Liber arbitru
fizic? Aproape Inexistent
Psihic? Nelimitat!
Nu sustin afirmatia ''Creierul esti tu'', tu folosesti creierul...Este altau iti apartine dar nu esti tu, fiindca cineva il foloseste, acel cineva esti TU, tu esti ceva mai presus.
La fel cum tu nu esti gandul pe care il ai sau emotia pe care o simti, aceste lucruri iti apartin tu le provoci si le folosesti dar TU esti ceva mai presus, TU esti universul in sine.
Tot ce iti mai ramane este atentia.
Creierul poate fi clasificat ca un organ scapat de sub control, asta din mai multi factori unul ar fi ca noi ca oameni ne schimbam statutul social de 5 ori pe zi, iar creierul nu este obisnuit cu atata presiune (acum sute de ani omul avea 1 singur status social toata viata)
Creierul ar trebui sa raspunda la comenzi precum incheietura de la mana se roteste orcand doresti.
Primul pas catre acest lucru ar fi sa-ti dezvolti pe deplin Inteligenta Emotionala
Cum definesc eu inteligenta emotionala:Tu nu esti emotia pe care o traiesti, tu o creezi deci tu o poti controla
Ce faci man te-ai intors? La intrebarea asta nu exista raspuns pentru ca nu are cum sa existe. Poate ai vrut sa intrebi altceva.Creierul si restul sint un tot unitar nu functioneaza asa fiecare cum il duce capu.Deci nu poti scoate din acest tot creierul si sa spui eu vreau aia el vrea ailanta.Pai odata ce l-ai scos tu nu vei mai putea sa doresti ceva.Pur si simplu nu mai existi. Poate voiai sa intrebi de ce ne place un anume miros, un anume obiect si asa mai departe.Si de ce facem lucru asta? Asta ar fi cred intrebarea. Facem astea pentru ca noi ca intreg avem nevoi, fiecare alte nevoi, tot corpul are nevoie de ceva si fiecare fiind diferit are si nevoi dar nitel diferite, insa in esenta aceleasi nevoi.Acum noi ca intreg putem lua ce putem doar sa asiguram aceste nevoi ca intregul sa poata functiona.Cu alte cuvinte ce luam sau avem la dispozitie sa folosim este diferit calitativ.Asa ca normal ar fi daca e sa avem posibilitatea sa alegem am alege cei mai bun calitativ pentru acest tot, ce I se potriveste acestui tot.Dar cum nu avem aceasta optiune luam si dam ce gasim sau ce putem.Deci daca organismul tau vrea suc si tu nu-i poti da, merge si apa dar este optiune nu exact ce are el nevoie.
Ba tocmai este starea lui naturala ca altfel nu ar fi supravietuit pina acum.Asa ca mai sint si unia sau multi pentru care starea lor este sa gindeasca altii in locul lor,asta se datoreaza faptului ca omul sa ajutat,na lasat natura sa lucreze singura.A spus uite ala e prost no sa supravietuiasca hai sa-l ajutam, alantu este schiop hai sa-l ajutam si pe el si uite asa a devenit majoritatea din noi pentru care rationamentul nu prea mai reprezinta starea naturala. Daca te uiti sin lumea animal este la fel, supravietuieste cel mai rational, cel mai bine pregatit, restul fiind eliminate.Si animalele nu tin cont de credinta sau mai stiu eu de ce.O pasare isi face cuibul nu asa la intimplare, il face dupa un rationament cumva sa nu cada jos din copac.Bine nu putem sai spune rationament dar ceva este pe aproape.Dar fiecare face si gindeste ce doreste.Deci sa inteleg ca deja treci de la o extrema la alta, deja ai devenit credincios.Asta e tu stii ce vrei.Insa la anii tai nu ar trebui sa te preocupe astfel de chestiuni.Zic eu.chestiunile astea cu filozofia, cu credinta ar trebui sa ne preocupe incolo la batrinete cind vom fi pensionari si nu mai avem ce face.
Creierul esti tu. Iar liberul arbitru exista, cel putin din punctul nostru de vedere. Dar exista un instinct de care nu poti sa scapi, si care iti este impus de natura.
