| sublime89 a întrebat:

"Legea atractiei". Suna atat de stiintific incat chiar te pacaleste la inceput sa crezi ca e ceva mai mult decat o bazaconie. Cat de convenabil ar fi doar sa ne gandim suficient de mult la ceva, si Universul sa ne si faca pe plac. Chiar inteleg de ce oamenii ar dori sa gandeasca asa. Ne-ar face sa ne simtim importanti, si ca omul conteaza cu adevarat. Pacat ca n-a functionat deloc pentru toti acei oameni care au murit de foame de-a lungul istoriei. Putem lua ca exemplu Africa din perioada recenta. Oare cat de mult si-au dorit toti acei copii si adulti sa manance? Va puteti imagina asa ceva? Sper ca da. Si cu toate ca si-au dorit asta mai mult decat orice, si mai mult decat e posibil sa-si doreasca cineva ceva, Universul tot nu a aranjat lucrurile in asa fel incat putina mancare sa ajunga pana la ei cumva, si sa le salveze vietile. Are cineva tupeul sa spuna ca nu si-au dorit destul? Sper ca nu. La fel, ne putem gandi si la modul incapatanat in care natura refuza sa asculte dorintele noastre in cazul calamitatilor precum cutremurele, eruptiile vulcanice, tsunami-urile, alunecaarile de teren, uraganele, tornadele etc. Oare nu ne dorim destul de mult cu totii ca acestea sa nu mai aiba loc? Se pare ca Universul e surd in fata acestor ganduri ale noastre. Aceasta superstitie nu mi se pare cu nimic mai prejos decat ideea religioasa cum ca D-zeu ne asculta rugaciunile, daca suntem suficient de credinciosi. Din nefericire pentru noi, se pare ca Universul e complet indiferent in fata gandurilor si dorintelor noastre, oricat de mult ne-ar deranja pe noi asta. E o lectie dura, dar daca suntem dedicati adevarului, atunci trebuie s-o invatam. Daca nu ne intereseaza adevarul, atunci putem crede in continuare in populara "lege a atractiei", si in alte bazaconii la moda in zilele noastre.

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Parerea mea este ca legea atractiei se refera la faptul ca iti maresti sansele sa iti indeplinesti acel vis. Cand iti doresti ceva anume foarte tare, vei depune mai mult efort pentru a reusi sa obtii acel ceva, vei lua in considerare mai multe oportunitati care te-ar putea indrepta spre lucrul respectiv si iti vei asuma mai multe riscuri. Iar in final, iti maresti sansele sa obtii acel ceva. Pentru mine asta este legea atractiei. Dar am auzit si eu suficienti oameni care cred in puterile supranaturale ale Universului.
Cat despre gandurile pozitive atrag oameni pozitivi si lucruri pozitive. Si asta mi se pare destul de logica. Atunci cand ai o atitudine pozitiva esti mai dispus sa te axezi pe lucrurile pozitive. Daca ai o atitudine pozitiva nu iti vei pierde timpul cu oameni negativi sau cu situatii nefavorabile. Sau pur si simplu vei fi mai predispus sa vezi partea pozitiva in tot ceea se intampla in jurul tau, asa ca ai impresia ca se intampla lucruri pozitive. La fel cum li se intampla oamenilor superstitiosi. Daca le taie vreo pisica neagra calea vor fi atat de convinsi si de axati ca ceva va merge rau, incat vor incerca sa vada ghinionul in orice chestie care nu merge conform asteptarilor lor si vor face din tantar armasar, pentru a-si dovedi ca au dreptate si ca preconceptiile lor sunt adevarate. Iar aceasta confirmare, in mod dubios ofera un fel de confort mental.

| sublime89 explică (pentru OoBunnyoO):

Sunt de acord cu ce ai spus. Daca doar la asta s-ar fi referit "legea atractiei", n-as fi avut nimic cu ea, pentru ca n-as fi gasit nimic deplasat in asta. Insa nu stiu de ce am folosi denumirea asta pentru asa ceva. In fine, putem vedea clar ca nici adeptii acestei teorii nu reusesc sa cada de acord in legatura cu ce inseamna ea de fapt. Totul e foarte ambiguu. Fiecare alege sa o interpreteze cum vrea. Important ar fi sa-si dea oamenii seama ca Universul nu e supus dorintelor si gandurilor noastre, si nu e obligat in niciun fel sa ne faca pe plac. Dar un univers indiferent e un gand care-i sperie pe unii.

