| blondissima a întrebat:

Iubim cu inima. Dupa un transplant de inima, cum se explica faptul ca iubim aceleasi persoane, la fel de mult si de intens ca inainte chiar daca simti ( d. p. d. v. fizic) ca ceva s-a schimbat?

Răspuns Câştigător
| Alyra a răspuns:

Se spune că ''iubim cu inima'', deoarece ea este cea nevoită să suporte toate stările noastre sufleteşti. Atunci când iubeşti, tot organismul se simte diferit:respiraţia e mai rapidă, în dtomac parcă ai avea fluturaşi...etc. Tot ceea ce se petrece în corpul nostru afecteză într-un mod pozitiv sau negativ inima, căci ea este''motorul vieţii''. Exemplificând: atunci când se întâmplă ceva rău,ceva neplăcut simţi că te doare inima; atunci când iubeşti pe cineva simţi acelaşi lucru,doar că într-un mod diferit. În acest caz durerea(sau frica) este declanşată de faptil că nu poţi suporta ideea că ai putea rămâne fără acea persoană. Rezultatul: stări profunde ale inimii în ambele cazuri.
În cazul întâmplării neplăcute vei spune adesea: ''Simt că mi se rupe inima!'', iar în cazul dragostei:''Simt că îmi sare inima din piept!''
În altă ordine de idei: dragostea este un sentimen atât de intens, încât afectează întreg corpul, însă cea mai afectată este inima, care bate într-un ritm mult mai alert atunci când eşti îndrăgostit. Aşadar: se spune iubim cu inima, deoarece ea este cea care simte cele mai multe modificări atunci când ai acest sentiment(iubirea).
Însă...chiar dacă îţi vei schimba inima, tot asta vei simţii (aceleaşi palpitaţii), dar iubirea...provine de altundeva, provine din sufletul nostru, nu din inima noastră. E mai presus de mintea noastră de ccopii să înţeleg de unde provine exact acest sentiment, însă sper că am reuşit să te ajut cu ceva.
Apropo: foarte bună întrebare ai pus!

13 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Pentru ca nu inima dezvolta atasamente catre persoane si nu inima controleaza sentimentele ci creierul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

`=Stiintific vorbind,e abslout normal.
`=De fapt,inima e organul care pompeaza sangele si fara de care nu puteam trai
`=Dar cel responsabil pentru toate actiunile noastre,sentimente,ganduri si subconstient este creierul
`=asa ca, logic gandind, inima nu are legatura
`=iubim practic cu creierul...

| RhoOphiuchi a răspuns:

Lol, pentru ca nu iubim, de fapt, cu inima.
Totul se petrece in creier. Creierul e impartit in mai multe sectoare care coordoneaza fenomene diferite.
E impartit chiar in 3 creiere de fapt: creierul reptilian, creierul limbic si creierul uman (neocortex). Fiecare aparand pe parcursul evolutiei speciei de la animal pana la fiinta rationala. Sentimentele apar in sistemul limbic, care e separat de neocortex, cel care gazduieste ratiunea. De aia nici nu putem controla pe cine sa iubim sau nu.
Restul organelor au doar rolul de a tine corpul viu, si toate sunt coordonate de creier.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Nu iubim cu inima, ceea ce stii tu este doar un simbol. Emotiile sunt legate de sistemul nervos/creier. Ele sunt ca niste "coridoare" pe care circula "informatia". Este insa adevarat ca ele declanseaza reactii in tot organismul, spre exemplu senzatia de bucurie care-ti umple pieptul si iti relaxeaza muschii fetei, panica ce-ti afecteaza pulsul, sau chiar senzatia ca ti se moaie genunchii sau ca-ti se ridica stomacul daca esti indragostit.

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Probabil pentru că nu iubim cu inima.

| AddictedToMDMA a răspuns:

E metaforic spus " iubim cu inima "... la fel cum e " te iubesc din tot sufletul " : cum se face ca atunci cand moare cineva drag, simti ca inca te iubeste, desi se spune ca sufletul urca langa Dumnezeu sau se duc in iad? Si ca sa fiu pe tema intrebarii tale, degeaba se schimba inima daca creierul ramane acelasi. Suna urat, dar iubesti cu creierul.

| Zazu a răspuns:

Iubesti cu un organ care nu exista, cu sufletul.

| Parmalat a răspuns:

@kalliste
Am impresia ca te uiti la Pavel Corut pe OTV laughing
De fapt iubirea e o stare hormonala, inima nu are prea multa legatura cu ea.

| FOCUS a răspuns:

O fi creierul seful organelor dar daca nu ar fi inima nu s-ar prapadii de dor? care este acel organ care da vigoare creierului,singe si oxigen,nu inima? aceste doua organe dau nastere unor stari sufletesti si reactii anatomice dar, ca exista si un dar, cind cineva spune "te iubesc toata viata mea si dupa moarte, te iubesc",mai tine seama constientul de asta? atuni cind suferim din dragoste pe cine cade beleaua cel mai rau, te poti imbolnavii de orice organ al corpului din cauza iubirii, chiar sa-ti rupi o mina sau un picior, au fost si vor fi multi care isi pun capat zilelor din cauza dragostei, ce organ al corpului te indeamna la acest pacat?

| DianaScorpio a răspuns:

Pentru ca inima este doar un organ care pulseaza sange in corp, de altundeva provine sentimentul de iubire.

| SweetLikeaLemon a răspuns:

Nu iubesti cu inima-organ. Cand spui "iubim cu inima", inima=sufletul, nu organul propriu-zis.

| Hombre a răspuns:

Nu iubim cu inima, creierul e cel care proceseaza starile emotionale iar inima primeste doar socuri emotionale de scurta durata. Inima este doar o pompa care stim bine ce rol are.

| blondissima explică:

@Rosy, ma bucur ca ti-a placut intrebarea.Si mie mi-a placut raspunsul tau. Eu cred acelasi lucru, iubim cu si din suflet, care nu-i acelasi lucru cu inima. Nu stau sa explic iar, am mai pus o intrebare despre inima creier si suflet si mai toti mi-au spus ca fac e distinctie gresita intre inima si suflet. Numai bine!