| noreligion a întrebat:

La ce ora a fost rastignit Iisus?
Ioan 19:14-16
,, 14. Şi era Vinerea Paştilor, cam la al şaselea ceas, şi a zis Pilat iudeilor: Iată Împăratul vostru.
15. Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstigneşte-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul.
16. Atunci L-a predat lor ca să fie răstignit. Şi ei au luat pe Iisus şi L-au dus ca să fie răstignit."
Insa ceasul lui Marcu arata altceva:
Marcu 15:25
,, 25. Iar când L-au răstignit, era ceasul al treilea. "

11 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

De ce-ti risipesti viata cautand si reproducand pe un site al unor oameni obisnuiti ca noi, citate dintr-o carte care se intampla sa fie considerata cartea de nastere a unei religii? Te compatimesc din toata inima, mi te inchipui aplecat peste tastatura si avand alaturi scriptura pentru a reproduce cat mai fidel ce scrie acolo.Risc un raspuns pentru care stiu ca voi primi multe pietrebig grinumnezeu n-a vorbit niciodata dinafara omului fie ca parea a se auzi dintr-un tufis in flacari, fie ca glasul sau parea a se auzi din ceruri; glasul lui Dumnezeu a rasunat, si mai rasuna inca in tacerea desavarsita a sufletului omenesc.Fiecare dintre noi il poate auzi, fiecare dintre noi stie ce socoteste Dumnezeu a fi bun si ce socoteste a fi rau.De-a lungul veacurilor multi i-au auzit glasul si toata creatia omeneasca de inspiratie divina este. Daca s-a scris un poem genial care ne incanta si astazi ca atunci cand el a fost scris, daca s-a legiferat o lege perfecta valabila veacuri de-a randul, daca mintea noastra, a unora dintre noi, ajunge cu gandul unde nimeni n-a banuit vreodata precum mintea acelui sarman om tintuit in propriu-i corp pe vecie, Dumnezeu este cel care vorbeste prin creatia omului. Dumnezeu este pretutndeni in existenta, este existenta, ea insasi, iar povestile spuse de-a lungul anilor de unul sau altul doar deslusiri pe masura si pentru intelegerea oamenilor obisnuiti care suntem sunt ele...Asa ca nu-ti mai pierde timpul, prieteneste ti-o spun; de atunci si pana acum Dumnezeu ne-a vorbit prin alesii sai-si vezi ca nu zic "preoti"-de multe ori.De cate ori apare un lucru frumos pe lume Dumnezeu ne vorbeste prin el.Trebuie numai sa fim atenti.Si,in loc sa traiesti tu vanezi spuse ale unor oameni ai altor vremuriI; ei au auzit atunci si au exprimat cu mijloacele de atunci ale limbajului omenesc.Nu te risipi; mai ales ca tot ce ne scrii cunoastem si noi, le-am citit si crezut. Mai bine asculta si cauta sa intelegi ce ne spune despre existenta acel om tintuit in propriu-i trup ca intr-o inchisoare despre care ti-am vorbit sau daca esti mai aproiat sufleteste de oamenii trecutului citeste frumoasa scriere, tot inspitata de divinitate, a lui TitusLivius, sa spunem.Fiindca,draga noreligion, e desertaciune sau obsesie insistenta cu care cauti prin vechi scrieri.Si care, ca sa merg pana la capat, au fost cenzurate de oameni interesati sa cunoastem doar ceea ce le convenea lor fie si daca ma gandesc la interdictia unor alte evanghelii, ca sa ma refer strict la tema de astazi.Si sa stii ca am citit evanghelia dupa Iuda si am inteles ca el a ajuns pana la noi drept simbol al tradarii in ciuda unui adevar eludat cu buna stiinta de cei ce sunt socotiti "parintii bisericii"; am aflat din acea evanghela ca Iuda a fost cel mai apropiat prieten al lui Iisus care i-a cerut:"Elibereaza spiritul care sunt din acest vesmant trecator de tarana!"Abia aceasta tendinta, aceasta neincredere ca noi am putea intelege e condamnabila.Si nu vointa lui Dunezeu a fost asta; el nu ne-a ascuns nimic, nici Binele nici Raul, ne-a lasat sa alegem.Pace tie, neostenitule!

| PhaseMorphXR a răspuns:

Al dracu Rolex-uri... de aia nu dau 2 bani pe ele.

| noreligion explică:

@raspuns anonim-,, Hei, nu vrei si ora exacta? Logic ca nu se poate spune la ce ora a fost rastignit Iisus, caci nu cred ca tinea cont cineva in data respectiva cat este ceasul'.''
Tu nu vezi ca cineva tinea cont si de ora? Altfel nu o spunea acolo, in evanghelii.
,, Ce satisfactie ai stiind ca ai facut pe unii de aici sa se indoiasca chiar si putin de religia lor? ''
Daca cineva a vazut minciuna in care ne-a tinut biserica timp de 2000 de ani, inseamna ca acea persoana totusi, gandeste!
,, Daca esti necredincios macar taci din gura''
Eu cred ca porcul zboara, asta inseamna ca sunt necredincioasa?

| noreligion explică:

@harciog-
,, Mi-ai umplut penisul de ginduri. ''
-Suge-ti-l! Ce nesimtit poti sa fii! Indivizi ca tine imi provoaca greata.

| noreligion explică:

@harciog-tu esti exemplul tipic de crestin care in fata se arata condus de catre biblie, insa in spate urineaza pe ea.

| GyeBaek a răspuns:

La 12 lau rastignit.

| vincze_2660 a răspuns:

Depinde pe ce continent se afla Marcu happyPoate se afla intr-o tara unde era cu 3 ore in urma...

| Vampire_9682 a răspuns:

Dar fa-ti, disperatule/disperato un site cu intrebari numai despre religie. Atat ne obosesti cu biblia ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar tu la ce ora ai postat intrebarea? si dupa care fus orar? esti sigura ca e ora exacta? hai sa vadem cateva ceasuri. vrei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde tragem concluzia ca Pilat L-a dat pe mina arhiereilor pe la ora 6. De rastignit L-au rastignit dupa citeva ore, adica pe la 15.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei, nu vrei si ora exacta? Logic ca nu se poate spune la ce ora a fost rastignit Iisus, caci nu cred ca tinea cont cineva in data respectiva cat este ceasul'.

De ce incerci sa convigi oamenii sa nu mai creada in Dumnezeu? Ce satisfactie ai stiind ca ai facut pe unii de aici sa se indoiasca chiar si putin de religia lor?

Te rog sa incetezi cu prostiile astea. Daca esti necredincios macar taci din gura, esti chiar asa obesdat de ideea ca "Dumnezeu nu exista" ( ti-ai facut chiar si un cont anti-relegie, nu poti sa iti traiesti viata si sa iti vezi de treburile tale?)?