| Delicacy a întrebat:

Lăsând la o parte ideea cu Soarele, cum explicaţi voi apariţia întunericului?

33 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Intunericul nu a aparut, el exista mereu cand lipseste lumina.

| Skynettt a răspuns:

Nu mai este lumina

| ovidiu8msn a răspuns:

Intunericul este de fapt abesnta luminii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fizic,ti s-a raspuns, filozofic (rubrica comporta si aceasta abordare), inseamna lipsa culturii.

| Skynettt a răspuns:

Soarele este singura sursa de lumina si caldura a pamantului nu exista o alta explicatie a aparitiei intunericului...

| Hombre a răspuns:

Am vazut intuneric cand am citit intrebarea, cam asa ceva.winkingfunda.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intunericul a existat dintotdeauna, si va exista intodeauna. Este singurul care il poate intrece pe Dumnezeu, in ceea ce priveste existenta.

| SaveTheNature a răspuns:

Dumnezeu te iubeste. Si iti da lumina sa vezi pe unde calci si noapte sa poti adormi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca noi ca specie aveam vedere nocturna, intrebarea n-ar fi existat.Am fi vorbit despre intensitatea luminii, nuante etc.
Asa il percepem deocamdata si e posibil sa fie generat de constiinta noastra.

| WhatheWow a răspuns:

Întunericul a existat întotdeauna și nu a fost singur ci însoțit de frig. Aceste două fenomene nu le putem cuantifica, poate pentru că încă nu cunoaștem destul și de aceea folosim termene ca absența luminii sau absența căldurii.
Vezi tu, întunericul și frigul nu au nevoie de nici o sursă și atunci când lipsește o sursă de lumină sau una de căldură, acestea sunt prezente.

| UNomBATRAN a răspuns:

Inchizand ochii

| relian a răspuns:

Cred ca intunericul a aparut odata cu bigbangul.Inainte de asta nu exista intuneric, asa cum nu exista nici lumina.De ce este intunericul mai puternic ca lumina nu stiu.Ma depaseste deja. Iara temperatura negativa nu exista.Cel putin deocamdata. Avem doar zero grade deci si de acolo se poate scoate ceva caldura.Asta ca tot zicea cineva pe aici ca intuneric si frig exista dintotdeauna.Frig asa cum il percepem noi da, insa nu si temperatruri negative.

| Delicacy explică (pentru WhatheWow):

Deci să înţeleg că vă limitaţi tot la ideea Soarelui, a luminii.Bun, dacă Soarele luminează planetele, atunci de ce nu are puterea să dăruiască peste tot lumină permanentă şi căldură? De ce pe Marte, de exmeplu, se vede Soarele, dar este totuşi întuneric?

| Delicacy explică (pentru UNomBATRAN):

Interesant punct de vederethinking

| Delicacy explică (pentru SaveTheNature):

Dar nu poate fi şi invers?big grin Adică să avem activitate pe timpul nopţii, iar ziua să dormim. De unde a apărut această regulă de fapt şi mai important, de ce?

| Delicacy explică (pentru Hombre):

Am văzut întuneric când am citit cererea ta de a primi fundiţă. tongue

| Terente20 a răspuns:

Mama, numai nebuni pe aici. pai in afara lipsa luminii, ce explicatii mai vrei?! sau te referi la intunericul din mintea\sufletul omului? de ce trebuie sa gandesc eu pentru tine si sa ma doara capul? sad

| Hombre a răspuns (pentru Delicacy):

Bingo, ai descoperit fabricarea intunericului. laughing

| Delicacy explică (pentru Terente20):

Poţi să răspunzi dintr-un punct de vedere care ţi se potriveşte ţie şi inteligenţei tale. Dacă nu cunoşti o explicaţie ştiinţifică, una filosofică este bine venită.

| Alphawolf a răspuns:

Conform teoriei Big Bang, orice concept a fost generat de Big Bang. Nimicul nu include intuneric, el nu include nimic, el se anuleaza prin definitie. Pentru a exista intuneric este nevoie de spatiu, iar spatiul a fost creat de Big Bang.

| WhatheWow a răspuns (pentru Delicacy):

Eu nu m-am limitat la nimic, am vorbit de întuneric și frig. Toată lumina din Univers e datorată stelelor iar chiar și pe Marte există zi și noapte, nu e întuneric în permanență.

| VladSilviu a răspuns:

Nu exista intuneric, doar absenta luminii, cum nu exista nici frig, doar absenta caldurii. exact asa cum nu exista dumnezeu doar absenta unui zeu happy

| SaveTheNature a răspuns (pentru Delicacy):

Nici intro viata de om organismul nu se poate adapta la un program anapoda. Adica ziua dormit si noaptea activitate. Sansele de a dezvolta o boala cardiaca sau de natura psihologica cresc considerabil. De asta se lucreaza in schimburi prin rotatie in cele mai multe din cazuri.
Bineinteles ca unii incalca aceste reguli, pana la urma naturale, si suporta consecintele. oboseala cronica, depresie etc.
Corpul uman legaturile lui cu fauna, flora si universul sunt atat de profunde incat e peste capacitatile noastre de a intelege in totalitate "procesul de fabricatie" si produsul finit.
Suntm departe de a sti ce-i aia "viata"

| xLollo a răspuns:

Stii cum se spune... unde logica nu e raspunsul este d-zeu.

| Musique a răspuns:

În lipsa luminii, rămâne întunericul.

| Shammal a răspuns:

Datorita dualitatii, naturii duale a realitatii, avem lumina si implicit intuneric; a aparut din curiozitate, din dorinta de a experimenta diferite fenomene

| Delicacy explică (pentru king4aday):

Nu pot să văd sad, trimite-mi alt link, te rog.

| king4aday a răspuns (pentru Delicacy):

E o poza facuta ziua pe Marte de roverul Spirit. Spuneai ca acolo e intuneric.
http://picpaste.com/pics/Mars-3PUmYxzf.1359811221.jpg

| Delicacy explică (pentru king4aday):

Da,eu aşa ştiam, dar mulţumesc că m-ai luminat.

Întrebări similare