta nici macar nu stiu ce inseamna cuvantul ironie.
Ironia, dimpotriva, denota o oarecare forma de inteligenta. A nu fi confundata cu "caterinca", cu misto-urile idioate care nu prea au treaba cu caputu'.
Si de asemnea a nu fi confundata cu sarcasmul care este o forma de manifestare a comportamentului pasiv-agresiv. Avand o tangenta clara cu inteligenta acesta este mai mult ori o forma de aparare ori de atac.
Ironia inseamna subtilitate, jocuri de cuvinte, eufemisme etc. metode care nu sunt la indemna oricui.
Nu. Ironia o pot face așa cum trebuie doar oamenii isteți. Ironia mi se pare o formă isteață de a spune ceva despre un om sau de a-l face pe el să se simtă într-un fel anume. Nu toți știu să facă ironii. Este o formă subtilă și finuță de a pune la zid pe cineva. Îmi place. (muhahaha)
Nu neaparat. E in functie de principii. Un om inteligent poate fi ironic, iar un om mai putin inteligent poate fi si el, ironic. Bine, acum e adevarat ca ironia se gaseste mai des in randul celor cu un grad de inteligenta mai scazut si asta pentru ca ei vad ironia ca pe o forma de aparare sau de atac. Cei inteligenti au si alte mijloace de 'lupta', dar pot apela si la o ironie 'inteligenta' si rationala, de ce nu?
De multe ori inteligenta e folosita in acest proces, in care unii ironizeaza pe altii Ma refer aici la inteligenta, sau mai bine zis intelegerea din punct de vedere pur individual.Adica inteligenta unui individ sau altul.Un experiment:cauta declaratiile persoanele cunoscute ca fiind inteligente si ai sa gasesti de cele mai multe ori si afirmatii ironice facute de acele persoane