| Exilee a întrebat:

Legat de materia neagra din lumea microcosmosului... In noile teorii ale cercetatorilor s-a ajuns in situatia ca ipotezele de lucru tot ajung la notiunea de microcosmos, cei mai multi astornomi considerand ca materia intunecata consta intr-o "ceata" de particule elementare necunoscute, ramase dupa big-bang, la fel cum fotonii radiatiei cosmice de fond sunt stiu si eu... intr-un "nivel" primordial. Totusi, daca ar exista o interactiune slaba atunci fiecare din ele ar avea o masa mica si ar produce efecte gravitationale. slabe.

Cum se explica faptul ca materia intunecata ar fi fost nerrelativista in perioade timpurii, fara a tine cont de particulele primordiale, gravitatia ar fi produs nite... fluctuatzi? Mari fulctuatii de densitate.

Acum, am citit recent undeva ca daca se accepta ideea ca gravitatia face parte dintr-o teorie supersimetrica ( tocmai asa e, "supersimetrica"-care recunosc nu am inteles ce a vrut sa spuna) inseamna ca bosonul sau intermediar, gravitonul ( spin 2) nu poate exista singur. Mai mult, el va trebui sa apartina stiu si eu. unei familii ( repet asa am inteles) de particule avand spin 0, 1/2 si semnificativ 3/2. Pana acum, nu a fost vazuta niciodata VREO PARTICULA ELEMENTARA CU SPINUL 3/2 ( desi 3 quarkuri ar putea da un spin net de 3/2! )

Astept pareri si completari/modificari happy

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

E teoria M, care afirma ca oricarui bosson (spin intreg) din univers ii corespunde un fermion (lepton, spin semiintreg).
Gravitonul este boson, are spin intreg egal cu 2, dupa cum ai spus si tu.
La prima intrebare, nu stiu ce este materia intunecata, pentru ca inca nu stie nimeni acest lucru, asa ca nu prea vad ce raspuns as putea da. De speculatii sunt satul.

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Supersimetrie inseamna ca fiecare particula are un super-partener, adica o particula asociata ei in mod "simetric". http://en.wikipedia.org/wiki/Supersymmetry

| patriiiii89 a răspuns:

Sunt pe internet grupuri si pasionati asa ca tine, poti cauta acolo! Vei gasi raspunsuri la intrebari dar vei si putea ajuta oamenii cu raspunsurile tale. Bafta! Funda?

| Exilee explică (pentru patriiiii89):

Sunt si pe softpedia si am cont si acolo. Dar am pus si eu c-un scop (egoist) intrebarea...

| patriiiii89 a răspuns (pentru Exilee):

Aha.funda?

| Andrei123Andrei a răspuns:

Iti spun ca n-ai sa gasesti raspunsuri pe aici. Du-te-n cautare de oameni mai destepti.

| gabu16 a răspuns:

Wowlaughing
Ori esti super documentat ori ai dat copy-paste:d
Si sincer nu am ce sa comentez pentru ca nu am inteles mare lucrulaughing
Cred ca ar trebui sa discuti chestiile astea cu un preofesor/preofsoara de fizica:d.

| Exilee explică (pentru gabu16):

N-am dat niciun copy/paste. Nu cred ca sunt documentat la capitolul astronomie, decat ce-am putut sa "culeg" din anumite surse ( exclusiv internet- teoria pe internet din Romania este nula comparativ cu SUA de pilda).

| ErrorFound a răspuns (pentru gabu16):

Nu, stai ca-l aduc pe Einstein. Fizicienii normali te-ar venera. laughing