42 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Pai bazaconie sau nu, legea atractiei la unii chiar a functionat...

| sublime89 explică (pentru AvalohAlyn):

Daca e bazaconie, ma gandesc ca nu prea are cum sa functioneze pentru nimeni. Unde sunt acei oameni pentru care a functionat, si ce dovezi credibile au ei in acest sens? De unde stim ca nu a fost decat o coincidenta, sau ca au selectat doar cazurile in care a functionat, si le-au ignorat total pe cele in care dorintele lor nu s-au indeplinit? Si pana la urma, cum si-ar fi putut ei dori ceva mai mult decat acei oameni care si-au dorit putina mancare doar ca sa nu moara de foame? E oare corect din partea Universului sa ignore oamenii cu adevarate probleme, in favoarea celor cu probleme nesemnificative?

mariana
| mariana a răspuns:

Mie, chiar mi-a placut cartea Secretul, este o carte care te invata sa gandesti pozitiv si sa-ti construiesti viata, facandu-ti planuri si actionand pentru realizarea lor. Ai dreptate cand spui ca, oamenii si-au dorit tare mult sa manance, insa Universul nu i-a ajutat si au murit de foame. Problema este aici mai complicata, dorinta fara actiune, speranta fara construirea unei realitati, care sa-ti faciliteze nevoile stringente ale vietii, este pura utopie si desigur ca asemenea ganduri, nu sunt realizabile.
Stiu ca fiecare dintre noi, are dreptul si obligatia de a face ceva pantru a-si asigura minimile surse pentru existenta, fara actiune, fara implicare nu ai cum sa-ti vezi visurile realizate. Mai stiu ca, gandind pozitiv iti asiguri un confort sufletesc care, iti permite sa-ti modelezi viata asa cum iti doresti si atunci ai sansele ca, viitorul tau sa se cladeasca, conform gandurilor tale.
Aceasta este opinia mea, dupa o viata traita, gandita si realizata si cred ca este bine ca, multi sa citeasca aceasta carte si sa-si faca realizate ganudurile, prin actiunile lor, menite sa contribuie la indeplinirea acestora.
Un gand bun si multa sanatate.

| sublime89 explică (pentru mariana):

Sunt de acord cu punctul asta de vedere. As fi nebun sa fiu impotriva gandirii pozitive, a motivarii, sau a actiunilor menite sa-ti indeplineasca dorintele. Unii au inteles asta din intrebarea mea. Eu m-am referit strict la acei oameni care vad "legea atractiei" ca pe un fel de garantie cum ca gandurile si dorintele lor vor fi ascultate si indeplinite de catre Univers. Si sunt multi care cred asta. Unii spun ca imposibilul nu exista, si ca orice dorinta se poate indeplini. Asta mi se pare un punct de vedere absurd si periculos. In viata e extrem de important sa ne cunoastem propriile limite si sa fim rationali. Punctul tau de vedere e mult mai rational decat al celora care spun: "Cere orice si Universul te va rasplati. Important e doar sa crezi". Cu totii vorbesc atat de usor in numele Universului, dar e clar ca nu cunosc nimic despre el. Aceasta abordare mi se pare doar o credinta care inlocuieste oarecum religia, si continua sa ne spuna ca suntem importanti, ca intreg universul exista pentru noi, si ca e oarecum obligat sa asculte de dorintele noastre. Asa ceva nu se apropie deloc de realitatea dezvaluita de stiinta moderna. Un alt lucru pe care trebuie sa il realizeze oamenii e ca in viata nu exista garantii. Au fost atatia oameni minunati care au fost "rasplatiti" cu o soarta tragica, si au suferit chiar din cauza semenilor lor. Oricat de bun si de pozitiv ai fi in viata, si oricat ti-ai dori sa realizezi ceva, nu exista nicio garantie ca vei reusi. Tot ce faci e sa-ti cresti sansele de reusita, pentru ca e evident mult mai bine sa ai o atitudine optimista decat una pesimista. De multe ori, oamenii nu stiu sa traseze limitele clare dintre realitate si imaginatie atunci cand e vorba de ceva precum ceea ce numim "legea atractiei", care mi se pare o denumire complet nepotrivita, pentru ca aici nu vorbim de legi. Nu este o stiinta. Dar oamenilor nu le prea convine realitatea, de multe ori, si atunci prefera sa se refugieze in credinte irationale.

