| theStar a întrebat:

La ce fel de rugaciuni raspunde Dumnezeu? Cum primim raspuns? ...de ce atunci cand ne rugam sa ni se indeplineasca cv, unoeri nu se indeplineste si alteori da? De ce cei saraci sunt smeriti si tot nu ajung si aiba nimic iar cei bogati nu se roaga si altele.si raman cu aceeasi avere? dc Dumnezeu nu face mereu deprtate? care este adevarul? exista sau?

Răspuns Câştigător
| marga09 a răspuns:

Nu conteaza ce rugaciune spui ci conteaza s-o spui din tot sufletul pentru ca d-zeu te aude si stie ce e in sufletul tau.bogatia nu aduce fericirea intotdeauna poate ca din cauza asta d-zeu nu le da tuturor sau iti da dar nu-ti baga si in traista(cum se mai zice).

erau odata doi ingeri unul deghizat intr-un om mai batran si unul mai tanar. acestia merg la o familie bogata si le cer un loc unde sa doarma peste noapte. acestia erau niste oameni mai zgarciti si mai putin credinciosi dar totusi le-a dat voie sa doarma la subsol intr'un loc rece si intunecat. La un moment dat ingerul mai batran a vazut o gaura in peretele din subsol si a astupat-o.
a doua zi cei doi ingeri merg la o alta familie sa se adaposteasca. acesti oameni, sot si sotie erau saraci dar foarte credinciosi, aveau doar o singura camera cu un pat si o vaca de la care luau lapte proaspat zilnic.desi aveau o singura camera, acesti oameni i-au primit pe cei doi ingeri cu cea mai mare caldura lasandu-i pe ei sa doarma in patul lor. a doua zi de dimineata ce doi oameni erau foarte necajiti. ingerul cel tanar intreband ce s-a intamplat omul i-a raspuns le'a murit vaca, singurul lucru care aveau mai de pret. apoi ingerul cel tanar foarte suparat l-a intrebat pe cel batran de ce a astupat gaura din peretele oamenilor aceia bogati desi acestia erau necredinciosi si le-a oferit ca adapost doar un supsol iar acestor oameni care le-au oferit tot ce au avut ei mai bun nu le-a salvat vaca. ingerul cel batran i-a raspuns ca nu toate lucrurile sunt asa cum par a fi.
gaura aceea din perete era o gaura care ducea spre o mina de aur si de asta o acoperise iar noaptea cand erau la cei doi oameni sraci, moartea a venit s-o ia pe sotia omului sarc iar ingerul i-a dat in schimb vaca.
Deci, lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum par si d-zeu nu ne indeplineste intotdeauna rugamintile pentru ca ne fereste de un alt lucru mai rau; intotdeauna cand ti se intampla ceva rau desi te'ai rugat sa nu se intample gandeste ca d-zeu te-a ferit de un lucru mult mai rau!

22 răspunsuri:
| monyk a răspuns:

Buna, D-zeu asculta rugaciunile care sunt din inima si daca ai credinta, dar nu iti indeplineste chiar tot ce vrei, asta numai EL decide pentru ca noi nu stim care sunt planurile lui fata de noi...nu tot ce vrem se indeplineste, pentru ca noi stim numai sa cerem, dar nu sa ii multumim si sa ii aducem slava si onoare, cand avem nevoie de ceva, cerem si se rezolva...nu e chiar asa, pentru ca trebuie sa trecem si noi prin diferite incercari, D-zeu nu face mereu dreptate pentru ca El ne lasa pe noi oamenii sa facem ce vrem, ne da gandire si libertate, daca vrem il ascultam daca nu, nu, nu ne obliga sa il urmam, si oricum va veni o zi in care cei care au fost nedrepti vor plati pentru fapta lor, iar cei care au fost drepti, vor avea o rasplata.

| theStar explică:

Inainte eram mai credincioasa. acum ma indoiesc total de suprematia preotilor...de tot.imi pun multe intrebari desi credinta adevarata e: CREDE IN DUMNEZEU FARA SA ITI PUI PREA MULTE INTREBARI...acum ma indoiesc.raiul,iadul sunt concepte. ce sa fac sa`mi revin?

| www a răspuns:

La rugaciunile din suflet. (teoretic) Cei saraci sunt "smeriti" doar pentru ca vor sa fie bogati, ei nu merg la biserica pentru Dumnezeu, merg pentru problemele lor, dar cand sunt toate bune is frumoase nu se mai duc. Dar sa nu generalizam treaba cu saracii si nici cu bogatii, pentru ca nu e chiar asa.

