| Niciunnumedeutilizator a întrebat:

Jan Smuts (1870-1950), meditând asupra celui de-Al Doilea Război Mondial în 1945, spunea:
"Îmi vine greu să cred că războiul lui Hitler - cel mai oribil dintre toate războaiele - a fost purtat în scopuri pur economice, neavând legătură cu un aspect mult mai întunecat și sinistru al naturii umane. [...] A fost ideologie, nu materialism. A fost o obsesie ideologică, o nebunie, ce poate opera la fel de dezastruos în indivizi ca și-n națiuni."
Smuts s-a născut în Colonia Capului din părinți descendenți ai emigranților olandezi, a luptat în Războiul Burilor și ambele războaie mondiale și a servit ca prim-ministru al Uniunii Africii de Sud.
Voi care credeți că au fost cauzele celui de-Al Doilea Război Mondial?

10 răspunsuri:
| LordCristobal a răspuns:

Aici e o discutie lunga.
Principala cauza a fost ca Germania a vrut sa isi ia revansa fata de Primul Razboi Mondial.
Cand s-a terminat prima conflagrație francezii i-au umilit atat de tare pe nemti încât i-au aruncat in saracie.In ani '20 Germania era intr-o stare deplorabila cu o inflatie mare si umilita constant de Franta.
In al doilea razboi mondial nemtii si-au luat revansa fata de francezi cand au cucerit Franta in 1940.
O alta cauza ar fi Germania voia sa fie principala putere politica in Europa si sa conduca toate parghiile in Europa.Iar pentru a fi puterea numarul unu in Europa trebuiau eliminatii toti concurentii(Franta, URSS si UK).

| LordCristobal a răspuns:

Ba da ce rau esti.
Omul are chef de conversatie si tu sari la gatul lui...

| gabicoo a răspuns:

A fost un singur război mondial, desfășurat în două acte, două perioade de acutizare a conflictului: 1914-1918 și 1939-1945 și o pauză în perioada 1919-1939. Asta susțin unii istorici!

Principala cauză o reprezintă faptul că Primul Război mondial nu s-a încheiat cu înfrângerea totală a unei părți - la Germania mă refer, iar Tratatul de la Versailles, din 1918, nu a fost altceva decât un armistițiu conflictul fiind reluat în 1939.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu sunt de acord DELOC sa punem asa ceva in carca ideologiei. Cine crede ca ADRM a avut o singură cauză greseste extrem de tare. Cauzele au fost multiple

| RAY a răspuns:

Germania înfrântă în al doilea război mondial, ei spun ca au fost trădați de evrei și astfel au pierdut războiul +ceea ce trebuia sa plătească + sărăcia din Germania au condus spre nazism + ca partidul comunist și cel social nu se înțelegeau, asa ca a făcut el ceea a avut chef,genocid au făcut și englezi,belgieni,spanioli,francezi, portughezi, Hitler a spus sincer ceea ce cred cu adevărat albi despre alti, sa fim sinceri cu toți suntem o parte din el, nu sunt de acord cu genocidul sau cu Eugenia propusa de el, cred ca justiția se ocupa de toate

| sabin89 a răspuns:

Hitler nu a fost nebun, asta e clar. Nu doar că era întreg la minte, dar era chiar inteligent și foarte capabil. Realizările lui din anii '33 - '39 stau mărturie. A reînviat o economie aflată în ruine în numai cinci ani. A recuperat Rhineland-ul; a dat vacanțe, prin programul Kraft Durch Freude, la milioane de germani; a instituit școli profesionale pentru cei necalificați și a asigurat de lucru pentru întreaga națiune...Să mai zic? Un nebun nu putea să facă așa ceva. Apoi, ideile lui nu au fost doar ale lui. Ele au fost îmbrățișate de mulți, nu doar de ofițerii lui apropiați. Ce facem? îi numim pe toți nebuni? Nu merge. Vrem să știm adevăratele motive ale declanșării războiului? Păi noi nu le știm nici pe astea mai aproape de noi. Ce a fost la București în dec. '89? - revoluție sau lovitură de stat? Depinde pe cine întrebi. Războiul din Ucraina e contemporan cu noi și tot nu știm bine cauzele lui. Asta pentru că se investește foarte mult în dezinformare.
Ref. la WW 2, așa cum au scris userii mai sus, presupun și eu că au fost cauze multiple, atât teritoriale, cât și ideologice. Faptul că au invadat URSS-ul spune multe. Au vrut să șteargă comunismul de la rădăcină. Se vede clar de aici partea ideologică a problemei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauzele exacte nu știu, concret, dar știu care au fost cauzele lui Hitler, NEBUNIA LUI.
Conform cu tot ce cunosc pe psiho dacă mi-ar cere cineva să-i fac profiler-ul lui Hitler, ar suna cam așa :

-psihopat
-megaloman
-narcisist
-sadic
-antisocial
-machiavelic
-delir (spun asta deoarece niște teorii mai macabre susțin că de fapt în spatele a tot a stat dorința lui Hitler de a reface oastea Satanei). Dar nu știi cine suferea mai mult de delir, dacă Hitler sau cel care a lansat teoria. happy

Răspuns utilizator avertizat
| EliLeli a răspuns:

Ma depasesc genul asta de oameni care dau altora cu bombe-n cap, sa nu mai zic de tratamentele pe care de acorda Hitler evreilor. Nu am cum sa ma gandesc la cauze cand stiu ca oamenii aia erau gazati, maltratati, infometati, etc prin lagare. Nu pot trece peste lucrurile astea, nici nu vreau sa trec peste ele si nici nu cred ca cineva ar trebui sa treaca peste asta si sa-i caute motivatii lui Hitler.

| EricsonSony a răspuns:

Diabolic.