| mariana a răspuns (pentru sublime89):

Un fel de, "para malaiata in gura lui natafleata", daca la acest gen de ATRACTIE te-ai referit, de a cere Universului sa-ti indeplineasca dorintele, fara ca tu sa faci ceva in sensul realizarii lor, mi se pare o credinta intr-adevar idealista si imposibil de adus la indeplinire.
Motivarea ta ca persoana, sa actionezi ca sa-ti realizezi visele, sperantele, nazuintele, este definitorie si daca mai ai si ceva sanse, ori noroc, cum ne place sa spunem, atunci esti un om harazit de soarta si vei putea sa atragi de partea ta binele si reusita.
Mai este ceva de care sunt destui care nu tin seama si anume, daca ai avut un esec, sa te lasi doborat si sa te complaci in necazul in care te afli. Eu si multi altii, ne conducem dupa principiul: daca ai reusit continua, daca ai esuat continua, numai asa poti avea succesul pe care il doresti.
Eu am vazut si filmul si am citit si cartea "Secretul" si pot spune ca ai ce invata din ele, depinde insa de ce intelegi, din ceea ce se spune.
Un gand bun si multa sanatate.

| sublime89 explică (pentru mariana):

Exact asa inteleg foarte multi oameni aceasta problema. Sunt clipuri pe internet in care ti se spune cum e destul sa-ti doresti ceva foarte intens, cum ar fi sa primesti un anumit cadou de ziua ta, si Universul iti va asculta si indeplini dorinta. Si cum am mai zis, multi spun lucruri de genul: "ORICE este posibil, doar sa-ti doresti si sa crezi in legea atractiei". Folosesc atat de usor cuvantul "orice", uitand parca ce ar insemna asta. Ar insemna ca imposibilul nu exista, si ca suntem dintr-o data fiinte atotputernice, ca un fel de zei. Multi au o dorinta prea mare de a crede in unele lucruri care pur si simplu nu sunt si nu pot fi adevarate.
Daca toti ar intelege "Secretul" asa cum o faci tu, adica rational, acesta nu ar putea avea decat o influenta pozitiva asupra oamenilor. Dar nu sunt toti capabili de asta, si atunci efectul care se resimte in societate poate fi negativ. Abandonarea ratiunii din orice motive nu cred ca poate avea consecinte benefice asupra omenirii, mai ales pe termen lung.
Multumesc pentru raspunsuri, si iti doresc numai bine.

| PopândăuIRătăcit a răspuns:

Bun. Nu e neapărat o bazaconie, dar depinde din ce unghi o privesti. Noi, spiritele umane, nu ne întrupam o singura data. Iar unii dintre noi au lectii de viata diferite de ceilalti. Lecția foamei, saraciei, bogăției, prieteniei, familiei, sexului si asa mai departe. Omului ii este dat sa creada initial ca aceasta este singura lui intrupare si nu i se impune sa creada intr-o divinitate. Cel putin nu din partea divinitatii. Sunt multi atei care pur si simplu nu au treaba cu dogmele religioase sau divinitati, insa le merge foarte bine atata timp cat ei fac bine si util ceea ce fac. Desigur, suntem diferiți si foarte variati. Nu toti ne nastem cu acelasi potential artistic sau material, ori inteligent ca si cel de langa noi. Insa toate aceste efecte (mai mult sau mai putin constrângeri) au scopuri bine definite si cauze din alte lumi. Tot subiectul este mult prea vast sa fie dezbatut aici, insa nu ma astept sa creada oricine ceea ce eu am invatat. Nu toti au capacitatea si nu toti ai aceeasi sensibilitate la adevar. Legea atracției nu este altceva decat legea rezonantei. Ceea ce esti, atragi. Si de multe ori nu e suficient sa gandesti, cat sa meriti si sa vada universul ca te strofoci sa faci un lucru. Unii au puteri mediumice mai mari, insa, si prin urmare pot atrage persoane sau intamplari in folosul lor doar prin ganduri. Dar nu e ok sa generalizam lucruri sau sa facem dintr-o intamplare literă de lege pentru toti. Sunt nivele si nivele, iar oamenii de pamant se amesteca printre ele. Iar ele vin si cu privilegii, dar si cu restrictii.