| BUBULINA a răspuns:

Fericirea nu inseamna avere si bani
cel sarac si credincios este mult mai fercit de cat cel bogat cu multa avere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca D-zeu s-a saturat de noi...s-a saturat de atata prostie...de asta da atatea boli...(gripa porcina, infectii etc...etc)s-a saturat in fiecare zi sa auda rugaciuni care mai de care penibile...

| Cryssy a răspuns:

Buna. Dumnezeu raspunde la rugaciunile facute din inima si ne ajuta cand avem nevoie. Dumnezeu uneori ne incearca pentru a vedea cat de mare este credinta noastra. Trebuie sa crezi in Dumnezeu si rugaciunile sunt ascultate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Va intrebati de ce nu va raspunde DUMNEZEU la rugaciuni? Cu respect pentru cititori, insa sa intrebat cineva daca ia intors spatele LUI DUMNEZEU atunci cand EL a incercat sa indrepte lucrurilrile strambe? NU ci din contra EL a fost suit pe cruce iar necinstitii de-al de Barraba si altii ca el Lucifer(Saturn, Cronos sau Nero(trei nume sub care sa incarnat Lucifer)) chiar l-au ajutat sa urce pe cruce.Sa intrebat cineva daca este partas la aceasta crima? sa intrebat cineva de ce le este luat saracilor si dat bogatilor? Nu cumva omenirea a ales necinstea in locul cinstei si acum culege roadele? Acum fiecare dintre noi poate sa fie propriul sau judecator, daca a reusit sa se,, TREZEASCA,,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, blackberry! Dumnezeu raspunde la orice rugaciune rostita din inima. Faptul ca uneori nu ni se indeplineste o anumita dorinta, nu ni se rezolva o anumita problema cu care apelam la El, se datoreza faptului ca nu este bine pentru noi ca acel lucru sa se intample cand si cum vrem noi, cand si cum credem noi ca e bine.Numai Dumnezeu stie ce e mai bine pentru fiecare.
Si sa stii ca esti mult mai bogat daca ai avere spirituala, decat daca ai avere materiala. Cei bogati nu au nici o satisfactie, nici o multumire in viata, in afara de bani.Si degeaba au bani, daca nu au fericire, daca sufletul lor e pustiit. Daca am incerca sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu, ne-am simti mai bine, mai impliniti, indiferent de greutatile ce ni se ivesc in viata.
Mai e o chestie:de multe ori se platesc si pacatele parintilor, bunicilor, si chiar ale noastre. Dumnezeu, ca si parintii nostri, ne iubeste, dar ne si pedepseste atunci cand gresim, pentru a ne aduce pe calea cea buna.Si ne supune la tot felul de incercari, pentru a se vedea si mai bine credinta noastra in El.
Deci nu te mai indoi de existenta lui Dumnezeu, orice ar fi! Crede-ma, e spre binele tau!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Era sa uit.Intra si pe www.everystudent.ro.Aici vei primi mai multe lamuriri.Si nu trebuie neaparat sa crezi tot ce spun preotii.Si ei pot fi rai, perversi. Tu trebuie sa crezi in Dumnezeu, si trebuie sa crezi ca orice fapta are si rasplata pe masura.

| DaRlInGiLuSiOnS a răspuns:

Dumnezeu raspunde la toate rugaciunile noastre.Primim raspunsul prin fapte si prin impliniri.Tot timpu se indeplineste ce ne dorim dar intr-un fel mai aparte.Bogatia nu inseamna avere, bani, masini, nu gandii asa asta nu e bogatie. E cea mai mare greseala care o poate face un om sa se roage la D-zeu sai dea 2 mertzane in fata casei etc. EL nu trece cu vederea nimic si tot timpul face dreptate dar noi vedem dreptatea ca pe o razbunare.Eu cred ca exista dar nu este cea ce am crezut noi pana acum el nu are chip el poate fi pur si simplu cartea pe care tu o ti pe noptiera poate fi omul care iti cere o bucata de paine pe strada si tu treci cu nepasare. Iar apoi zici ca D-zeu nu te ajuta asta pentru ca si tu l-ai refuzat cand el tia cerut de mancare...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu, cre deu, raspunde la rugaciunile adevarate, pe care le simti si u.Raspunsul nu vine intodeauna imediat...vine pe parcurs, trebuie sa dai dovada de rabdare.(poate asta e un test) cu privire la cei bogati.pentru ca averea nu inseamna bucurie, fiecare va trebui sa dea socoteala pe taramul celalalt, trebuie sa fi bun si sa oferi fara sa astepti nimic in schimb.sa fi fericit de ceea ce ai devenit, mai bun.si atunci ai sa vezi ca tot de ce ai nevoie in viata este sa fi iubit si MAI ALES SA IUBESTI! pentru a sti ca exista nu trebuie sa-ti indeplineasca dorintele, sau sa iti arate vreun semn ci pur si simplu sa crezi cu tarie.CREDE!

