Voiam mai multe pareri.
Eu nu mi-am dat cu părerea, am citat niște studii ale specialiștilor.
Creierul se dezvoltă treptat până la vârsta adolescenței. Apoi involuează, mor zilnic câteva milioane de neuroni. Dar findcă sunt câteva trilioane, nu contează prea mult, până pe la 80 de ani.
Daca îl antrenezi și nu îl lași să lâncezească îți merge bine la orice vârstă.
Îți dau un exemplu din familia mea.
Un unchi de-al mamei nu a făcut facultate pe vremea lui dar e mult mai inteligent decât mulți studenți la ora actuala.
Nu a avut o slujbă intelectuala dar intelectul lui era mare deoarece citea foarte mult.
Chiar și la bătrânețe când avea peste 85 de ani după ce își făcea treaba prin gradina se așeză la o masă și citea tot ce prindea in masă.
Și când zic cărți, citea cărți din alea bune, gen Cioran, Nae Ionescu sau Eliade sau alte cărți de literatura clasica.
Citind si facand miscare și-a menținut creierul sănătos tot timpul.
De altfel îți poți menține creierul in forma la orice vârstă daca citești, faci mișcare și dacă socializezi.
Si daca nu socializezi nu? adica gen daca antrenezi partea inteelctuala, faci msicare si nu prea socializezi?
Nu cred că e nicio problema daca nu socializezi mult dar e bine sa mai și socializezi.
Acum depinde de la persoana la persoana. Unii au nevoie de socializare că de aer, in schimb alții nu.
Dacă socializezi cu persoanele potrivite pot lua naștere idei noi și productive, tu te poți schimba in bine ca om.
Urmeaza sa ma angajez tovarase, sunt la facultatea de smecheri unde ma duc cand vreau si eu iau examenele doar prin simpla prezentaa mea, pentru ca prezenta mea e mai presus de orice teorie!
Ma bucur ca un om asa inteligent ca tine vorbeste vorbeste aici pe TPU, sunt rari oameni de o asa stabilitatea emotionala si inteligenta ca tine.