| RAY a răspuns:

Sublime daca nu as crede ca totul e posibl viata nu ar avea sens pentru mine, totul e posibil sa stii doar sa vrei, acel documntar e foarte bun sa stii ai multe de invatat din el

| sublime89 explică (pentru RAY):

Imi pare rau, dar sa spui ca "totul" e posibil in viata mi se pare ceva extrem de exagerat si fals. Ce vrei mai exact sa spui prin "totul"?

| RAY a răspuns (pentru sublime89):

Ma pacalesc ca totul e posibil sa am sperante pentru viitor, daca nu as avea speranta mas sinucide vb serios fara speranta nu as putea trai /exista, viata ar fi o suferinta si asa e

Macar tu recunosti ca te pacalesti. Astia care au raspuns deasupra ta mai au ceva pana sa-si dea seama de asta.

| RAY a răspuns (pentru sublime89):

Pentru ca cu toti ne mintim si neam adaptat la asta,recunoasterea e o infrangere o umilinta asupra convingerilor noastre,ai vazut ca eu n-am convingeri, idei fixe, doar de dovezii am nevoie atat, nu poti avea credinta cu dovezi pentru ca credinta e fara dovezi, suntem finte emotionale nu rationale sa stii, usor de manipulat mai ales in grupuri mari

Asta asa e. As prefera totusi sa traiesc intre niste oameni mai dornici sa afle adevarul asa cum e el, decat sa-si inventeze propriul adevar convenabil. E la fel ca in cazul religiilor. Si acest lucru poate fi mai periculos decat credem. Uita-te la musulmanii extremisti, de exemplu. Realitatea convenabila pentru ei e cea in care zeul numit Allah le cere sa-i omoare pe "necredinciosi". Ar trebui oare sa le respectam aceasta credinta? Sa le respectam propria lor versiune a realitatii, desi nu avem nicio dovada pentru existenta lui Allah? Mi s-ar parea absurd.

| syd2 a răspuns:

Te-ai uitat si tu la film?

| sublime89 explică (pentru syd2):

Nu m-am uitat la film, ci am vazut doar cateva clipuri despre acest subiect, si am vazut multe pareri despre asta in ultimele luni. I-a facut pe prea multi oameni sa creada in niste lucruri complet false. De la normalitatea unei atitudini pozitive in viata, s-a ajuns la inventii absurde precum "Universul e supus dorintelor noastre".

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Daca cumva te referi la chestia cu,,gandurile pozitive atrag oameni pozitivi sau fapte pozitive,, te inseli. Ai amestecat religia cu psihologia si logica. Atata timp cat un om este bine dispus,vesel,amabil, si ceilalti se vor conforma in mod inconstient daca sunt nevoiti sa stea pe langa el si viceversa. Orice actiune are si o reactiune,spune o lege a fizicii. Daca ii tragi o palma cuiva,o sa iei doua inapoi,daca oferi o floare,o sa primesti un zambet. Atitudinea unui om influenteaza mai departe,dar nu vad legatura cu religia si credinta prosteasca in acel,,doamne-ajuta,,. Credinta aia este generata de frica, frica de lucrurile necunoscute, de nesiguranta oamenilor care au nevoie sa stie ca cineva ii priveste si ii ajuta. Un copil se bazeaza pe parinti pentru ajutor si prezenta lor ii confera sentimentul de siguranta. Cand cresc, oamenii au nevoie de alt sprijin moral, si apeleaza la dumnezeu sau budha...etc. Un jalnic inlocuitor pentru o frica penibila de necunoscut, frica provenita din prostie si lipsa de incredere. Asta e, poate omenirea o sa progreseze candva.