| adela_5697 a răspuns:

Dumnezeu raspunde la intrebarile la care tu chiar ai epuizat toate solutiile, la intrebarile al caror raspuns este cu adevarat important pentru tine. Raspunsul il primesti simplu, tu trebuie doar sa constientizezi ca ai fost ajutata...(daca era nevoie) EL stie ce poti tu si ce nu poti. Trebuie sa ai mai intai incredre in tine, sa te cunosti, sa-ti cunosti forta si limitele. Rugaciunile iti sunt indeplinite la fel, functie de importanta si intensitatea dorintelor tale.
De ce, cei saraci si smeriti nu ajung bogati? pentru ca ei sunt bogati... au sufletul curat, muncesc cinstit si nu uita... " banul e ochiul dracului,,. De bani ai nevoie atat cat sa-ti fie bine, sa ai un trai decent si nu opulent. Priveste in jurul tau pe cei carora le spui tu bogati si fa o analiza a: comportamentului lor, a bucuriilor si necazurilor lor, a bunatatii sau rautatilor lor, intreaba-i ce probleme au si ce multumiri, intreaba-i de cate ori au ajutat o batrana sa treaca strada, sau de cate ori au cumparat o banana pentru un batran care spune vanzatoarei " este prea scumpa pentru mine,, sau observa daca era utila masina pe care o conduce "cel bogat " si pe care a platit un pret colosal. Incearca sa analizezi si sa intelegi ce se intampla in jurul tau, formeaza-ti propria parere despre bine si rau, despre relatia bogat-fericit, sarac -fericit.Care este adevarata fericire, bogatia, opulenta, ignoranta fata de cei din jur sau decenta, sensibilitatea, frumusetea sufletului? Dumnezeu exista doar daca tu crezi in el, dacat tu crezi in tine, daca ai constiinta valorilor reale, daca stii ca nu suntem singuri in univers, daca stii ca nimic nu este intamplator, daca stii sa inveti ca "nu exista plata fara rasplata", daca inveti ca materia este efemera si doar frumusetea sufletului si iubirea raman vesnic. Adevarul trebuie sa il descoperi singura, draga mea! Din pacate suntem oameni cu totii si nici unul dintre noi nu detine adevarul absolut. Fiecare avem convingerile noastre, unii respectam ierarhia valorilor reale, altii cred intr-o ierarhie creata de propriile interese.Cu siguranta vei invata sa deosebesti binele de rau, cu siguranta va fi cel putin un moment in viata ta cand vei spune " multumesc Doamne, doar Tu puteai sa ma ajuti sa trec prin asta". Nu stiu ce varsa ai tu, eu am 46 de ani si nu pot spune ca sunt "bisericoasa" nu am studiat Biblia, insa incerc tot timpil sa inteleg, au fost momente in viata mea cand am stiut cu siguranta ca Dumnezeu m-a ajutat si mi-a ascultat ruga (cel mai puternic am simtit ajutorul lui atunci cand tatal meu drag a trebuit sa plece la EL). Daca ai cu adevarat nevoie de ajutorul LUI, EL te ajuta, iti asculta ruga, insa si tu trebuie sa fii puternica, sa ai incredere in tine pentru ca stii bine, cu totii suntem facuti "dupa chipul si asemanarea lui" insa viata ne-o traim asa cum consideram fiecare. Important este sa nu-ti fie nici o data rusine de ceea ce ai facut sau ai spus, sa ai tot timpul privirea senina si zambet pe buze, sa stii sa iubesti, sa stii sa te bucuri de tot ce e frumos in jurul tau, sa pastrezi cu grija lumina din sufletul tau. Dar mai ales nu uita ca " in toata frumusetea omeneasca, e o umbra permanenta de calvar " - cu alte cuvinte trebuie sa lupti pentru toate astea, sa fii participant si nu spectator. Nu primim niciodata decat ceea ce meritam. Invata sa stai de vorba cu tine insuti si vei intelege toate astea.
Poate imi raspunzi!?
Ramai tot timpul in lumina.

| andrei_5514 a răspuns:

Buna Blackberry!

