anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La intrebarea postata de @onutzu "Oare cum ar arata lumea daca am spune adevarul..." nici un "predicator" nu sa inghesuit sa raspunda la aceasta realitate pe care o traim. Poate ne lamurea si pe noi crestini fiind, de unde am deprins aceasta metehna (minciuna)macar am afla si noi chestiunea adevarului atat de malt trâmbitat de dânsi. Sau acest adevar numai de ei stiut rezida numai in a combate? Puteti sa ne lamuriti?

Răspuns Câştigător
| DeeDee28 a răspuns:

Eu nu stiu cum ar arata lumea daca am spune adevarul deoarece cu totii mintim la un moment dat si lumea e mincinoasa...si eu sunt curioasa cum ara arata o lume mai putin falsa si mai mult adevarata...cred ca o vom intalni doar dupa moarte

9 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Subiectul este prea complex pentru a fi inteles pe deplin, psihicul uman nu e ceva ce lamuresti in cateva randuri. Minciuna nu este specifica omului sa stii, omul doar duce totul la alt nivel, insa animalele sau chiar plantele folosesc camuflaj sau capcane pentru a-si atinge scopul, minciuna, la un nivel sau altul, face parte din natura. Diferenta este intre modurile si scopurile pentru care oamenii mint. Oricum, granitele sunt greu de pus, sunt subiective si pana la urma tin de etica fiecaruia. Iti recomand totusi un film, chiar daca nu te va lamuri e un film haios si bine realizat, se numeste "The invention of lying" - uite o prezentare si trailer aici: http://www.cinemarx.ro/......88231.html
Mai departe te descurci daca vrei sa il vezi, merita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hombre ce crezi tu ca e minciuna? eu cred ca e doar o amanare a consecintelor imediate ale ei.si cu cat trece mai mult timp cu atat se agraveaza.fiindca e ca avalansa. tu stii ca in biblie este scris; nu e lacat care sa nu se deschida, si taina care sa nu se afle.acum, ori cred ori nu, viata mi-a demonstrat ca asa este. tu intrebi de unde am deprins meteahna asta? am deprins adevarul de la cel adevarat.si minciuna, de la tatal minciunii.si ni s-a parut si mai eficienta si mai comoda.fiindca odata cu adoptarea minciunii, a disparut si prietenia adevarata, si rusinea, si sentimentele sincere, si si-a pierdut rolul insasi organul vorbirii noastre, care in loc sa scoata doar sunete frumoase si adevarate innoata in norooiul barfelor si minciunilor sale, provocand dezastre intre oameni.de aceea tot o comparatie biblica ma face sa ma gandesc, ca cine ne-a creat, ne cunoaste foarte bine; batul de chibrit e mic. dar ce foc mare aprinde.si limba e mica. dar se invarte in gura ca un titirez.si ce scandaluri starneste. spune-mi ce nu e adevarat in tot ce am zis? si ce am zis e din biblie nu de la mine.

| smileyface a răspuns:

Mintim pentru ca suntem lasi si nu putem suporta consecinte.

| hominid dreak a răspuns:

Daca stii ce este minciuna, stii ce este si adevar, asa ca nu-ti mai trebuie nici predicator, nici popa.Adevarul este un ac ff ascutit.Doare rau cand dai de el.

| mdaria a răspuns:

Există un film foarte drăguţel: The invention of lying (inventarea minciunii)-poate găsiţi în film ceva mesaje (subtilitaţi) care să vă răspundă.

| Hombre a răspuns:

@cristacheceliute si @Tetes raspunsurile voastre sunt pertinente si foarte bine ca ati facut-o. Dar astept pe acei "predicatori" care tipa cat ii tine bosogii pe aici ca chipurile sunt mari credinciosi (dar nu sunt) si imprastie in stanga si dreapta adevarul "stors" din bibilie, ei neurmândul nici o data. Te sufoca in paragrafe si citate, iar cand il pui fata starii reale in fapt, se dau absenti.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

@hombre nu suntem aici pentru a-i judeca pe altii, daca ti se pare ca un anume raspuns merita criticat ataci la obiect. Dar sa ne rezumam a discuta situatii si idei, nu persoane. Fiecare are dreptul la o parere, daca vezi un raspuns care iti pare incorect e suficient sa il pui sub semnul intrebarii cu argumentele tale. Sa ne cream adversari virtuali nu ne va face mai intelepti.

| danut a răspuns:

Un crestin iti poate raspunde doar crestineste, totusi ar trebui sa aflam ce este adevarul ca sa-ti putem raspunde. Ce intelegi tu prin adevar? Adevarul tau, adevarul meu, al nostru, al vostru. Probabil pentru tine (nu emit certitudini, dar din expresile uzitate ar rezulta ca) adevarul este o anume realitate a unor fapte, expresi, consecinte, etc. Aici apare diferenta dintre parerea general inteleasa despre adevar si parerea unui crestin. Pentru un credincios adevarul este DUMNEZEU, El este adevarului absolut.
Fiecare poate raspunde in limita cunoasteri ACESTUIA, ( pe Dumnezeu). De aici si confuzia despre adevar, adevarul nostru distorsionat, meschin, personal, egoist si adevarul absolut si universal.

| Razvan a răspuns:

Cand am pus respectiva intrebare n-am avut un scop precis sau un anumit domeniu. M-am referit la faptul ca lumea asa cum arata ea azi ar fi extrem de diferita daca toti ne-am lua dreptul de a spune mereu adevarul indiferent de consecinte.Era doar o situatie ipotetica, doar un vis de-al meu.Totusi sunt constienta ca nu isi va gasi niciodata implinirea. Cel putin nu il lumea asta
Despre miniciuna in general nu am o parere buna si incerc sa o practic cat de rar pot.Nimeni nu stie pana la urma tot adevarul religios pentru granita dintre intamplarile istorice consemnate si exprimarea metaforica este foarte subtirehappy
Nu m-am uitat la cine mi-a raspuns la intrebare ci la ce mi-au raspuns.Incerc sa imi exersez obiectivitateahee hee