| sublime89 explică (pentru FABULOSUL6000):

Imi pare rau, dar nu eu am inventat teoria asta. Am tot auzit-o de la diversi oameni in ultimul timp, si s-au referit la ea exact asa cum am spus in intrebare. Daca te gandesti si-ti doresti ceva suficient de mult, chiar si ceva aparent imposibil, universul va aranja lucrurile in asa fel incat sa ti se indeplineasca dorinta. Cam asa suna. Bineinteles ca sunt multi oameni si multe interpretari. Unii spun ca daca ai o atitudine pozitiva, si chiar crezi ca vei reusi, ai sanse mai mari sa reusesti, decat daca ai o atitudine negativa si nu crezi in sansele tale. Cu asta sunt si eu de acord, desi nu e o regula absoluta. Si nu e absolut nimic supranatural in asta. Dar unii oameni o duc mult prea departe, si ajung sa creada ca darurile pica din cer, doar daca ti le doresti suficient de mult.

| TrăieşteClipa a răspuns:

La mine a functionat dintotdeauna.
Ce imi doresc cu adevarat se intampla.
Mi-am dorit chestii rezonabile, deoarece am fost limitat de ratiune.
Cand am realizat asta, am tintit mai sus si s-a realizat.
Deci parerea plangaciosilor care sustin ca nu functioneaza, chiar nu este utila.

| sublime89 explică (pentru TrăieşteClipa):

Pacat ca nu ti-ai dorit inca sa te trezesti la realitate, daca tot spui ca tot ce iti doresti se si indeplineste.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru sublime89):

Realitatea ta nu are nicio legatura cu a mea.Fiecare ne construim propria realitate.
A ta este trista, pesimista, bazata pe o "stiinta" valabila poate in secolul trecut.
Imi doresc sa interactionez cat mai putin cu asemenea entități.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce ai scris pare mai degraba o concluzie sau un sir de concluzii. poti te rog sa formulezi o intrebare concreta in jurul careia sa se poata formula un raspuns?

| sublime89 explică (pentru anonim_4396):

Ideea e sa-ti spui parerea, adica daca esti si tu adeptul "legii atractiei", in felul in care am descris-o eu, sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu pot sa-ti spun daca amaratii din Africa si-au dorit destul de mult sa aiba mancare, dar s-ar putea sa pot ajunge la concluzia ca au fost altii din alte zone geografice care si-au dorit (si au si facut ceva) ca anumite zone din Africa sa fie foarte sarace. A functionat? se vede bine ca da. Dar stiu ca nu la asta te-ai repeferit.
eu cred ca aceasta lege a atractiei se refera la anumite chestii mult mai profunde decat suntem tentati sa credem, imaginam (pana la urma e bazat pe imaginatie si ce ai scris tu mai sus) etc.
sunt gata sa ii dau putin credit, nu neaparat credit, dar sa petrec ceva timp studiind-o. nu doare...

| Xpressurself a răspuns:

Chiar tu ai spus: "D-zeu ne asculta rugaciunile, daca suntem suficient de credinciosi." dar daca tu te rogi si nu crezi cine si ce sa-ti faca?
tu vrei sa misti muntii din loc la propriu la vointa ta. dar esti tu capabil sa te misti pe tine din loc?
legea atractiei, ca s-o numim si asa functioneaza cu sau fara tine. este vorba despre faptul ca daca doresti sa se intample cu adevarat ceva in viata ta se va intampla. dar tu nu vezi adevarul, ti-l inchipui.
ce anume vrei sa faci si am sa-ti arat ca se poate?

| sublime89 explică (pentru Xpressurself):

Ce dovada ai ca daca crezi cu adevarat, chiar se va intampla? Si am dat exemplul cu acei oameni care au murit de foame. Nu si-au dorit destul mancarea? Nu au crezut suficient de mult in miracole? Majoritatea au fost persoane religioase, pentru care imposibilul nu exista.
Ce vreau sa fac? As vrea sa ajung pe Pluto, pana pe 14 iulie, ca sa fac cu mana sondei New Horizons. O sa-mi arati ca se poate? Abia astept. Si apropo, daca nu reusesc eu, poate dintr-o lipsa de credinta, te rog sa te duci tu in locul meu, ca sa-mi demonstrezi mie si intregii lumi ca legea atractiei e adevarata si ca imposibilul nu exista daca crezi asta. Dar daca nu reusesc nici eu, si nici tu, atunci ma tem ca nu voi avea niciun motiv sa-mi schimb parerea despre aceasta teorie.

