Aproape oricine poate invata teoria daca se straduieste. Cu practica este mai greu.
Ştii cum se zice, fă ce zice popa, nu ce face popa.
La teorie ne cam pricepem cu toţii (mai mult sau mai puţin). Când vine vorba de fapte, se cam încurcă treaba. E mai uşor să dai sfaturi, decât să le pui în practică. Plus, cu noi înşine nu putem fi pe deplin obiectivi şi intervin emoţiile, care ne tulbură percepţia asupra realităţii şi de multe ori ne fac să luăm decizii greşite.
Nici ce zice el nu prea fac ce-i drept. de fapt, de unde sa stiu ce zice popa?!
Era o metaforă, dar lasă.
Am glumit, desi ma gandeam sa-l invit pe popa la masa sa aflu si eu ce are el de zis . dar mai bine fac masa (la fel de mare) pentru altii care chiar s-ar bucura de ea .
Poate fi şi invers.
Ia spre exemplu un sofer care conduce exemplar de 20 de ani şi întreabă-l nişte reguli de circulatie rutieră, aşa, cu care nu prea s-a întâlnit până acum.
Sau ia pe cineva care stă 24/24 în faţa PC-ului şi întreabă-l nişte teorie din domeniul informaticii.
Pai il iintreb de alea pe care le face in fiecare zi. cand ne apucam de dat pareri, sfaturi si comentarii nu tinem cont ca n-am facut in viata noastra lucrul ala de care spunem.
Şi asta e la fel de corect. Voiam doar să-ţi arăt că poate fi şi invers.
Dar unii nici la chestiile pe care le fac în fiecare zi habar nu au să dea o definiţie bună. Spre exemplu, pun pariu că mulţi de pe site-ul ăsta habar nu au ce-i ăla un megapixel, un bit sau cristale lichide. Chstii pe care le folosesc zilnic.
Pai le folosesc dar nu li se cere sa raspunda la intrebarile astea cand se logheaza. e o diferenta. intreaba pe unul care se ocupa cu asta si-ai sa vezi ca te baga in ceata din 3 miscari. pentru ce sa stie ei asta cand nu trebuie decat sa apese pe cateva butoane si sa scrie cateva cuvinte. e un cu totul alt univers ce se intampla in spatele celor pe care le fac ei zilnic. spre exemplu, nici un pilot nu stie chestii de sistem la avion, decat ceea ce tine de pilotaj. daca intervine ceva, de cele mai multe ori cauta in manuale. la fel si aici. si pe tine daca te intreb ce inseamna o defragmentare, care este fix o menta, pun pariu ca nu stii.
Tocmai de asta ar trebui ca fiecare sa se exprime, pe cat posibil, doar vis-a-vis de ceea ce stie.
Ştiu ce-i aia defragmentare, folosesc destul de des asta
Bravo tie! e bine sa o faci din cand in cand, dar muuuuulti altii habar nu au cu ce se manca chit ca folosesc PC-ul cu tot cu fisierele lui in fiecare zi.
Cand spun "bomba nucleara", o spun usor dar cand se pune problema sa o si contruiesc e mai greu putin.
Nu cred ca suntem chiar varza dar este mult mai usor sa gandim unele lucruri decat sa le facem.
De fapt noi suntem foarte buni sau am putea fi buni la practica doar ca nu suntem uniti sau suntem prea lenesi.
Unii sunt buni la ambele, dar in general majoritatea e buna doar la dat din gura pentru ca lenea isi spune cuvantul.
Dacă te duce capul, poți să fi praf la teorie și să te descurci excelent în practică.
>Lipsa lungimii,
>Grosimea inexistenta,
>multe flatulente deontologice in ceea ce priveste credibilitatea proprie.
Pentru ca unii invata mecanic totul si dupa doua, trei saptamani de la examen au uitat si materia la care au invatat. Dar ce sa mai zic de practica?
Da,e adevarat. Teoria e poezie, pe cand practica e munca.Iar noua nu ne place munca )
Intrebarea nu era Cum ar trebui sa vorbesc. citeste mai bine si vezi ca e si in numele meu. te rog sa te abtii daca nu ai un raspuns!
Eu cred ca ar fi cazul sa vorbesti in numele tau sau sa folosesti termenul "unii".
Depinde de fiecare in parte, sunt oameni care sunt buni in practica si stiu teorie numai pe intelesul lor, nu pe intelesul altora!
Asta nu prea are relevanta, multi nici la teorie nu sunt buni, deschide mai bine ochii!
Poate nu am fost destul de clara, eu nu sfaturi am cerut. Deschide ochii, foloseste unii, vorbeste in numele tau etc sunt sfaturi. le voi cere cand voi avea nevoie de ele. nu este cazul sa te apuci sa le dai fara a fi solicitate. numai bine!
Bun,multumesc frumos pentru sugestie! Invata si tu sa te exprimi fara sa generalizezi.
Cand spui "suntem" faci referire la toti, eu ti-am zis doar sa folosesti termenul "unii" nimic mai mult.
Numai bine si tie!
Ne dam prea destepti frate: Dumnezeu ne indeamna sa nu fim mandri de noi, ceea ce ar insemna sa nu tindem de a fi mai buni decat cineva sau a ne considera mai buni ca cineva. Altfel nu ai liniste sufleteasca si nu obtii fericirea in viata!
Teoria e statica, lineara, insa in practica intervine realitatea cu o sumedenie de posibilitati unele mai previzibile altele imprevizibile.
Unii sunt mai buni la teorie si mai slabi la practik pe cand unii sunt mai buni la practica si varza la teorie.
Fiecare e mai bun la ceva dar mai slab la altceva, de asta nu suntem perfecti
Teoria ta este reversibilă, divergentă, bilaterală.Nu există o regulă general valabilă care să confirme ceea ce ai spus tu. Poate că gândeşti aşa pentru că ai întâlnit mulţi oameni care funcţionează după această teorie, dar asta se datorează unor cauze subiective, psihice.Depinde de fiecare persoană în parte şi de fiecare factor psihologic care o influenţează.
Uni sunt lmai buni la pract decat la teorie nFiecare e mai bun la ceva dar mai slab la altceva, de asta nu suntem perfecti
E usor sa zici, dar greu de facut. De exemplu: e usor de zis sa facem o masina a timpului, dar greu sa o facem; e usor de zis sa ajuti o batrana sa treaca strada, dar cred ca majoritatea din noi nu fac asta.
Pai in teorie nu exista nici un pericol, in practica o sa ai si stres, si efort depus, si esecuri, si remuscari...
Poi,teoria e teorie, dar practica ne omoara cum zice si proverbul.Asta inseamna ca nu putem sa fim perfecti sa ne pricepem la tot.Fiecare om se axeaza pe ce stie mai bine.
Da,intr-adevar cand e vorba de teorie suntem toti cei mai buni, dar la practica, na.Dar mie nu imi place asa, adica daca tot te lauzic a stii sa faci un lucru fa-l, nu doar te lauda.
Pai tocmai ca cine face pe bune nu prea se lauda.
Da,dar eu ma refeream si la cei care se lauda:"aa, lasa ca fac eu''si cand colo nu face nimic
Pai la teori inveti mecanic tocesti si in practica pui ce ai tocit nu merge asa trebuie sa intelegi sper ca te-am ajutat funda?
anonim_4396 întreabă: