anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"Iubesc prea mult" - aceasta fraza poate fi un gand rational?

7 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Simpla constatare a ceea ce se intimpla cu tine este rationala dar, din pacate, incontrolabila oricit am vrea sa nu fie.

| Rush a răspuns:

Da poate fi, de obicei inseamna ca omul respectiv iubeste sau tine la ceva care chiar nu merita sa fie iubit sau sa tina la ea/el.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Cred ca ar fi un gand al celor ce nu inteleg sensul cuvantului,, iubire,,.Nu e acelasi lucru cu a-ti placea ceva, sau a dori compania cuiva.E suficient sa gandesti,, iubesc,,. Orice alt cuvant adaugat e de prisos.

| mixxjim a răspuns:

Da, este un gand rational, irationalul iubeste fara sa se gandeasca daca e prea mult sau prea putin happy

| ﭿTroubledSoul a răspuns:

Nu cred ca iubirea poate fi masurata, poti spune acest lucru despre iubire doar atunci cand ai impresia ca pui prea mult suflet in relatie, iar sentimentele tale nu sunt reciproce.

| mihaitaLGP a răspuns:

Iubirea, e lipsa de ratiune. Mie imi place sa o definesc o alta ratiune, ratiunea care nu poate interactiona cu a fii rational. Pentru a intelege ce se intampla cu tine, pentru a iti putea monitoriza sau analiza gandurile si trairile, este foarte greu. Si sa fii un pshiholog foarte bun, creierul e o masinarie complexa care nu poate fii inteleasa asa usor. Prin antrenament si concentrare e posibil sa poti foarte mult, dar nu stiu cat de mult poti cand e vorba de creier, ca sa fii pshiolog ai nevoie de pshiholog.

| nomoretears1111 a răspuns:

Da, poate fi un gand rational, pentru ca cel ce gandeste astfel isi analizeaza trairile, stie ca exista consecinte pentru ca iubeste "prea mult": risipeste energie, nu se mai concentreaza asupra altor aspecte ale existentei etc. Orice constientizare a unui fenomen, a unei stari etc implica ratiunea.

Întrebări similare