| AgentBomboana007 a răspuns (pentru Xpressurself):

Like a boss! Asta da raspuns! happy

| Xpressurself a răspuns (pentru sublime89):

Dupa cum spuneam tu iti inchipui viata ca in filmele cu superman. visezi la puteri supranaturale inchipuite in filme de aventuri pentru copii si confunzi fictiunea din filme cu a crede intr-un vis si a-l face sa devina realitate. "legea atractiei" asa cum este ea numita in the secret se refera la o focalizare constanta asupra unui tel in viata si implinirea lui.
insa nu spune nimeni ca trebuie sa stai si sa visezi cu ochii deschisi ci sa-ti definitivezi un tel si apoi sa-l urmezi. pacat ca nu esti atent si visezi la cai verzi pe pereti. vei ramane asa cinic si frustrat multa vreme daca nu-ti schimbi comportamentul pe care-l ai. pe langa ca nu intelegi nimic mai si faci valuri convingand pe altii ca nu se poate face nimic in viata si ca viata este un dezastru.
in fiecare clipa mor oameni, animale si insecte. si ce are de-aface scopul tau in viata cu niste oameni care mor undeva in lume? tu trebuie sa-ti vezi de viata ta. se pare ca esti fixat pe o idee si o tii cu a ta intruna. daca ai fi citit cu atentie ce ti-am scris ai fi inteles.
este vorba despre a avea incredere in tine, nu despre fantezii. despre asta este totul.
cazul 1
ion vrea o masina. un scop realist. isi cauta de lucru. merge si lucreaza doua luni in constructii pana prinde un post mai bun in Germania. in patru luni isi cumpara o masina si si-a atins scopul. ion este fericit si vede ca se poate, are incredere in el ca isi va putea cumpara si o casa in viitor si se apuca de pus bani deoparte. scop realizabil. si ion este o persoana fericita si normala.
cazul 2
sublime89 vrea sa ajunga pe Pluto, pana pe 14 iulie, ca sa faca cu mana sondei New Horizons. scop irealizabil, cretin si idiot. sublime89 viseaza in continuare la cai verzi pe pereti dar nu misca un deget pentru a-si atinge scopul. striga in stanga si in dreapta pe internet ca toti sunt prosti iar el este destept. vremea trece si ion se apropie de a-si implini deja cel de-al doilea vis. o casa. sublime89 inca asteapta in imaginatia sa bolnava sa vada sonda New Horizons. el nu are o casa, nu are o masina, nu are o prietena pentru ca viata lui este o ingramadeala de cai verzi pe pereti. pentru ca nu are rabdare sa citeasca doua cuvinte cu si sa faca un simplu efort sa inteleaga ce citeste. el viseaza sa aiba o iubita care este vedeta p orno la hollywood, sa conduca un bugati veyron si sa locuiasca intr-un penthouse.
nu te mai m a sturba atata ca de aia esti frustrat.

macar in ultimul ceas bagati mintile in cap si mai uita-te pana intelegi.

https://www.youtube.com/watch?v=lGvtGXdM1iI

https://www.youtube.com/watch?v=8KCk8NvHn68

scopuri realiste, realizabile.

| Xpressurself a răspuns (pentru AgentBomboana007):

Mersi bombonica happy

| T0T a răspuns (pentru Xpressurself):

Foarte bun răspunsul.

| AgentBomboana007 a răspuns (pentru Xpressurself):

Cu pacere!winking happy big grin

| sublime89 explică (pentru Xpressurself):

