Simpla constatare a ceea ce se intimpla cu tine este rationala dar, din pacate, incontrolabila oricit am vrea sa nu fie.
Da poate fi, de obicei inseamna ca omul respectiv iubeste sau tine la ceva care chiar nu merita sa fie iubit sau sa tina la ea/el.
Cred ca ar fi un gand al celor ce nu inteleg sensul cuvantului,, iubire,,.Nu e acelasi lucru cu a-ti placea ceva, sau a dori compania cuiva.E suficient sa gandesti,, iubesc,,. Orice alt cuvant adaugat e de prisos.
Da, este un gand rational, irationalul iubeste fara sa se gandeasca daca e prea mult sau prea putin
Nu cred ca iubirea poate fi masurata, poti spune acest lucru despre iubire doar atunci cand ai impresia ca pui prea mult suflet in relatie, iar sentimentele tale nu sunt reciproce.
Iubirea, e lipsa de ratiune. Mie imi place sa o definesc o alta ratiune, ratiunea care nu poate interactiona cu a fii rational. Pentru a intelege ce se intampla cu tine, pentru a iti putea monitoriza sau analiza gandurile si trairile, este foarte greu. Si sa fii un pshiholog foarte bun, creierul e o masinarie complexa care nu poate fii inteleasa asa usor. Prin antrenament si concentrare e posibil sa poti foarte mult, dar nu stiu cat de mult poti cand e vorba de creier, ca sa fii pshiolog ai nevoie de pshiholog.
Da, poate fi un gand rational, pentru ca cel ce gandeste astfel isi analizeaza trairile, stie ca exista consecinte pentru ca iubeste "prea mult": risipeste energie, nu se mai concentreaza asupra altor aspecte ale existentei etc. Orice constientizare a unui fenomen, a unei stari etc implica ratiunea.
AvalohAlyn întreabă: