| suffarstar a întrebat:

La scoala ni se spune ca tot ceea ce ne inconjoara este materie.Lumina ce este? Practic,acei fotoni, sunt materiali?

9 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Sfarsitul materiei este...materia. Cam asta crede lumea in prezent. Conceptul nu este nou. Grecii antici spuneau ca in natura nu exista nimic in afara de atomi si vid. De-a lungul timpului, ideea a mai fost cosmetizata pe ici pe colo, dar in principiu ea este prezenta si azi.

| RAY a răspuns:

Materia este formata din atomii, atomii din quarcii, quarcii din nimic

de fapt atomii sunt aproape goii

fotoni nu au masa, materia are masa, fotoni sunt o stare provizorie de energie pura care atinge viteze mult mai mari ca materia

| suffarstar explică (pentru RAY):

Mersi de raspuns!

| RAY a răspuns (pentru suffarstar):

Daca vrei sa stii mai multe despre chimie imi poti da mesaj si te ajut cu documentare

| suffarstar explică (pentru RAY):

Mersi,daca stii niste documentare despre teoria stringurilor sau ceva interesant in domeniul chmiei.Mi le poti lasa prin pm sau printr-un replay happy.

| doctorandus a răspuns:

Fotonii sunt particule materiale.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Nu sunt prea bun la chimie dar si lumina este material. Daca stai prea mult asupra soarelui te-ai ars la propriu.Sau experimentul cu lentila.Mai clar de atat nu se poate.TOTUL este materie.

| Crinutza24 a răspuns:

Lumina, forma vizibila de energie, observabila de ochiul uman, ce este radiata prin mişcarea particulelor încărcate energetic. Din punct de vedere fizic, lumina este o radiație electromagnetică; pentru a fi percepută de om ea trebuie să aibă anumite caracteristici: frecvența trebuie să fie cuprinsă între limitele sensibilității vizuale ale receptorilor fotosensibili din retină, iar intensitatea trebuie să depășească pragul de sensibilitate al acestora. În sens larg se poate folosi termenul de "lumină" și pentru radiații electromagnetice invizibile pentru om, ca de exemplu lumina infraroșie sau cea ultravioletă.

| RAY a răspuns (pentru Crinutza24):

Mai pe scurt ochiul e un recpector care recepteaza o unda electromagnetica,sunt unde radio,microunde,raze x,inflarosu,noi percem o singura unda,daca am percepe toate am vedea canale tv, posturi de radio, am auzi big bang, am vedea in interiorul unei persoane, pe intuneric etc