| hypothesis a întrebat:

Lamuriti-ma o chestie. Presupunem ca un zbor cu avionul pe directia Romania-Anglia dureaza 3 ore si ca plecarea are loc la ora 20:00 a Romaniei. Dupa cum bine stim, sau nu, diferenta de fus orar este de 2 ore, Romania avand GMT+2, iar Anglia GMT+0. Sunt constient ca ora 20 a Romaniei inseamna 18 a Angliei si ca voi ajunge, in urma zborului de 3 ore, la ora 21 a Angliei. Ce inseamna asta? Ca am zburat, de fapt o ora? Glumesc. Evident ca nu, insa ceea ce ma intereseaza este starea respectiva a pasagerului care parca a zburat "contra timpului" sau in loc.

13 răspunsuri:
| NOBODY a răspuns:

Nu simți nimic în mod special. Timpul e relativ, iar sensul în care noi îl calculăm și măsurăm e relativ la rândul său. În vidul cosmic nu există ore, minute și secunde, ci doar timp.
Cât despre ceea ce vorbești tu, doar creierul poate fi influențat de această banală supoziție de a zbura contra timpului.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Diferenta de fus e prea mica sa fie sesizata de organism.

| Dorotheea21 a răspuns:

E prea mica diferenta de fus orar ca sa simti ceva.
Cel mai lung zbor a fost de 18 ore, dar stiu ca pentru Australia, Noua-Zeelanda sau Japonia se zboara si 22 de ore.
Dupa un astfel de zbor, senzatia este de oboseala, iar "ceasul biologic", somn, mese, etc iti este dat peste cap pentru cateva zile, in functie de organism sau de obisnuinta unor astfel de zboruri.

| AnonimaOk a răspuns:

Buna.
Ceva interesant si oarecum in tema cu intrebarea ta ar fi paradoxul gemenilor. Poti citi aici, mi s-a parut interesant cand facusem pe la fizica:https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Paradoxul_gemenilor

| hypothesis explică (pentru AnonimaOk):

Imi accepti si mie cererea aia pe mess intr-un sfarsit?

| AnonimaOk a răspuns:

Trimite-mi prin mail ce vrei sa spui...nu prea stau pe mess nici nu il am instalat

| AnonimaOk a răspuns:

Mail: anonimaokay@yahoo.com

| SergiuBoss11 a răspuns (pentru AnonimaOk):

Te voi cauta:X!

| AnonimaOk a răspuns (pentru SergiuBoss11):

Si cand credeam ca TPU devine normal...

| SergiuBoss11 a răspuns (pentru AnonimaOk):

Stai linistita, glumeam!
In legatura cu aceasta intrebare. Fusul orar este inventat tot de catre oameni.Nu calatoresti contra timpului.Intervalul acela de 3 ore in care calatoresti, ramane neschimbat, presupanand ca viteza avionului nu o depaseste pe cea a luminiilaughing. Atunci nu stiu ce s-ar intampla.
Starea respectiva este data de calatorie si incomoditatea acesteia.

| Kisses a răspuns:

Și eu am avut acest zbor anul trecut. Starea e ciudata, ajungi pe zi acolo, și parcă trece foarte greu timpul.

| hypothesis explică (pentru Kisses):

E doar 2 ore ma laughing Am zis Anglia, nu America

| Kisses a răspuns:

Si eu am avut zborul asta anul trecut. Starea e cam ciudata, ajungi pe zi acolo si parca trece foarte greu timpul.