Faza cu creierul ca ne domina e criminala---tu ca om esti om cu tot cu creier nu i o parte separata a ta, si el e un organ care simte...iar partea cu liberul arbitru chiar exista dar din 100 la suta numai 1 la suta sa zicem ca decizi tu, restul de 99 la suta e mediul care te constrnage influenteaza...
Avem liberul arbitru in a place pe cineva, daca vezi o femeie intr-adevar frumoasa, nu inseamna ca-ti place de ea, ci doar ca ai o atractie fizica, fiind un mascul, omul are nevoie si de viata sexuala.Dar daca placi pe cineva, te gandesti ce-ti place la ea si o analizezi, tu fiind acela care alegi ce inseamna frumos si ce inseamna urat dupa parerea ta. La fel si cu parfumul, fiecare are gusturi diferite.Nu este o iluzie, parfumurile sunt substante chimice pe care creierul, prin mucoasa olfactiva o receptioneaza si o analizeaza, iti place sau nu, substanta chimica conteaza, si noi dominam creierul, noi alegem ce sa facem, sa invatam, sau sa dormim, sa luptam sau sa lasam, prin creier noi decat comandam restul corpului ce sa facem. Eu am tastatura si mouse, eu decid cum le folosesc, si in ce scop.
Greu de spus...Dar te asigur ca putem controla creierul si tot ce depinde de noi(si nu numai) prin legea atractiei care tine de imaginatie, vointa, cuvant, etc.(probabil ma vei contrazice dar, din fericire pentru toti, am dreptate)
Te contrazic daca imi place un parfum i place creierului eu nu pot sa ma opun, daca imi place o fata frumoasa la fel
Eu cred ca nu vrei! Si o parte din viata este(sau pare)inexplicabila.
Nu ne domina creierul si nici noi pe el.
In viata avem de facut alegeri care au consecinte pe termen lung sau scurt, depinde de situatie. Putem da vina pe creier si sa spunem ca totul e o iluzie si creierul ne conduce dar de fapt sunt alegerile noastre, si daca au fost gresite nu putem da vina decat pe noi.
Serios tu iti domini creierul cum, cu ce? Hai ca am mai auzit inca una buna.Cum poti sa spui ca tu iti poti domina creirul sa-i spui ce sa faca? Ai cumva doua creiere si nu stiam eu? Pai daca ar fi sa scoti creierul din ecuatie tu cine ai mai fi? Ai mai exista? Se pare ca vorbiti asa sa va aflati si voi in treaba sa spuneti ceva.In viata tu nu alegi nimic, doar trebuie sa stii ce trebuie si cum nu stii pentru ca uneori nu ai expwerienta spui ca alegi dintr-o serie de chestii.Dar de fapt tie iti trebuie ceva exact insa cum am sp; us nu stii ce este acel exact asa ca faci incercari.De ce atunci cind ai experienta stii exact ce trebuie sa faci? Deci nu mai este nevoie de alegeri.Insa si atunci daca nu ai ce trebuie cauti sai dai un echivalent sa dai ceva totusi sa poti functiona.Din pctul asta de vedere da poti spuine ca alegi, insa tot creierul alege, sau tu alegi pentru ca tu si creierul sinteti unu si acelasi lucru sau entitatte.Intrebarea asta nu isi are rostul zic eu. Daca vorbim de ce ne plac anumite lucruri, fenomene, femei, barbati atunci e alta poveste.Dar nu poti spune ca tu te domini pe tine insuti.Tu ca intreg ai nevoie hai sa intram direct la subiect ca de fapt aici este vorba despre femeie, tipul care a pus intrebarea sigur la femei a facut referire.Deci unui barbat ca intreg ii corwspunde o anumita femeie cu anumite caracteristici.Nu toti barbatii au aceleasi nevoie sau de acelasi tip.Unu are nevoie de o femeie plinuta, altu de una slaba, asta datorita conexiunilor, a cantitatii de chimicale si asa mai departe ce au loc in acest intreg.Dar sa spui ca tu iti poti domina creierul asa c eva nici ca am mai auzit.Scuzama ca intervenii si eu dar este bine sa si stim ce spunem.
1libercugetator1 întreabă:
RAY întreabă:
AvalohAlyn întreabă: