| SingleForOne a întrebat:

La țară ceața este mai densă în mediul rural decât mediul urban?
Dar la pădure?
Anumiți copaci pot afecta densitatea ceții?

Mereu mă fascinează când este ceață, îmi dă un sentiment de mister, un simț de adrenalină, dar și de pace. Câteodată mă gândeam să am și o locuință într-o asemenea locație.

5 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Poate faci o asociere de idei, gândindu-te că şi adevărurile fundamentale cu privire la existenţă sunt învăluite în... ceaţă.

| SingleForOne explică (pentru sabin89):

Nu mă leg de această idee.

| relian a răspuns:

La tara este rural, formularea ta este gresita.cum adica la tara ceata este mai deasa in mediu rural decat urban,cei asta?
In sf, ca sa raspund referitor la ceata, sunt nori, aia e ceata nori formamti mai aproape de suprafata solului.
De regula ceata se formeaza mai usor in aproierea de lacuri, rauri, arborii nu prea au mare efect la aparitia cetii.Sau apare in zone cu relief variat,acolo unde sunt dealuri vai combinate,in aceste locuri, unde axista aceste forme de relief sau ape, se creeaza o diferenta de temperatura, apa mai calda ca aerul de, valea mai calda ca dealu si astea sunt conditiile de baza in care apare ceata.
Mister este atunci cand nu iti explici un fenomen, dar mai fascinat este atunci cand reusesti sa il intelegi.

| Darkmagic a răspuns:

Da, este mai densa in rural.
Cand ziua este cald si noaptea se lasa rece, se formeaza ceata.
Diferenta e urmatoarea:
In mediul rural, unde este mult pamant si putine metale si betoane, ceata formata este mai densa, pamantul pastrand caldura mult mai bine decat materialele care abunda in urban, si care o cedeaza foarte usor.

| NotNamed a răspuns:

Sute prin padurea hoia baciu sau radovan sa vezi acolo mister si senzatie de andrenalina. rolling on the floor