Vai dar ce ne-am ofticat la contactul cu realitatea, si ce-am trecut la atacuri la persoana. In loc sa te iei de oamenii care chiar cred in legea asta, si o interpreteaza exact asa cum am scris eu, si anume ca nimic nu este imposibil, important e doar sa-ti doresti suficient, tu ma ataci pe mine care nu cred in asa ceva, sustinand in acelasi timp ca legea asta nu se refera la faptul ca absolut orice e posibil in viata, ci ca e doar vorba de o atitudine pozitiva. Si faci asta cu cel mai lamentabil limbaj, aratandu-ti adevarata fata de idiot frustrat fara sapte ani de acasa. Si apropo, nu mi-ai raspuns la intrebarile despre acei oameni care au murit de foame. Tu in continuare vad ca ai tupeul sa spui ca acei oameni de fapt nu si-au dorit suficient de mult sa faca rost de mancare, si au ales sa moara. Din cate stiu eu, asta nu e tocmai un lucru imposibil si irealizabil. Dar asa sunteti voi astia paraleli cu realitatea. Traiti in propria voastra imaginatie, dominata de pseudostiinte si teorii ale conspiratiei. Si cand cineva va mai aminteste pe ce lume traiti, aveti parte de un soc, si va ofticati la maxim.

| IonutCG90 a răspuns:

Există legea atracției dar nu sunt în măsură să ți-o explic. Cel puțin nu acum happy

| AgentBomboana007 a răspuns:

Nu ai inteles destul debine ce spune in acel documentar!
Mie mi se intampla ce-mi doresc... bineinteles ca am dorinte mici. Tot ceea ce vad in minte... mi se intampla si in realitate. Nu ai inteles corect!
Nu trebuie sa existe cuvantul "NU" in dorintele tale. Daca te gandesti atat de mult la uragane si spui ca nu le vrei... atunci le vei atrage spre tine.
Trebuie sa te gandesti ca nu sunt uragane sau alte probleme, si ca totul este bine!
Ori sunt eu clarvazatoare si-mi vad viitorul, ori legea atractie functioneaza!
Una din doua!

| sublime89 explică (pentru AgentBomboana007):

Ti se intampla ce-ti doresti tocmai pentru ca ai dorinte mici. Si eu, daca imi doresc sa fie maine vreme buna, am sanse destul de bune sa se intample. Aici nu e nimic neobisnuit. Incearca sa-ti doresti ceva mult mai putin probabil, aproape imposibil, si vei vedea ca nu se va intampla. De exemplu, inearca sa-ti doresti ca maine sa vezi un tigru pe strada. Oricat ti-ai dori asta, va fi cam greu sa se intample. Si atunci ajungem la concluzia ca totul tine doar de probabilitatea unei anumite intamplari. E la fel si cu rugaciunile.
"Daca te gandesti atat de mult la uragane si spui ca nu le vrei... atunci le vei atrage spre tine." Si daca te gandesti ca vrei mancare atunci cand esti pe moarte, de ce nu ti se indeplineste dorinta?
"Trebuie sa te gandesti ca nu sunt uragane sau alte probleme, si ca totul este bine!" Serios? Si daca ne-am gandi cu totii asa, chiar nu s-ar mai forma uraganele? Ar trebui sa-i anuntam si pe meteorologi despre descoperirea asta a ta.

| AgentBomboana007 a răspuns (pentru sublime89):

Daca nu crezi... bineinteles ca nu se indeplineste!
Iar un tigru n-are cum sa vad pe strada. Deocamdata imi fac vacanta la tara! Alta data vad un tigru pe strada!winking
Si eu am stat mai mult de o saptamana fara mancare. N-aveam de unde sa mananc, dar am gandit pozitiv si mi-au dat 2 fete locurile lor la masa (la cantina)!

Lasa ca o sa vezi un tigru in fata casei atunci, acolo la tara. Bineinteles, cu conditia sa-ti doresti foarte mult. Bafta!

Boss! Nu vreau sa mor asa repede. laughing)
Vreau sa vad un tigru, dar sa nu fie flamand, happy
O sa vad unul care nu este flamand si care vrea putina iubire! happy

Poate ai noroc si vezi doar un pui de tigru laughing Daca vezi totusi unul mare, sa ai grija sa nu iesi din casa.

laughing) Nu ies, nu!winking

Răspuns utilizator avertizat