candva am trecut printr-o situatie perfect identica cu a ta.
singurul reper este cartea care vine de la Dumnezeu, Biblia.
acolo scrie totul (2 timotei 3:16).

iata si raspunsurile la intrebarile tale:
1. Dumnezeu raspunde la rugaciunile care sunt in armonie cu vointa Lui (de exemplu a cere strictul necesar este in armonie; a cere sa ne imbogatim nu mai este in armonie). De asemenea, raspunde cat decide El ca este momentul cel mai potrivit, nu cand dorim noi.
2. Raspunsul poate veni ca o rezolvare la problema, insa Dumnezeu actioneaza prin oamenii care i se inchina Lui. cei care i se inchina lui au fapte lui Dumnezeu (Matei 7:17, 19, 20 "Tot aşa, orice pom bun dă roade bune, dar orice pom rău dă roade rele... Orice pom care nu dă roade bune este tăiat şi aruncat în foc. Într-adevăr, după roadele lor îi veţi recunoaşte pe oamenii aceştia."). Asadar, toti cei care fac lucruri rele, nu au aprobarea lui Dumnezeu, si Dumnezeu nu actioneaza prin ei. Ci Satan.
3. Cei bogati au detoate si cei saraci nu, din doua motive: primul pentru ca biblia spune ca totul depinde de timp si de imprejurari (Eclesiastul 9:10, iar Dumnezeu nu ofera bogatie materiala astazi) si al doilea motiv pentru ca pentru Biblia spune ca Satan guverneaza acest sistem (1 Ioan 5:19)... atunci, e de asteptat ca Satan sa dea bogatia oamenilor lui... adica celor rai, firesc, nu?
4. Dumnezeu nu face astazi dreptate din cauza unei controverse. Insa Biblia arata ca Dumnezeu va interveni in curand.
5. Referitor la afirmatia "crede si nu cerceta", nu e in armonie cu ce spune Biblia. De exemplu Iosua 1:8 spune "Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; să citeşti din ea în şoaptă zi şi noapte şi să ai grijă să faci potrivit cu tot ce este scris în ea, căci atunci vei prospera în căile tale şi atunci vei acţiona cu înţelepciune."
Asadar, daca nu ma ghidez dupa Biblie, nu voi prospera si nu voi actiona cu intelepciune (lucru foarte dovedit in cazul meu).

Scrie-mi personal daca doresti mai multe dovezi din Biblie (si nu pareri, ca de pareri e plina lumea).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DUMNEZEU nu mai raspunde de rugile oamenilor deoarece intretimp LUCIFER(Cronos) a preluat prin inselaciune conducerea universului, in colaborare cu HADES (sf Ioan sau Iisus) si cu zeul razboiului nedrept ARES (Enoh). ei au masluit biblia si au schimbat preotii bisericilor cu ai lor, ei sunt cei TREI ANTICRISTI care l-au deposedat pe adevaratul ISUS (cu un singur i)de puterile divine. la aceasta CRIMA DIVINA santem cu totii partasi deorece noi santem contemporanii LUI DUMNEZEU care se incarneaza la fiecare sfarsit de mie de ani si am certitudinea ca el este ACUM reancarnat privindu-ne cu inima franta spectacolul vietiii sub inselaciunea celor trei anticristi care s-au reancarnat in aceiasi tara cu EL, in TARA ZEILOR, acolo undecapul de bour este cinstit (Cronos Lucifer ce se reancarneaza pe 8 aprilie cu aproximativ 50 ani inainte de terminarea miilor de ani), iar culorile sunt:galben pentru soare (Hades), albastru pentru marte (Ares), si rosu pentru saturn (Cronos sau Lucifer). Nu in ultimul rand secerea a fost cinstita natiunii deoarece este chiar arma crimei cu care Cronos si-a ucis tatal, pe Uranus care la blestemat sa primeasca aceeasi soarta.Acesta e motivul pentru care Cronos la ucis pe Hercules despre care legenda spune ca :,, HERCULES FU PRIMER YHO DE DIOS,,-,, HERCULE A FOFT PRIMUL FIU DE ZEU,, deci prin urmare unul si acelasi cu Isus Cristos (Adam, Noe, Terah, Isus Cristos -nume biblice sub care sa reancarnat Dumnezeu si este al 9-lea in neam la reancarnare pentru innoirea lumii(vezi facerea in biblie)). Dumnezeu este acela care a venit primul pe pamant si am certitudinea ca aceasta adresa va deslega misrerul cine este MABUS, iar de aici si pana la cunoasterea adevaratului DUMNEZEU nu mai este decat un pas. http://www.youtube.com/watch?v=yaLgFWk0c-U&feature=related Am certitudinea de 99, 99% ca este SF. MIHAIL iar sf. GABRIEL este Lucifer, Octavian.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ps. aveti aici o adresa cu adevarat interesanta: http://www.youtube.com/watch?v=6asNIfwfCek&feature=related

| premamotion a răspuns:

In mare parte am vazut ca ti s-a raspuns la intrebarile tale, si ai avut chiar raspunsuri bune! :) Te invit cu drag si pe http://georgeenea.blogspot.com - un blog pertinent cu discutiile de aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Blackberry chiar vrei sa iti revii? Iti recomand sa citesti biblia daca vrei o dovada convingatoare despre (ne)originea ei divina.
Poti sa citesti pe http://www.bibliaortodoxa.ro/
Exemplu:
Deuteronom 25:11-12
"De se vor bate între dânşii nişte bărbaţi, şi femeia unuia din ei se va duce ca să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l bate şi, întinzându-şi ea mâna, va apuca pe acesta de părţile lui ruşinoase, Să i se taie mâna ei şi să nu o cruţe ochiul tău."
Si iti mai pot da inca o gramada de exemple daca vrei.
Alt exemplu: genealogia lui Isus difera in Evanghelia dupa Matei capitolul 1 fata de cea Luca capitolul 3.

Cat despre celelalte intrebari pot sa zic ca pui intrebari la care toata lumea speculeaza raspunsuri blackberry. Este evident ca Dumnezeu nu vrea sa stim daca exista Dumnezeu, daca raspunde la rugaciuni, cum raspunde, de ce exista bine, rau, nedreptate. Daca Dumnezeu ar fi vrea sa stim raspunsul la aceste intrebari ni l-ar fi spus. Dar se pare ca nu vrea sa stim si probabil are un motiv intemeiat pentru care nu ne spune. Deci nu te stresa foarte tare, asa e viata buna, rea, dreapta, nedreapta - bucura-te de ea ca e mai bine decat nimic. Si nu uita: toti cei care au raspuns nu au raspuns sincer. Raspunsul sincer e: nu stiu, nu te lasa convinsa de altceva. Cand o sa primesti un raspuns clar de la Dumnezeu la aceste intrebari atunci sa-l crezi si sa-l iei de buna.

| Razvan a răspuns:

Hai sa nu mai fim asa egoiesti. Ia gandeste-te putin cate milioane de rugaciuni primeste zilnic de la oamenii care au probleme mult mai grave decat tine.De cele mai multe ori il invocam pe Dumnezeu in niste chestii banale pe care putem sa le rezvolvam si singuri fara interventia divina.Lasa-l pe El sa se ocupe de altii care chiar au nevoie de ajutor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Onutzu, dumenezu asculta si cea ma slaba rugaciune.
Pentru ca noi suntem limitati nu inseamna ca Dumnezeul Universului este si el limitat. El asculta orice rugaciune in orice moment oricat de slaba si imperfecta ar fi.
Ca sa gasiti raspuns la toate tintrebarile cu privire la rugaciune, adevar, cititi BIBLIA! Este singura care in care veti afla adevarul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista DUMNEZEU dar trebuie sa te rogi sincer, sa poti comunica cu el. Ceilalti au spus sa citesti biblia, eu nu te sfastuiesc pentru ca biblia e scrisa de oameni, nu la porunca lui Dumnezeu. Dumnezeu nu porunceste, nu indeamna sa fii sarac, el doar ne iubeste, nu pedepseste. Nu este asa crud cum este descris in biblie. Daca vrei crede numai in Dumnezeu ca fiinta atotputernica si nu vei mai avea indoieli si nici nu vei mai vrea sa fii sarac ca sa-i placi lui Dumnezeu. Toti aduc vorba de diavol, nu exista acest diavol, este inventat de oamenii sa ne tina in frau, sa fim mai buni, mai umili si mai prosti,. Multi spun ca au citit biblia, dar cred ca nu au inteles nimic din ea. Diavolul te impinge sa faci rele?, e o aberatie, rautatea din noi ne duce la fapte rele. In speranta ca vei viziona acest raspuns la framantarile tale, ati doresc sanatate si crede in Dumnezeu fara intermediari, doar tu si Dumnezeu.

| dori a răspuns:

DUMNEZU mustra pe cine iubeste si pe cei saraci i iubeste mai mult pentru ca sa se intoarca la EL!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu post si rugaciuni